Wednesday, March 04, 2015

mengangkut sendiri perabot dari SSF



aku dah lama nak beli almari atau meja atau apa2 jer lah tuk letak kat ruang foyer umah aku
ruang kat bawah tangga tu..
kawasan tu kosong.. luas gak lah..
kosong jer selama ni..
memula macam nak pasang lemari pasang siap..
tapi.. tak terbuat2..
nak cari almari storang panjang biasa orang letak kat ruang foyer umah tu
tapi aku tak jumpa yang betul2 fix ngan ruang..
selama ni ada frame besar jer satu kat situ..
saja2 nak manfaatkan ruang..
lagipon.. kat situ tak ganggu laluan lalu-lintas pon..
so kalau letak perabot seketul ok gak lah kan..
tapi.. tak terbuat2-terbeli2... 
aku pon tak lah rasa rusing2 sangat pon..

tapi last week ssf ada wat member sales seminggu tuk semua jenis perabot..
tu aku ajak gak lah abah sado gi tengok2..
kot ada yang aku pekenan kan..
atau sesuai tuk letak kat ruang tu...

ada gak lah sebelum2 ni aku pekenan 1-2 perabot kat ssf ni..
so memang tunggu sales lah kan nak membeli..
sekali..pergi hari selasa ritu nan hado dah... huhu.. sadis...
masa pergi tu tak membeli apa pon...
survey2 jer dulu....
tapi hati dah pekenan kat perabot lain..
mula lah tu kan...adeeyyhh..
sebab kan sales ni seminggu jer..
hari jumaat lepas minum air gula..
laju2 aku gi sendiri ker SSF tu lagi sekali..
kali ni terus nak beli jer..

sampai sana.. mula rambang mata balik...
dah kate nak beli lain..
aku dok belek2 bende lain..
tu aku rasa kalau tak kerana sales tu last day ritu tu...[sbelum derang extend lagi sehari esok nya]
mahu aku rasa 5-6 kali aku datang balik tu nanti..agagaga...
2 jam dalam tu.. kalau duit bekepuk2 mahu aku rempat 2-3 barang sekali gus..
tapi tak yah nak membajir oooii...
ko tu nak beranak...fuuhhh.. seb bek lah beringat keeeennnn..
seb bek lah perut tu aku bawak sekali...
kalau aku tinggal2 kat umah mahu aku lupa diri gak tu... agagaga...

masa gi beli tu jumaat..
qaleef tinggal kat umah ngan abah sado...
jadi aku tak ley lah nak lama2 kat situ..
sebab fared nak gi solat jumaat kan ritu..
laju2 aku pilih dan bayar..
perabot aku beli tu.. tak lah besar mana..
tapi tak muat isi dalam kereta..
boleh jer ekjas2..tolak2 seat [kot]
tapi malas nak buang masa..sebab aku nak kene balik cepat..
so.. cakap..esok nya [sabtu] datang amik pakai kerta abah sado..
triton kan.. kompem lah muat....



so sabtu tu.. tengahari..gi amik barang kat SSF tu..
boleh jer derang hantar..
tapi caj Rm 100... mahal..tuk perabot kecik cegitu..tak berbaloi langsung..
bukan jauh mana pon sebenarnya..
100 tu boleh buat balik kampung.. hahaha...berkire gak ko kan....
yer lah.. tengok gak lah..
kalau tau memang perabot tu tak boleh amik sendiri..
tak kisah lah jugak..
tapi ni memang obvious bukan besar sangat..
nak caj sampai 100...lambat lak tu..
ikut schedule derang.. ke rawang lagi 2 minggu..
dah.. tak payah.. laki aku ada triton boleh hangkut sendiri...uhuukkss....







walaupon kecik.. tapi berat oooii...
berpeluh2 orang tu mengahngkut aku nengok nya..
dah lah lift masa tu ngan renovate...




nampak dah perabot aku tu...ahaaakksss...



kecik jer kann.. haaa.. senang jer nak hangkut..
tak yah berlori bagai pon..



ok.. dok dediam situ..
kite balik umah baru yer..... weeeeeaaa....





masa kat SSF ni yang hangkut 2 orang.. berpeluh2..
sampai umah..kiteorang terpisat pikir..
sapa pulak nak hangkut bawak masuk umah..
berat ooiii... 
aku mengandung cegini memang tak mampu nak nolong nya...
tapi..tak sia2 aku panggil fared abah sado..
gagah lagi perkasa die hangkut sorang laju2 masuk umah...
habes tu... nak tunggu sapa nak nolong kan...
nak tak nak.. kene sendiri gak hangkut..
seb bek lah tak besar mana lemari tu..
mampu lagi die hangkat sorang2 walaupon gigil gak lah...ngeeee..


ok..setel masuk umah..


simple jer...

terus susun2..







nak tengok ker....








alaaaa... nanti lah...










ok.. tunjuk sikit....









aku suka ngan almari ni sebab unik...
dan BER-CHARACTER konon nya..
gambar penuh nanti2 aku share.. lambat lagi..tak tau tah biler...agagaga..

iyeerrr..semua susun atur perabot dan hiasan rumah ni dah bertukat tmpat lagi sekali..
semata2 sebab almari ni lah...




ok lah... lain kali kite cerite lagi yer..

daaaa....




notatanganAty :: lagi sekali.. jangan tanya rega yer.. kalau betul2 nak tau.. sila email aku personal.. ingat.. EMAIL.. bukan Whatsapp tau...














KORANG KALAU NAK DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga PASTI LEBIH MURAH...


boleh dapatkan DI SINI !!!










PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG
FREE BOTOL SHAKER [SEMENTARA MASIH ADA STOCK]









WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com








9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Irma Putri said...

walawei lap air liur aku ni aty ooi...kalau pi SSF tu mmg cuci mata lerrr

Mila Hilas said...

pandainya sis hias rumah.........

Chekgu Azrine said...

alahai..sis tukar la camne pun rumah sis sure cantilk...hehehehe

cikmerpatiputeh said...

Cantiknyeeee kak atie. org slalu gak masuk SSF ni. kedai berangan org panggil. sbb asal masuk je berangan tak sudah.haha

norlina jusoh said...

cantik dan nampak xklusif sgt

O'gosh Iskandar said...

ala cantiknya..terus berkenan jugak...

jaja_NorLiza said...

Wahhh canteknya...nampak sipi2 pon dah boleh bayangkan...jam kat dinding tu pon pekenan giler...memang dah aim lama...tp tu la...ade duit boleh beli!!!! Kahkah..

Puteri Satu said...

SUKA SANGAT buat akak tertunggu entry penuh.. nyampah sangat laaa...heheheheh.. apapun... umah aty banyak bagi idea.. dan blog aty banyak bagi akak semangat nak mendeco umah.. walupun ada masa tak terikut....hehhe