Wednesday, April 29, 2015

baby cot - aku rasa macam memerlukan.. tapi..........






masa qaleef.. aku memang tak nak ada baby cot..
gaduh2 ngan abah sado yang nak beli.. tapi aku rasa macam semak..hahaha..
yer lah.. masa tu pikir..
bilik dah lah tak besar mana.. [rumah sewa]
cukup2 jer kot rasa tuk solat..
dah tu.. kalau beli baby cot pon...
baby tidur gak ngan aku..
dah ape kejadah nya baby cot tu kan...
sudah nya.. semak2 tak tau mana nak simpan..
tu aku awal2 bantah fared kate nak beli baby cot tu...
playpan pon sama lah tu..
lagi lah besar.. lagi leceh aku kire..
kalau baby cot tu boleh gak lah rapat2 kat katil..
ada bahagian boleh tanggal..
kalau playpan..?? memang tak praktikal tuk aku...
so.. kesudahan nya tak beli pon.. syukuuurrrr.. hahaha..
jimat duit...

ramai pulak feed back cakap..
anak tak nak tido dalam tu bagai..
yang kesudahan.. jadi tempat simpan barang..
haaa.. tu aku tak gemar tuh...
tu semua buat aku terbantun nak beli..walaupon teruja anak pertama kan..


qaleef ngam 2 tahun..
terus kiteorang belikan katil jer..
lebih praktikal.. letak sebelah katil makpak..
tidur la ko sendiri kat situ...
tu pon sebab aku dah tak tahan tido ngan die kaki kat muka aku tu biasa.. biasaaaaaa...puuffttt..


sampai lah aku mengandung kali ke-dua ni..



sekali lagi.. hal baby cot di bangkitkan..

abah sado kate nak beli kan tuk adik baby..

memula aku senyap jer lah..
tak bagi reaksi.. kisah atau tak pon aku tak tau..
sebab malas nak pikir.. hahaha...
awal lagi [masa tu] aku nak pikir..

dalam masa sama.. tak sampai hati pulak nak tolak..
sebab dulu kali pertama masa qaleef aku dah tolak..
abah sado teringin sangat lah teewww..
die kate.. baru lah baby2 kan ada baby cot.. okeh.. bahek...

jalan2 kat kedai baby..
tengok2 playpan..
tapi tetap rasa nak beli..

dalam rasa tak perlu.. 
tapi.. aku mengalah tak kisah kalau abah sado kate nak belikan...
asalkan die happy... dan pakai duit die.. muwahahaha....

bagi aku.. tak per.. beli jer lah kalau dah die teringin..
nak kasi merasa..
tapi.. tak beli2 pon...
playpan aku macam tak pekenan sangat..
mungkin sebab saiz die yang besar kot...
dan.. aku rasa macam tak praktikal tuk aku..
macam leceh jer aku nak bangun2 amik anak aku susukan die letak balik dalam tu..
tu pon kot kalau die nak berenggang tidur ngan aku..
masa qaleef dulu.. tak de maknenye ooii..
nak mengempeng jer....
memang tidor celah tiak jer..
tu malas aku nak ber-babycot atau ber-playpan tuh...


tapiiiiii..
tah kenapa.. sehari-dua ni aku rasa macam........
nak belikan baby cot tuk adik baby..

mungkin sebab..
biler tengok qaleef tidur sendiri..-katil die letak sebelah katil kiteorang makpak nya-
rasa macam lagi selesa jew.. tuk kiteorang sendiri.. hahahaha..
duluuuuuu.. kalau ko nak tau...
sebab kan takut terhimpit baby[qaleef]... fared tidur kat bawah tau..
bentang tilam...kesian laki aku...
lama gak aku rasa keadaan macam tu..
pastu ngadu2 sakit belakang..alahaaaii...
nak tidur jauh2 -bilik sebelah ada katil gak- memang tak lah kan..
pasrah jer tidor keras2 badan sakit...
tak sampai hati aku pikir..

tu kali ni.. aku tak nak lah fared tidur macam tu lagi...
penat jaga aku.. jaga anak..nak kerje lagi..
jadi sebab tu aku pikir.. nak beli baby cot..
sama macam katil qaleef.. nak rapat2 kan... dan baby akan tidur kat bahagian tu..
so.. tak de lah risau terhimpit atau lemas bantal ker kan kalau die tidur tengah2 kiteorang..
lagipon.. baby cot tak lah besar sangat..
dan tak makan ruang sangat nanti dalam bilik aku..
alaaa.. muat jer nak letak lagi satu katil..
tak per lah serabut pon..demi anak2 kate ko... huhu...pasrah sebenarnya...

