Friday, January 02, 2015

cinta pertama kami....






QALEEF EEMAN 2 TAHUN 8/9 BULAN

dah nak 3 tahun...
dah nak jadi abang...!!!!

cinta pertama kami.. dan terus akan menjadi cinta pertama sampai bila2..
yer lah.. yang pertama kali kan...


bagi aku... walaupon qaleef sangat aktif -macam energy yang tak pernah habes-
tapi die budak yang sangat2 mudah nak di jaga
dari lahir.. sampai saat ni -alhamdulillah-
die tak merap.. die pandai bawak diri

walaupon qaleef dalam kategori budak manja lah sangat
terutamanya ngan aku..
tapi die manja yang bukan suka merengek
susah nak dengar die menangis atau mengamuk tak tentu pasal

qaleef sangat sweet.. die pandai menunjuk kan kasih sayang die pada aku
die pandai amik hati aku dan orang lain - obvious hokeh-
alhamdulillah.. qaleef sentiasa menjadi anak yang disenangi semua orang
mungkin sebab sikap sweet dan pandai bawak diri die tu..

qaleef bakal jadi abang..
qaleef jadi bertambah manja...
tapi qaleef tak buat perangai bukan2...
qaleef masih qaleef..
dan..tanpa di ajar.. qaleef bahasakan diri sendiri die ABANG..!!
istimewa..!!! surprise.....!!

qaleef nampak semakin matang
alhamdulillah



perasaan aku nak bagi adik pada qaleef..??

TERUJA...!!!

aku tau.. qaleef pon akan teruja sama..
sebab qaleef suka berkawan..
qaleef pandai bergaul..

qaleef bukan budak pandai cemburu
die memang tak pernah heran aku pegang anak orang lain
kalau aku pegang baby kecik
die akan sama eksaited tengok baby..

qaleef akan dapat kawan serumah..
qaleef akan jadi abang yang baik..
qaleef akan jadi penjaga dan pemimpin pada adik2 die
seperti nama nya sendiri -khalifah-
insyaa Allah








qaleef kesayangan abah


qaleef yang tak duduk diam



qaleef kemanjaan mama


abah kawan bergusti qaleef



qaleef yang suka buat hal sendiri



qaleef eeman... cinta pertama kami























7 comments:

mOoN IzzaN said...

comel je qhaliff.. semoga jadi abg yg baik pda adik yaa.. :D

Mar Mansor said...

dah besar dah qalef baya2 anak saya..

Ana Solehah DI said...

wow... so suwit.. :)

ameris said...

mesti xcited nnt dapat adik.. boleh main sama. semoga abang menjadi anak yg soleh.

Chekgu Azrine said...

Lawanya gmbar 3d kat belakang tuh.nice sgt!!

Ann Ishak said...

dah besar ek...selayaknya ada adik ni

dorsett pink said...

Lepad ni qaleef nak dapat adik kan?hehe