Monday, May 11, 2015

hunting tilam baby kat car boot sales shah alam




last minit betul... baru nak membeli..
sebab nya.. nak menunggu beli kat car boot sales kat stadium shah alam ni..
jenuh..!!
malas aku nak pergi.. huhu...
ko tau lah kan.. car boot sales ni setiap hari ahad jer..
panas tau tempat nya..
aku selalu heran kenapa panas nau...
tak pernah nya aku pergi rasa sejuk..
sedangkan pergi pukul 7 lbih-8 dah sampai..
tapi matahari memancau2..
mungkin tempat tu arah direct matahari kot..
aku kalau pergi sana..tak lenjun memang tak sah...

kali aku terakhir aku ker sana..
seminggu sebelum aku tau aku mengandung.. hahaha...
masa tu aku dah ngandung pon..
tapi tak tau pon lagi..
selamber berjalan berbatu2 habs ku round car boot sales tu...
dan ironi nya -la sangat-
masa nak kuar balik ke kereta tu..
lalu tempat orang jual tilam kabu baby..comfoter sarung bantal bagai tu semua lah..
tuk keperluan baby tido..
comel2 giler..!!
aku sempat singgah belek2..
siap dah kate ngan abah sado..
"nanti kot ngandung.. boleh beli kat sini tuk baby"
sedangkan masa tu dah ngandung pon.. cume tak tau..
kalau tau pon.. idak lah seawal tu nak beli kan.. ngeheeeee....

tu biler kate nak carik tilam tuk baby...
memang plan nak ke situ jer...
cume mencarik masa tu lah...

ni.. dah hujung2 waktu..
malas aku nak tunggu2 lagi..
sedangkan tau.. aku tak larat pon nak pergi sebenarnya..
tapi kesian kat adik baby.. tak ada tilam comel nanti.. heheh...*alasan semata
tu aku galakkan korang semua..
kalau kate nak membeli apa2 waktu mengandung..
jangan tunggu sampai hujung2..
masuk trimester kedua--dah elok dah tu..
badan pon dah kuat..alah pon dah hilang..
hujung2 macam ni..jalan sikit mengah.. jalan sikit.. rasa nak berpimpin sepenuh nya ngan laki.. 
ahaaakksss.. mengada sebenarnya..
adik aku lagi lah..siap cadangkan aku pakai wheel chair.. hape kahh..!! ciissss... hahahaha..
sebab aku asyik cakap.. malas-tak larat nak jalan...jadi..hamek ko..
soh berkerusi roda.. sentap pulak...heeeeee...





ko nampak tak memancau2 matahari tu...
sedangkan.. belum pukul 8 lagi tu tau...
ko tengok.. gigih aku datang pagi2..
kalau kol 10-11 tu lagi lah terik nya alahai.. tak sanggup aku.. huhu...
kiteorang kalau kate nak ke sini.. memang pagi2 dah sampai..
boleh siap sarapan sekali.. heaven kat sini kedai makan..
tak yah la ko risau lapar dahaga...






booth ni tepi2 jer... memang dah tau kan..
jadi carik parking dekat2 situ..
aku kan malaaaassss... hahaha..

dulu.. masa fes time tengok.. ada 1 booth jer jual bebende ni..
tapi yang aku gi ni.. tengok ada 3 ke 4 jual bende lebih kurang sama...
memang rambang mate ko ooii.. comel2..!!

tapi.. aku gi booth ni.. sebab kebetulan die buat promosi hari ibu..
dapat harga murah dari harga asal dan harga booth2 lain...




rambang mata... huhu..

last2 abah sado yang tolong pilih kan..
siap ada pink2 sikit.. ahaaakkss.. 





macam2 ada.. bantal karipap.. tilam kabu bagai..corak memang cantik2..