dan tak lah nanti abang melasak kena adik jugak..
sebab ada bahagian masing2..

plan nya nak beli katil macam qaleef jer terus..
praktikal jugak sebab ada penghadang..
tapi macam besar sangat lah nak letak sampai 2 bijik kat bilik tu...
tu baru betul2 semak nanti.. agagaga...


hurrrrmm... tengok lah acaner..
sempat lagi ni nak gi mencarik-beli...
alaaa..beli kat ikea jeewwww.. senang....
bincang balik ngan abah sado...macamane nanti..




katil qaleef sebelah katil kiteorang
cegini lah orang ada anak2 kecik tidur nak bekepit
tak ley nak melawa sikit bilik nya taaaawww... [pasrah]
tunggu adik baby besar sikit.. baru 2-2 sekali aku pakse tidur kat bilik sendiri..
mungkin ok sikit biler berteman...

baby cot kalau jadi beli.. akan letak sebelah bahagian lagi satu pulak.. 
sepatut nya bahagian ni.. bahagian tidur aku nanti..
tapi.. ekjas jer lah mana boleh kan..huhu...









DAPATKAN EPHYRA DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN ORIGINAL DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!




EPHYRA MEMBANTU ANDA ::

✔️masalah jerawat pulih
✔️jeragat hilang
✔️parut berlubang akibat jeragat makin pudar
✔️masalah eczema pulih
✔️kulit jadi lebih bersih & berseri
✔️suami/ kawan2 perasan perubahan pada kulit yg jadi lebih glowing


✔️berat badan turun 1-2 kg
✔️perut kempis!!! .







SET 1 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] 
 + EPHYRA SKIN BAR

FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 2 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM

SET 3 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] SAHAJA
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 4 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS] SAHAJA
FREE POSTAGE SM


SET 5 ::
EPHYRA SKIN BAR SAHAJA
POSTAGE RM 7 SM







EPHYRA SKIN BAR





WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI










10 comments:

lia ummiirfan said...

hihihi.. samalar kita.. kiri kanan penuh

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. wahh bestnya. lawa bilik. sheila pun takda beli playpen.. tidur berhimpit la dgn anak. maybe 2nd baby ni nak beli katil kecil terus utk adam. hehehhee

Farah Waheda Wahid said...

dulu rasa nak beli baby cot juga, tapi tak beli pun, sebab rasa macam tak memerlukan dan agak membazir... hu hu hu...

Mila Hilas said...

comel je katil qaleef tu kat sebelah hehe

Puteri Satu said...

sebb tu akak masukkan dua katil queen dalam master bedroom.. lantakla.. janji 4 beranak tido selesa... heheheh... nak pisahkan anak tido ni pun satu masalah.. nak kena usaha jugak nanti ni...

Ayu Rashid said...

kak ayu dulu masa dania baby bff masa blaja kat mmu hadiahkan playpan. sebab dia dah umur dalam 6 bulan masa tu, dania dah taknak tidur dalam tu. sudahnya jadi deko item jer hahaha. nak beli sendiri rasanya kena korek tabung kot.

cuba biasakan dari awal, insyaAllah baby nak tdo dalam tu.

jaja_NorLiza said...

Berbaloi ada babycot ni kalau bilik besau...bilik aty ok la...lg rasa safe je kan. bilik utama umah akak, kira muat katil kitorg jer tau...ngam2..xleh tambah2 dah..papepon syukur ada tempat berlindung kan?? -happy 4 u dear!-

Hamelia Hamid said...

Sama la sekarang katil anak sebelah katil mak pak lagi, nanti bila adik baby dah lahir kena cari baby cot jugak kot..tapi sempit pulak ruang bilik saya tu nanti.

Fifi Nadhrah said...

kami berempat tidur sekatil.. haha.. memang sempit.. tapi rapat.. wakaka..
kat rumah sendiri.. ade tilam extra sebelah.. tetap nak berimpit beramai2..

noorfaradilla said...

akak,boleh tahu tak kat mana akak beli katil single yg ada penghadang skali ni...ada double bed x?