Friday, May 08, 2015

Food hunting :: restoran Anja beriyani gam Johor di bangi





aku suka makan nasi beriyani..
lagi2 melayu punya...
rasa macam makan lauk kendiri.. hahaha..
lain rasa nya dari beriyani mamak..
tapi melayu nya susah nak jumpa..
lagi2 area umah aku..
yang sedap2..

tapi.. ada satu restoran ni..
KAT BANGI...
abah sado bawak aku pergi makan kat situ..
memang terbaik bagi aku aku..
memang real punya beriyani gam johor..
memang sedap..!! 
pakkal lah jauh ngan rawang ni..
kalau tak.. mau tetiap minggu aku ngajak laki aku pergi gamak nya..




restoran ni kat seksyen 15 bandar baru bangi
dekat ngan NIOSH.. masa pergi last time nih..
pergi hari biasa... sebab dok ngekor laki aku gi NIOSH tu lah..

fes time datang merasa dulu.. masa hantar adik laki aku kat KUIS.. belajar sana sekarang..
sebab kan aku suka.. tu abah sado bawak aku lagi makan sini..



sebab kan datang waktu kerje..dan bukan lunch hour.. tak lah ramai orang beratur..
kalau tak.. beratur panjang giler peluh2 oooii...siyes aku tak tipu..
sebab masa fes time datang hujung minggu..
pack dalam ni...beratur boleh tahan lama..dan lauk besh macam kambing cepat jer habes..

ada siap kastemer ni.. kata datang dari jauh semata nak makan laksa johor die...
tapi dah habes licin... merayu2 kate..kot ada sikit2 lagi tinggal kan..
dok ulang2..kata datang dari jauh [tak tau lah dari mana]-aku pon jauh jugak lah kan.. hahaha..
aku pon ingat hari tu [masa fes time datang tu]
lepas pekena beriyani.. nak gak pekena laksa johor die.. memang tak merasa la kan..




lauk pon banyak lagi masa ni.. 
memang sedap lauk2 kat sini..pernah rasa 2-3 lauk..
puas hati... nasik sedap..lembut..cukup rasa.. lauk sedap.. kenyang lah makan..
dan bagi aku..murah lah jugak..
kalau nak banding ko makan kedai mamak.. hahaha...



masa 2nd time datang makan.. aku makan mee jawa johor ni..
kalau ikutkan aku.. aku tak reti nak nilai kalau makanan macam ni..
sbab aku bukan lah pencinta mee..
tapi fared yang memang asal johor kan.. kate sedap mee ni...
aku tak makan nasik masa tu.. tah kenapa.. tak sihat kot...
aku pon lupa.. sebab lama dah ni... baru update.. huhu..



ni beriyani kambing abah sado punya...
sudah nya.. aku perabeh kan jugak.. sebab aku memang suka..!!!
daging nya lembut sangat2...






sempat tak eh aku nak pergi lagi sebelum bersalin nih...
jauh pon..tak lah jauh mana pon.. bangi jer pon...
potong hiway tu hiway ni.. tak sampai sejam pon dari umah..
tengok lah insyaa Allah... pergi lah merasa..
lepas ni pantang.. baby kecik.. puasa..raya...pantang baru habes kot...
tapi aku biasa jaga makan agak lama...
lagi2 kalau kate nyusukan anak..[insyaa Allah]
takut lama lagi nak merasa semua ni... hohoho..


korang pon try lah...
dekat2 ngan roundboard dan petronas..
kedai makan burger byte zizan pon dekat2 situ gak..
alaaa..kalau ko gugel2.. waze senang gak jumpa...
memang popular restoran anja beriyani gam ni tau..


















7 comments:

Chekgu Azrine said...

Sis.byk kli akk membedal kat sini.mmg sedap..akk students ukm ms bt master dulu.bkk pose pun kat sini.haha.mmg terbaik beriani dia

Fiza Rahman said...

Dah beberapa kali makan kat sini. Kalau time lunch memang ramai orang. Ok...sedap.

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

slalu jugak makan kat anje ni

wani ezryl * said...

mcm pernah mkn kat sini dlu, org ofis bawak. boleh tahan sedap. sy dok putrajaya susah nak cari kedai beriyani johor yg dekat. alih2 beriyani mamak je ada. kalau tak, beli kat pasar malam je la haha. yg pasar malam punya pun ada sorg pakcik tu jual sedap :D

Balqis said...

hi aty :) lazat kan..:)

Siti Rohaida Yusof said...

tengok gambar tu pun dah macam menyelerakan sangat²..paus hati dapat makan kan

cik violet said...

nasi beriani kat sini memang terbaik. sedap giler kan :)