sebenar2 nya.. aku bukan lah beli tilam yang tilam tebal kekabu tu pon..
sebab.. ikut pengalaman aku..
tak guna pon dulu masa qaleef dulu..
sudah nya.. semak2 nak pindah ritu.. aku jual kan terus...
jadi.. tak kose lah nak beli lagi..
sebab.. masa qaleef baby dulu.. aku letak die dalam rocker jer kebanyakan masa..
lapik tilam nipis yang orang kasi jer kesudahan nya..
tu.. aku pikir.. kali ni..
aku beli tilam nipis jugak..
sebab tilam nipis tu lah aku lenjan letak dalam stroller..
bawak travelling bagai..
idak lah aku menghangkut yang tebal2 tu kan..
dan aku pulak... pantang.. tido atas katil jer..
jadi.. kalau kate letak tilam kabu tebal tu..sangat menganggu...
untuk aku lah ni...
tu aku tak beli pon tilam kabu tebal2 tu..
walaupon.. geram nya aku tengok.. comel sangat..!!!
naseb bek lah nafsu aku ni berjaya di kawal.. agagaga....
ikut hati masa tu.. memang aku beli jer terus tau..siyes..
tapi dok pikir..kalau kot kate gune,,, beli jer lah kan nanti2...
bukan susah nak dapat pon...


aku beli tilam nipis yang attach ngan bantal karipap tu.. 
memang aim yang tu jer dari awal pon..

cume masa tu tu.. 
dok belah bagi nak beli set comforter baby ker tak..
haaaaa.. aku beli dah baby cot..hahahahahaha... gelak besau..
aku beli.. sebab.. keperluan... 
timbang tara ngan abah sado..
beli jer lah..kasi merasa gak...
tapi.. aku rasa.. aku beli ni..memang sebab aku perlukan tuk baby..
alaaa..beli murah2 jeeewww...
sekadar keperluan kate ko...

tu biler dah beli.. seronok lak nak beli bende2 lain..
tak pasal aku nak beli musical gantung2 tu.. 
dan2 jugak.. nak carik comforter set cantik2..
ritu..dapat hadiah patchwork baby cadar dari littleperalheart[IG]
tapi.. ada cadar jer..tak de sarung bantal...
tu abah sado eksaited ngajak beli baru semua..
memang die kan yang nak sangat baby ada baby cot ni....

tapi...tak beli pon masa tu...
dah balik.. aku menyesal...huhuhu...
tapi... tak mo lah membazir sebenarnya..
aku dah nak beranak sangat ni..
banyak nak guna duit tuk lepas beranak nanti..
tu.. macam berkire jer.. agagaga..

takper.. nanti boleh pikir2 lagi..nak beli ke idak...


eeerr..rasa nak beli bumper baby cot lah..
yang kat tepi2 katil tu.. hahahaha...

napsu semata aty oooiii....










sarapan nasik lemak kat sana gak..
sambil layan orang busking tepi tu..
boleh tahan suara mamat nyanyi tu..
tak bising..tak menganggu pon..
memang ilek jer dengar..
tapi.. panas menitik2 peluh aku ni tak tahan..
makan laju2.. laju2 blah..aku rasa macam kene jemur hokeh..


tak jalan jauh pon dalam ni.. kali ni..
jalan tepi2 jer..
singgah pon kejap2..
aku malas nak jalan satu hal..
panas tu lagi satu hal..
qaleef pon buat perangai sama dah...
pukul 9 lebih macam tu dah gerak balik..
memang datang semata nak beli tilam ni jer..
dok tangguh berminggu2..
ada lah beli barang lain kecik2 sikit..
aku pon tak hengat apa dah.. ahahaha..



tilam baby tu nanti2 lah aku cerite..
tunggu aku siap basuh nanti..






notatanganAty :: kenapa lah carboot sales ni hari ahad jer... pendek pulak tu masa nya [7pagi hingga 12 tengahari] jer.....

















5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah comel-comelnya tilam...

Nad MamaZN said...

cantek2nya.. dia xde jual online gak ke? huhu

Liyana said...

sama lah nanti nak beli tilam nipis je.. beli kat opis je. sebab tilam kekabu tebal mmg x guna pun.. mak ayah bby balik yg lenjan huhu

miss eimanhikmah said...

ha a mmg panas pun kt stadium tu kak..
comel nye tilam baby

Rai OurKizuna said...

aty, ni yg dekat stadium tu kan.. memang rambang mata kalau nak beli barang baby kan.. geram je..