Monday, May 18, 2015

DEKORASI :: Bilik tetamu ungu kundang




ritu last week dah cerite kat ko pasal bilik ni..
nak buat bilik berpantang aku nanti..insyaa Allah -tengok keadaan macamana..
tu pas2-tengah berpantang nanti kot gigih aku update lagi pasal ni..
tapi rini ni kasi gambar penuh..
alaaa.. biasa2 jer sebenarnya..
tak lah berdeko hapa pon..
cume sebelum ni wall tu tak bercat...
tapi biler dah cat kaler pepel kundang ni..
nampak seri sikit lah...
tukar langsir yang dah 2 tahun tak bertukar.. hahaha...
nak bukak tingkap..terasa habuk..
tu aku tukar jer.. dah kate nak berpantang kat sini kan nanti.
kene lah bersih2 sikit apa yang patut..




dalam bilik ni.. ada 2 bende ni jer lah..
ada katil saiz queen dan meja make-up
lain2 tak ley masuk dah..
katil ni..katil masa anak dara sbelum kawen duluuuuuu...
mak aku beli kan..lemari masa pindah2 ritu.. dah jahanam sebab material jenis habuk kayu
tak boleh nak bukak pasang...
tinggal ni jer lah.. sesuai lah nak letak kat bilik ni..
kalau ikutkan.. nak letak katil bujang jer...yang kat bilik atas tu..
tapi.. entah.. aku prefer katil kelamin macam ni...tuk tetamu..
kiteorang pon kekadang tido gak lah kat bawah ni sebenarnya.. cume jarang2 lah..


cat sendiri warna purple kundang ni..mix warna kelabu cat sedia ada ruang tamu aku tu..
jangan mintak kod cat sebab aku dah buang bekas nya..dan tak ingat..maaf yer...






bilik ni memang cosy... lelagi sejak aku tukar langsir..
langsir tu pon bukan langsir baru..langsir bilik kiteorang kat atas dulu..
dah basuh dobi.. pasang kat bawah pulak..

set comforter pon aku pakai sedia ada punyer jer..
takde yang baru pon...
yang pepel2 biasa aku pakai.. aku dah simpan..kepam nau.. lama pakai..huhu...




carpet ni pon carpet sedia ada.. beli dari IKEA..
dulu pon letak kat bilik utama kiteorang gak..
sekarang bilik tu dah pakai carpet cekelat..
jadi..carpet ni letak bawah..
orang biasa solat bilik ni..selesa lah sikit kan ber-carpet



hiasan bunga dan lampu pon sedia ada..
ni kan sama ngan bilik aku punya nih...memang la.. kat bilik tu aku tak letak dah..
sebab semak.. hahaha... tu aku turunkan kat bilik tetamu...
lampu ni.. lama giler..nak 10 tahun kot.. aku pakai dari bujang...




ringkas jer kan make-over bilik tetamu ni..
biasa2 jer pon....
sebelum ni..kalau ada yang perasan-tau..
katil dekat ngan tingkap..
susah nak bukak tingkap...
tu.. aku alih ke sebelah nya pulak..
baru jer alih ni..
bilik ni kecik..4 segi.. ada 2 pintu [pintu keluar masuk dan pintu bilik air]
jadi memang tak ley nak alih mana2 pon lagi..
situ2 jer lah...
tapi boleh la tu kan....


ok lah... sapa2 nak order ephyra.. nak joint penghantaran..
laju2 buat tau.. aku laju2 hantar gak..
sebab takut terberanak.. huhu..

ni pon aku nak gi amik stock ni..
amik lebih.. cover sampai waktu2 beranak nanti..
takde lah tak cukup stock.. 
so.. jangan risau.. ephyra dan skin bar ready stock yer..
boleh order beli biler2 masa jer.. inysaa Allah..

yang ritu ada order trial pack.. aku kate dah habes dah tu..
haaa. boleh dah order-beli..
aku amik berctn kali ni trial pack tu..
sebab permintaan makin bertambah..alhamdulillah..









DAPATKAN EPHYRA DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN ORIGINAL DI SINI..!!!




SET 1 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] 
 + EPHYRA SKIN BAR

FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 2 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR
FREE POSTAGE SM

SET 3 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] SAHAJA
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 4 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS] SAHAJA
FREE POSTAGE SM


SET 5 ::
EPHYRA SKIN BAR SAHAJA
POSTAGE RM 7 SM





WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call/pertanyaan berbentuk peribadi tidak akan dilayan sama sekali]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI














9 comments:

Leya Peja said...

cantiknya umah aty...
sekadar bilik tetamu pun da vassss sgt...

terliur japp..

:)

jaga diri..

Mar Mansor said...

bestnye,,cantik..

eima said...

RINGKAS2 PUN AKU RASA SGT CUN WEI

Ummu Iman Amsyar said...

Nice and cosy! :)

MamaDaniel said...

cantik!.. gigih mak yong tolak katil.. hihihi... ;)

Hamelia Hamid said...

cantik cat kaler tu, cara cat pun cantik.. :)

Yana MIB said...

aku boleh bygkan bilik ko tu...pe kata ko sembur sikit roh rajin tu kt aku? hahaha cantik pulak kaler pepel gitu... :)

Nadiah Hanum Wahab said...

"Sentuhan" Aty mmg sentiasa menjadi...suka tengok!

Ayu Zan said...

Aty.. Kenapa la rajin sgt ni. Jeles ayu. Hihi