Tuesday, June 02, 2015

Shopping pre-Eid lagi kat JAKEL MALL KL



balik kenduri ritu...
lepas frust tak dapat makan durian buffet kat ss2 tuh..
abah sado terus ngajak aku gi carik-beli baju raya die..
haaaa.. bukan senang tau nak die yang ngajak aku gi shopping..
lagi2 tuk baju die..liat tu..
selalu aku ni jer lah dok gigih carik masa biler nak pergi..biler nak beli bagai..

ni aku syak sebab die risau.. 
aku nak beranak dah kan..
pulak tu.. mungkin bulan puasa nanti pantang tak habes lagi-atau baru habes..
die risau aku tak dapat teman die membeli ler teeeww..
haaaaa... baru tau kaaaaaaaaaaannnnn.....
aku tau dah laki aku tu..
memang kalau bab2 cegitu.. lagi suka aku temankan die..
sama2 pilih dan decide...
tak suka die nak gi sorang2 nya..
pulak tu.. mesti lah risau.. biler dah cegitu kang..
tak bebaju raya baru pulak..
atau kang terpaksa gi sorang2.. tak terpergi.. tak terbeli nanti...
menunggu aku pulak kang... kot gigih lah ngan anak kecik tu..
tak mo amik risiko.. tu kite gi jer lah sementara masih ada masa...

eleeeeyy... saja lah tu.. nak manja2 ngan kitew... 

jadi.. aku decide tuk terus ajak die gi jakal jer..
since kat situ senang nak carik baju melayu.. ko nak kaler apa semua ada..
n harga ok lah... kualiti kain pon abah sado suka..
die tu cerewet gak nak pilih2 jenis kain..
teringat aku nak mencarik kain baju melayu die masa fes  time raya dulu baru kawen..
lecak gak lah tiak aku nih..walaupon dalam ekon masa tu.. huhu..

last year pon beli kat jakal gak..
masa tu popular aaron aziz.. tak heran pon lah.. tapi sinc fared suka kain die..
tu yang die dok pikir boleh jer nak pakai lagi...

so.. dari Pj tu.. terus aku Kl.. gi JAKAL MALL yang baru bukak tu...
besar giler ko.....
alaaa...dekat jer ngan kedai lama die.. seberang jalan..dekat2 ngan area jalan TAR tu...
tapi ko tau lah sesak jalan kat situ..
kiteorang pon tak mo pusing2 buang masa carik parking..
amik valet parking ker bebetul depan Jakal Mall tu.. 10 hengget..
tapi.. tak yah aku yang sarat2 tu nak menapak jauh2...

terus2 ke tingkat 4... bahagian baju melayu laki...




laki aku dok membelek jubah..
teringin nak pakai katenya.. soh beli..tak mo pulak..


kalau ikut plan laki aku kate nak pakai kurta..
aku tak kisah.. ai is ok jer.. baju aku nanti ikut aku lah jugak kan..hahaha..
tapi aku memang tak kisah pon..
die nak pakai kurta ker.. jubah ker.. baju melayu ker..
janji jangan kate pagi raya nak pakai t-shirt jer sudeeeeeyyy....





tapi tu lah.. tetibe die dok belek baju melayu gak..
dalam kate tak pakai tu...jarang nak pakai sebenarnya..
tapi macam tak besh jer pulak fes day raya tak berbaju melayu lengkap sampin kan..
tu dok pusing2 beli baju melayu gak sudah nya...

ko nampak tak tu laki aku pegang kaler apa tu....??
tidaaaaaaaaaaakkk...!!!! hijau... lagi....!!!
tapi aku dah cakap.. tak kisah kaler apa die nak pilih.. janji bukan hijau tahun ni..
kalau nak beli tuk pakai raya ke 2-3-4soploh doploh tak apa..
tapi bukan raya pertama...cukup lah tu...
banyak dah aku baju kaler hijau...sobsob... 
yer lah.. dah tentu lah kalau die pakai hijau.. tak kan aku nak pakai merah pulak..
laki aku tu pon tau nak sedondong bondon ngan bini ngan anak kan..



38 minggu plus [masa ni] 
tengok dari depan macam tak berapa nak hado jer perut nya kan..


cer ko tengok dari tepi... 


nanges....

jalan pon macam penguin dah....





waaaahhh... sado abah sado aku nih... ngeheeeee...

tahun lepas beli baju melayu abang aaron dapat sampin free..
tapi kali ni nan hado.. maybe belum raya kot..
eeaahh ada... tapi tu jenis lain.. laki aku beli kain jenis lain..

kalau ikutkan.. banyak dah sampin die kat umah tu..
setiap kali raya.. beli selai ikut kaler baju melayu..
sampin kawen pon ada lagi tu..
kali ni.. die kate nak beli hitam gold cegini sebab ley pakai setiap kali raya.. 
old skul sampin cegini.. tapi evergreen.. tak lapuk kate nya... 






ok..setel baju melayu abah sado..
setel gak baju fes day raya aku.. tah acaner ghuper tah nanti lepas beranak pakai..
test sekarang perut ngan muncung lagi...elok lah harap nya... huhu...









ni depat JAKAL MALL tu...
selesa lepak jap kat sini.. 
teman jap qaleef nak makan eskerim..
ingat kan nak jalan ke jalan TAR depan tu jer..lama tak kesitu.. lama giler...
tapi biler dah duduk2 cegitu.. malas pulak aku nak gerak..hohoho..
terasa letih nya satu hari dah kuar..
tak jauh pon.. tapi tuk aku waktu tu.. 
mahu ada yang sengal2 kaki tulang belakang malam tu gamak nya.. 
ada yang tak ley tido kang...
tak jadi terus... lepas abes eskerim..terus balik..






aku ni...tak tau lah biler ko baca entry ni aku dah beranak ke belum..
sebab.. sepanjang2 2-3 minggu ni..
entry2 aku semua schedule entry tau.. haaaa.. jangan tertipu daya hokeh..
aku siapkan awal2 dah..
tah kenapa rajin nau walaupon reader tak peduli pon kan... mihmihmih...
tapi apa2 pon.. setiap masa.. setiap waktu..ko baca penulisan aku...
doakan lah tuk aku yer..
selamat melahirkan..insyaa Allah...












6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wah awal shopping

eima said...

wahhhh bgs2 .... bj raya dah beli dah ... yeay

besarnye peyut ko ... mcm tak sangka sbb sblm ni nampak tang depan je

EzanIdris said...

moga selamat semuanya ":)

Fifi Nadhrah said...

pergi bile? fifi pergi rabu minggu lepas.. cari kain jugak.. tapi naik motor je.. senang.. pergi berdua.. tak sanggup redah jem..

nisa nass said...

JAKEL la sis..igt kot slh eja tp byk kali baca jakal ja..hehehh

Erina Asmawani said...

Moga dipermudahkan semuanya Aty. InsyaAllah. Jaga diri k. *rindu Aty sgt* :')