Wednesday, April 29, 2015

yaaeeyy.. dah dobi baju baby.......



wah wah ko.. macam satu pencapaian hebat pulak...

hahaha...

ko tau tak.. betapa gigih nya aku mencarik masa tuk buat semua ni...

gaya cakap tak nak kalah.. 
macam mak menteri gamak nya.. ciisss...

sebelum ni.. rasa masih awal lagi..
lepas tu..bizi pulak tuk Misi 18 April qaleef turns 3 ritu..
biler setel semua.. dah lepas 30 minggu..
dah rasa contraction bagai..
baru nak rasa nebes tak hengat...

pulak tu.. tak larat dah..
ko tu bukan muda lagi aty ooii..
dan bukan beranak sulung...
pulak tu.. dulu ngandung qaleef.. situasi berbeza..
duduk berdua jer laki bini..
bekerje 8-6.. hujung minggu free..
lain sikit lah kali ni...
tak macam dulu..
dulu..39 minggu ilek2 banyak masa ukur shopping mall..
round satu taman...
sekarang.. masuk 30 minggu.. dah rasa macam nak terberanak esok nya.. hahaha..
drama sangat lah ko aty oooii...


sepatut nya.. aku basuh awal2 dulu masa rasa keperluan dah cukup..
so.. tak de lah tekejar2 cegini kan..
boleh lah aku ilek2 kemas beg jer kan..
ni nak kemas beg pon...
tak tau apa nak di isi..
sebab apa pon tak ready... puufftt..

jadi.. hujung minggu ritu..
setel besday qaleef..
kiteorang laki bini setel kain baju baby..
satu hari mengerjekan tu jer..
okeh..tipu.. idak lah satu hari..
pagi2 abah sado bangun buat ampai -tu pon laki aku dok bertangguh2 jer-
nak cuci sekali harung semua.. kene lah ekjas ampai tuk muatan lebih...
ampai belakang jarang2 guna -yang jenis SUS drill kat dinding tu-
laki aku menghangkut drill depan umah..
dah lama dah aku request..
kalau tak kerana baju baby ni..
sanggup lah gamak nya die menyidai kat ampai yang dah tempang sikit lagi nak runtuh...

aku pulak.. dok mengasingkan kain baju anak..
terbalikkan setiap helai..
banyak pulak tuuuuuuuu...!!
dah tu..sapa soh ko menyopink baju anak banyak2.... agagaga...



3 bakul 
yang pink seluar baju
yang tengah tuala napkin blanket bagai tuh
dan biru kiri kecik mitten booties serta bonnet 


kerje membasuh-menyental..kerja abah sado..
kalau aku.. mahu patah pinggang agak nya..
atau pon.. aku masukkan jer dalam mesen basuh terus..miahahaha..

okeh..tak kelakar..tu keji nama nya nya..

masa baju2 qaleef dulu pon..
fes time.. fared gak yang uruskan..
die yang basuh kan jugak..
kali ni..pon sama.. die jugak yang buat..
gambar basuh tak ada..sebab abang sado ai seksi sangat.. aauuwww....








siap jemur...
buat sama2 laki bini..
tak sempat kering pon.. hujan lebat - kene lah jemur dalam rumah pulak -

isnin ritu.. aku melipat..
pooooooonnnn amik masa jugak...
dah setel masuk lemari..

tinggal nak kemas bag ke spital jer nanti..

eerrr.. masuk anak 2 dah ni..
tapi aku lupa lah apa ke bende nak di hangkut ke spital tuh...
hurrrrmm......








DAPATKAN EPHYRA DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN ORIGINAL DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!




EPHYRA MEMBANTU ANDA ::

✔️masalah jerawat pulih
✔️jeragat hilang
✔️parut berlubang akibat jeragat makin pudar
✔️masalah eczema pulih
✔️kulit jadi lebih bersih & berseri
✔️suami/ kawan2 perasan perubahan pada kulit yg jadi lebih glowing


✔️berat badan turun 1-2 kg
✔️perut kempis!!! .







SET 1 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] 
 + EPHYRA SKIN BAR

FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 2 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM

SET 3 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] SAHAJA
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 4 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS] SAHAJA
FREE POSTAGE SM


SET 5 ::
EPHYRA SKIN BAR SAHAJA
POSTAGE RM 7 SM







EPHYRA SKIN BAR





WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI





7 comments:

IdaShazana said...

banyaknya baju adik baby

Amy Hilmirda Daud said...

Amboiii banyaknya Aty,,, penuh ampaian

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
wow clear kan cuaca panas best la

Mila Hilas said...

mesti dh x sbr kan nak smbut org baru hehe...

Rai OurKizuna said...

ini memang patah pinggang ni.. kalau dalam keadaan biasa takpe la.. kalau tgh sarat.. jenuh.. hahaha..

semoga dipermudahkan atie..

jaja_NorLiza said...

Rajin menyental...akak masuk mesin jer..kahkah..giler pemalas kan?? :)

Wonder Woman said...

Saya yang baru anak first pun dah rasa macam nak terberanak besok. Padahal baru 34 weeks >.<

Haritu ada juga buat entry checklist barang nak ke hospital.. tapi 1st time mum kan, entah ye entah tak barang-barang yang dibawak tu.. harapnya betul lah. :D