Wednesday, February 25, 2015

DEKORASI :: JAM sebagai hiasan di ruang tamu





okeh..seperti yang di janjikan kat entry sebelum ni..

cerite pasal jam tak habes lagi...


jam jer pon aty oooiii.....uhukkkss...

ai is teruja hokeh..
lepas 2 tahun.. ruang tamu aku dah ada jam.. yaaeeeeyy.....



teaser sikit dulu..
jam dinding yang di pilih...



suka sebab details ukiran tu..

sebenarnya.. jam ni pilihan fared..
aku pekenan yang lebih 'crowded'
tapi biler pikir2 nak dekat sejam kat kedai tu..
dan buat perbandingan saiz... serta bayang kan duduk kat ruang tamu aku tu nanti..
jadi.. aku setuju ngan yang ni... 










sebelum tu.. kite imbau kembali ruang tamu aku..
kot ada yang rindu nak tengok.. kuwang kuwang kuwang...

korang dapat agak tak kat mana aku nak letak kan jam dinding tersebut..




nampak tak wall tivi tu kosong

sebenarnya.. aku ni dok lah pikir sepanjang tahun apa kebende dekorasi yang sesuai tuk letak kat situ..
fared dah lama nak ketuk paku dah kat situ letak jam bulat beli kat mr DIY
tapi aku tak kasi.. sebab tak nak dok ketuk2 nanti nak tukar2 pulak..
jam tu kecik sangat...
tak cukup out standing tuk feature wall..
laki aku tu pulak.. asalkan ada jam jer kan..
dah jahanam pon jam tu 3 kali jatuh -tak tau macamane ley jatuh-

sudah nya.. dari pindah sampai lah sebelum beli jam tu..
keadaan kosong jer..
dulu.. ada letak gambar canvas abstrak
tapi biler dah buat frame tu.. aku tak nak dah letak sebab macam tak sesuai..
ada pekenan nak letak satu frame besaaaarrrr kufi..
tapi gigih ngumpul duit ni ha...harge beribuuuuuu.... nanges....sobsobsss..

jadi buat masa ni..
kite letak apa yang mampu jer lah...ngeeeee...




sekarang dah ada jam kat situ...
nampak lah ada 'sesuatu' kan... kalau tak kosong jer..

maaf yer kualiti gambar hp tak berapa canggih..
nampak malap jer pulak.. 
nanti2 share gambar pakai camera canggih baru nampak cun sikit kan..
kasi gambar penuh...
nampak tak 'camera trick' tu...agagaga..




sebenarnya... real nampak jam tu lagi besar..
dalam gambar kecik lak.. 
tak per lah... asal mata aku pandang ok..
buat masa ni.. tak tau dekorasi apa yang sesuai nak letak kat situ..
jam pon boleh di buat sebagai hiasan dekorasi...
kalau ikut kan aku.. nak letak cermin besar dalam frame tu..
tapi abah sado tak setuju..
jadi kite hold sampai bosan ngan semua ni...
nanti2 dah lama baru ubah dekorasi..
ko nak tukar tetiap bulan-tahun..mana nak datang nya keeeennn....

nak cakap pasal raya sikit ley tak..?? uhuukkss..

aku kan beranak nanti dekat2 time nak pose-raya
jadi.. ada gak lah plan nak buat sikit2 macam tukar langsir ker..
nak kene buat sekarang..
dah beranak nanti.. tak kose pulak aku nak pikir semua tu kan..
langsir dah 2 kali raya tak bertukau...
boleh lah nak tukar.. kasi ubah suasana sikit..
jemu mata aku pandang kelabuuuuu jer..huhu...

ok dah... nak pikir nak beli langsir kaler apa... agagaga...



maroon may be.....hurrrmm....




















21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik

lia ummiirfan said...

cantikk dan kreatif ! :)

Mona Lea said...

cantiklah jam tu. unik..

eima said...

ya Allah mmg lawa la wei ... walaupun hanya 1 je di deco kat wal tu tp nampak lain sgt .... suka kau tgknye .... perrggghhh

Rosnizawati Zawawi said...

Cantik rumah aty..jam tu pun lawa

YB Shehan said...

ni malas nak kua umah pun xpe.. umah lawa. hii

Cnidaria said...

cantek nya u ollssssss !!!!

nayfatimah rasyid said...

cantikk lah atyy ;)

Lin Azlina said...

cantiknyer.....

khairiah Mohd said...

Kalau aty buat apa2...mesti hasil jd wau!!! huhuhu

khairiah Mohd said...

Kalau aty buat apa2...mesti hasil jd wau!!! huhuhu

Ann Ishak said...

wah jam tu memang outstanding, cantik sangat

Maya Norhawati said...

jeles dgn awak la aty...
semua sentuhan tangan awak semuanya cantik2...

jom follow saya
www.mayanorhawati.blogspot.com

Mummy ZaraZarif said...

cntiknye sis pnye rmh..

sYuFiNaZ SuHAiMiN... said...

Cantik!!!

julie hussin said...

Cantik.....wink2

Ain Rahman said...

cantiknya jam. unik

MamaDaniel said...

cantik...

sekarang saya tgh pening pilih cat dinding.. nak kelabu kebiruan atau coklat kehijauan.. hmmmmmm....

hanin hashim said...

Kat mana beli jam tu? Cantik..

Juliza Sihatnatural said...

lawa2 deko rumah sis...kipidap..kreatif sgt..

jom, lawat blog saya.

www.sihatnatural.blogspot.com