Monday, December 15, 2014

SUSUN ATUR :: Make-up STORAGE BOX [DIY]




dah lamaaaaa tak buat entry susun atur kan...
takde apa sangat nak di kongsi sangat..
takde bende baru pon..
just lama2.. aku maintain kan jer..
kalau ada sikit2 perubahan malas aku nak amik gambau.. huhu...
alaaa..korang pon bukan kisah sangat kaaannn... ngeeeee...

tapi ni... nak share bende baru....
kalau ikut kan biasa2 jer..
tapi.. apa aku rasa menarik biler kene DIY box storage tuk simpan barang2 make-up tu..
haaaa... gempak tak.. hahahaha...tak kose tau...
bukan lah aku DIY semua nya..
aku just pasang jeeeewwwww..... miahahahaha...

tapi.. pasang pon... mencabar taaaawww...
ko tengok ni haaa...



bukak box... hamek ko..banyak giler part nya...!!!!
pasang lah ko sendiri....pheewwwww...
ni material KAYU tau.. bukan kertas keras atau serbuk kayu tuh..
jadi tak lembik...

kene pasang sendiri mengikut kat kertas die kasi tu..

memula pening.. mana nak mula dulu..
dah lah takde nombor kat pallet tu...
instruction pon tak reti aku nak baca..

kalau nak main amik2 pasang..try2.. memang aku rasa satu hari tak siap..
jadi.. cara nya aku buat macam bawah ni..



aku susun dulu.. yang ni ada dalam instruction tu...
die bagi number..dan susun..
jadi aku ikut jer susunan die mengikut bentuk.. dan aku letak number sendiri..kecik2..tak nampak sangat pon..

nak susun ni kompius gak lah.. sebab bentuk nya lebih kurang
tapi kalau tengok gambar bebetul.. memang tak de masalah..

dan cara ni sangat senang..
sebab lepas ko susun..
baru mudah tuk ko 'bangunkan' storage box ko tu..


lepas susun.. tak sampai beberapa minit dah terus siap 2 laci..
senang giler kot..masuk2 kan jer..
tak pakai paku..gam bagai..tak pakai tenaga pon..!!!



cuma part bangun kan body die amik masa sikit..
tapi ok jer jugak... asalkan teliti..
tu ko tengok macam renggang2 tu..jangan risau..
biler siap semua pasang kiri kanan..
semua jadi rapat dan 'tegap'..



masuk kan laci yang dah siap awal2 tadi..
kene ikut betul2 part by part..
sebab kalau tak ikut.. nanti susah nak cantum kan..



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!!!! siap dalam masa setengah jam sahaja..

comel kan comel kan..
sila cakap comel.. hahahaha..
sebab aku rasa sangat lah comel..
aku dah lama giler tak beli bende2 macam ni tau...
aku suka..aku suka..
nak letak make-up aku...ngeeeee...saja2 tukar susun atur....



ni kalau ada anak pompuan ni.. mau aku letak segala getah rambut..cekak.. head band die bagai..
yang comel2 teeeewwww....haaa..besh besh...




besar tau...!! macam2 aku isi...pon masih banyak lagi ruang..



dalam laci aku isi jam2 dan sepit2 rambut aku..

praktikal kan..

memula ni aku beli tuk orang yang beli..
tapi biler pembeli share gambar die..tu aku pekenan..aku pulak yang beli sendiri..
aku share ngan korang sekali..

ni aku jual gak ni..
lama dah aku jual..tapi baru ni rasa nak share ngan korang..
sebab aku pon baru jer beli... ngehngehngeh..








banyak kaler2 menarik..

MAKE-UP STORAGE BOX [WITH DRAWER]

MATERIAL :: PAPAN KAYU

SAIZ :: - 30.8 X 21 X 18CM


HARGA :: RM 29

nak order bagi gambar atau kaler yer..


WHAT'S UP/SMS :: 019-2085089
[hanya untuk urusan perniagaan]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com









8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

baru la kemas kan :)

Fifi Nadhrah said...

fifi pon minat bekas ni..

eima said...

menarik ....

Lin Azlina said...

cantikla... lama dah berkenan yg ni

MizzTina said...

mmg nk beli, tp tgk saiz, mcm xmuat je brg sy sbb mcm byk..huhuhu..

S.n.Fariza said...

DH ADA. sgt tersusun :)

sweetpink said...

cantekk.. creative


http://www.dorsettpink.blogspot.com

Hijabi Doll said...

cantik sgt. minat ni tp masalahnya ada pnyakit bila mula pasang pastu stuck kt tgh2 buat mulala rs mls dah sambung. pstu letak tepi sambil nangis sbb xdpt2 nak cantum. hissshhh. akk tlg pasangkan siap2 boleh? heeeee