Tuesday, February 24, 2015

DEKORASI :: misi membeli Jam dinding ruang tamu




ko beriye highlight pasal jam ko kan... 

ko tau tak..
umah aku ni nak 2 tahun dah..
tapi baru ni lah ruang tamu aku tu ber-jam
dah rasa satu pencapaian pulak biler dapat beli jam tuk tu...miahahaha...


ruang lain semua ada jam...
tapi pakai jam ikea rm 2.50 tu jeewww..
kat ruang family lah lawo sikit...

kat ruang tamu... tak de jam..
aku tak tau lah kalau ada pernah datang umah aku tu perasan ker dok kan..
dok carik jam nak tengok..tapi nan hado...

sebenarnya.. jam ni.. pon boleh di jadikan sebagai dekorasi dinding tau..

dan sebab tu lah.. aku tak terbeli2..
memang banyak jam cantik2..
tapi yang aku pekenan dan sesuai kat ruang tamu aku tu..
aku tak jumpa..
aku pon tak tau kriteria macamana aku carik..
yang aku tau... biler aku jumpa.. dan aku tau.. tu sesuai tuk ruang tamu aku..
giteeeewwww ko poyo nye lahai...

alaaahh... biau lah.... agagaga


sebenarnya.. banyak jam berbetuk dekorasi yang cun2..
tapi macam aku cakap lah..
biler aku bayangkan nak letak kat satu wall ruang tamu aku tu..
macam tak sesuai... konon nya..
jadi.. tangguhkan hasrat..
ada pulak aku pekenan.. pernah jumpa bentuk kaca-cermin..
cun memang leleh air lio ko tengok..
tapi harga.. menanges..!!
jam jer hoooii... tak kose mak jemah nak melayan napsu...


tapi baru ni jalan kat ayer hitam..
tak sengaja terjumpa kedai jual jam yang boleh tahan lah...
kire mata aku boleh terima gak lah..
walaupon bukan yang macam tu sangat pon aku nak..
tapi boleyyyyy la... nak 'digandingkan' dengan dekorasi rumah tu..

malas nak cerewet2 lagi..
nak raya dah ni..
nak beranak pulak tu.. malas nak pikir nanti nak kene carik lagi kan..
sepakat ngan fared beli gak dari johor tu..






macam serabut jer tengok kan....huhu...

nak kate aku pekenan sangat.. tak jugak..
tapi.. aku amik masa sikit cube bayangkan kalau letak kat ruang tamu aku...
ada beberapa yang aku rasa ok..
tapi aku pilih yang simple2...

jam2 ni besar tau..
matrial besi... kot....
harga antara Rm 100-rm190 ikut saiz..
boleh mintak kurang...
aku tak tau lah kot masa tu sebab CNY ker hapa kan..

sebenarnya ada banyak lagi pilihan..
tapi aku tak snap semua pon..
just yang mana aku nak pilih jew....

kalau ko tanya kedai nya kat mana..
eeeerrr.... aku tak pon tak gheti nak bagitau..ahaaakk..
kat ayer hitam.. bahagian depan jalan besar..
dekat ngan kedai cenderahati pengantin...
aiihh.. tak tau lah.. kot ko nak.. carik lah kat kedai2 2 tingkat berhadapan jalan besar tu ha...

ok.. aku beli yang mana satu..??

tak surprise pon.. yang ikut IG dah tau dah...
tapi nak tunjuk kat sini terus ker eh..
nanti lah...

hahaha...

alaaaa.. biasa2 jer.. tapi sesuai lah tuk rumah aku...
alhamdulillah.. ok..
risau gak lah dah beli jauh2-mahal2  [kire mahal lah tuk aku tuk jam jer pon]
tapi kalau tak sesuai.. 
mau abah sado pandang aku kecik besar kecik besar jer nanti kalau aku tak mo pasang...agagaga...

ok.. jumpe next entry....









4 comments:

All About AnaYna said...

Alaaaa chantek2nye jam...ana pom tgh carik jam yg design2 camni utk letak kat hall.Skrg pkai jam murah2 n simple2 aje.terbekenan laa pulakkk...nak gi beli jauh tuh kat johor..adehhh

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

eima said...

cantik .... yang mana agaknye ko beli kan cepat la up jam ni dah kat dinding ... aku plak tak sabo kih kih

FARAH deeb said...

Wuiyoo maheinya??!!! Jam yang sama design kat Kaison dan kedai gift shop kat area umah kite ni baru RM99! Gulp! Jemput Singgah: D.A: Kambing Bakar & Salad siap dalam 15 min jek!