Monday, January 26, 2015

PLAYROOMS - Wilayah QaleefEeman :: rak buku




assalamualaikum


pagi ni aku ada check-up KK..
untuk kali kedua..
dan selepas 2 kali aku tak datang appointment..agagaga...
jumaat petang nurse KK tipon tanya..

" dah bersalin ker puan...?? "

hahahaha.. perli aku ler teeeewwww...

jadi nya... pagi ni.. nak tak nak hangkut lah dak qaleef tu gi KK..

malas nya lahai...


ikut hati nak skip jer sampai nanti masuk 6 bulan.. hahaha...dasar sangat kan...


ok2.. takper..
sementara aku bertarung hari aku kat KK saat ni..
aku bagi satu entry dekorasi wilayah qaleef..

pasal rak buku qaleef yang aku beli lama dah ritu baru ni nak cerite kat ko..

malas nak amik gambau...
sebab rak buku nya.. memanjang buku nya berterabur keje kan dak qaleef...puufftt....

ni pon..ala kadar jer la..
buku2 qaleef tu tak cukup tu..
ada selambak kat side table bilik mak nya ni haaaa...
die pon nak jugeeeeeekkk.....
sebelum tido jenis baca buku...
jadi aku biaukan jer lah...






ingat tak ritu aku macam kompius2 nak beli rak buku mana...


dan kesudahan nya aku beli yang cekelat gelap atas tu...
murah oooii... bajet rm2 ratus.. banyak baki aku boleh beli macam2.. hahaha..

aku beli rak atas tu..sebab lebih kecik...
memandangkan aku memang perlukan rak yang 'nipis' dan tak makan ruang
sebab ruang yang ada tu sangat terhad..

memula masa beli tu memang plan nak terus cat putih..
tapi sampai umah.. malas giler.. nak terus pasang laju2 jer...hahaha..






jadi ni lah die rak nya..
kalau ko pasan gambar ikea asal atas tu ada lapik belakang kan..
tapi fared tak nak pasang..
die kate lagi ok macam ni..
aku pon ok kan jer lah...

ni ruang antara pintu bilik air [belah kiri tu]
ddan pintu keluar
yang ko nampak ada rail tu.. tu rail hanger towel qaleef
letak nya di belakang pintu


dan ni keadaan biler pintu di bukak.
memang sepanjang masa pon keadaan pintu ni terbukak macam ni..
tu jadi ruang ni terhad..
dan tu pasal aku kene carik rak yang tak berapa besar tapi masih praktikal

so sedang elok jer lah tempat n saiz nye kat situ..
rak ni.. kalau dari luar -ruang family tengah tu-
memang tak nampak langsung
dan penting..tak ganggu lalu lintas jalan...

cume sebab kaler nya cekelat gelap.. so pelik sikit lah kat bilik qaleef yang majoroti nya putih dan biru kan..
tapi ai is ok jer...asalkan buku2 die tu kemas terletak..

tengok.. ruang pon banyak lagi kan.. boleh letak banyaaaaakkk lagi tu...









rak bahagian atas2.. aku letak alat2 bantuan mengajar-aktiviti qaleef
bakul 1-2-3 ikea tu ada macam2 penuh dalam tu..
ngan segala alatan2 aktiviti

yang bekas2 kecik atas ni pon sama..
gunting [palstik] tanah liat.. stick ais krim bagai tu..
macam2 lagi lah..
ada kesempatan aku akan share satu persatu..insyaa Allah





saja aku suku buku sekerat2 macam ni..
so boleh lah deko2 sikit konon nya..

tu gambar qaleef masa 6 bulan tu.. bulat seketul...



bekas ni aku beli kat kedai plastik kat area rawang rm 19 satu unit
aku letak buku2 yang kecik2 yang susah nau nak tegak elok..




yang ni.. kat bahagian rak atas sekali..
yang letak bakul ikea 1-2-3 tu...
drill dan screw kan rak terus ke dinding..
untuk keselamatan anak..
walaupon qaleef tak memanjat bagai..
selalu kalau die nak amik barang2 bahagian atas die akan panjat melalui kerusi..
tapi.. aku tetap risau gak lah kalau tak di buat cegini..
lagi2 nanti ada baby kecik..kot nak berpaut2 kat rak tu kan..
dah lah berat ngan buku2..
tak nak apa2 jadi.. terus pasang ritu.. drill kan jer sekali..
biar rosak dinding-rak tak per..
keselamatan anak paling utama..




ok.. so far tu jer lah cerite rak buku qaleef...

nanti kot rajin aku nak jer cat kaler putih.. 
biar kan selari ngan perabot sedia ada dan konsep..
tapi kalau tak.. yang ni pon boleh jeeewww..
asalkan membawa manapaat tuk simpan buku2 qaleef..













DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!

CEPAT..!!! FREE SKIN BAR [SABUN] 
SEHINGGA HUJUNG BULAN JAN 2015 NI SAHAJA !!





+



PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE SKIN BAR EPHYRA [worth rm 40] 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG
*bag hitam ephyra tu dah tak ada tau sekarang...pihak HQ dah tak keluarkan lagi..harap maklum



TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG






PASTIKAN ORIGINAL !!




banyak nya bende FREE..!!!
jangan lepas kan peluang ni tau..
sebab SKIN BAR EPHYRA tu dalam tempoh masa terhad sahaja tau !!!




WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com
















8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sangat kemas

eima said...

ok .. boleh guna tips lekatkan skru kat dinding tu utk safety ... nice tips dear

eika_jps said...

kemasnya umah ABB....suka tgk...kat penang takda ikea...klu ada tiap2 minggu gie angkut nak kemas umah mcm umah ABB...

norlina jusoh said...

cantik dan kemas.. suka tengok umah aty.

dorsett pink said...

Cantek nyee.. jeles tengok

nisa nass said...

Klau x silap mmpk mcm sis dkt mom & baby expo pwtc sabtu haritu..maaf,klau slh org :)

Gieyana said...

Sgt kemas beb..tetiba rs nk ajak hb g ikea..wink3..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aty,
santek laaaaaaa rak ni
kalo la penang ada ikea :P