Monday, July 06, 2015

DECO ITEMS :: Mirror candle holder SSF




tahun ni takde rancangan deko2 aku nak share kat korang kasi cuci mata... 
tak de apa yang berubah...
aku ni pon dok pening ruang tamu aku tu berterabur...
tak sempat nak menyapu mengemas..
ingat nak panggil lah part time maid yang ritu cerite tu..
hope tak penuh jadual die..
berabuk uamh aku ni..
tak sempat aku nak hadap...
kekadang.. dapat pandang jer lah botol susu anak tergolek tepi sopa..
jadi.. nak bersih kan jer lah..biar nampak kemas tersusun..
ok dah...
tang2 lain..lain tahun pulak cerite...hahaha..

tapi.. memang ada plan nak membeli sikit barang dekorasi tuk kabinet tv..
tak mampu nak ubah tukar semua,,
tambah sikit2 bende baru kasi naik seri pon ok dah..
cuma nya tu lah.. pikir2 nak gi membeli tu..
aku dok kire hari.. pasrah jer lah kalau tak dapat pon kan...
nak buat acaner.. keadaan sekarang memang agak terbatas sikit...

tapi ritu... aku pakse gak abah sado bawak aku gi SSF -sebelum sales habes hujung minggu tu..
sebenarnya.. kiteorang plan nak beli meja kopi tengah tuk ruang tamu..
abah sado yang kate nak kene beli gak..
sebab nak raya kan ni..
boleh lah guna tuk hidang2 makan..
dok aim sebab ada sales tu lah...
tu nagajak terus gi SSF tu...
boleh lah beli sekali deco items tuk ruang tamu tu kan...

tapi kat SSF.. yang kiteorang pekenan meja nya tak de sales..
harga ribu2.. huwaaaaaa... 
pakcik sales kat situ tu pon dok nasihatkan tak yah beli dulu sebab nanti2 ada sales lagi..
hahahaha.. bagus tak..
die bagi tips lah since ssf ni memang kekadang ada member sales..
lagi2 time perayaan banyak..
so..sale tu pulak ada barang2 tertentu..
jadi tunggu jer lah kot meja aku nak tu dapat discount lebih...
meja lain banyak gak..tapi abah sado tak kenan manjang..
eerrr..aku pon...

ingat nak carik kedai perabot lain..
tapi tu pon kalau sempat n rajin lah.. macam tak jer kan...ngeheeee...

jadi.. dah sampai tu..
aku carik lah barang aku nak pulak..
untuk deco...
dapat lah aku membeli mirror candle holder idaman hati lama dah aku ngidam...
tapi mahal nau sebelum ni..tak kose aku nak perabeh duit tuk bende tu jer kan..
dah sama rega ngan perabot dah aku tengok nya..





beli sekali vase kaca hijau tu... besar..!! 
dok bayang nak gubah bungan rimbun2 macam hotel tu..mihmihmih..
pon ada potongan harga..tapi kaler tu jer lah..cantik lah jugak..



Mirror candle holder aku beli 2 saiz pair mcm ni lagi cantik
nak letak kat tv cabinet


vase hijau tu ngah pikir mana nak letak..


buat masa ni.. tu jer lah pon yang baru...
tu pon tak plan sangat nak beli.. kalau ada..ada lah..kalau tak de pon..tak apa..
tapi dah alang2 ada sales tu kan.. 
tengok pulak harga memang jauh dari harga asal yang beratus2..
tu aku beli gak..
lagipon memang dah pekenan lama dah..

nanti2.. nak gi hunting bunga pulak...
ngah carik idea gubahan acaner nak letak kat pasu cegitu ruper...
kat SSF banyak bunga..tapi mahal meletop.. hahaha..
aku tau kat mana lubuk bunga murah dan cantik2 kan..
tunggu nanti ke sana jer lah aku gi beli...-harap sempat lagi gigih..
kalau tak togel pasu aku tuh...tak lawa lah pulak...





buat masa ni kedudukan sementara kat situ lah..
memang beli tuk letak atas rak tivi tu pon..
tapi mungkin akan berubah biler kemas2 dan ubah kedudukan sofa..
nanti dah siap kemas.. aku share lah lagi eh....
yang penting sekarang.. 
nak bersihkan dulu tu habuk2 dan segala bende tah mana datang ada kat ruang tamu tu...ggrrrrr...
baru pas beranak ni.. aku pon tak melasak2 sangat nak buat kerje umah..
ni dok pikir nak panggil maid tu jer lah buat kan..


notatanganAty :: malam tu tidu hati bunga2 hari raya... 








5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Ayu Rashid said...

wah chanteknyaaa.
berpinar mata tengok. tazzabar nak tengok deko dah siap

sa'adah by atiehilmi said...

alahai.. cantiknye.. kalau padankan dengan bunga kaler terang macam merah darah ke, lagi naik serinye.. hee~

norlina jusoh said...

cantik.. bape harga seketul tu.

Asnie Azlin said...

boleh share kat mana lubuk bunga murah dan cantik2 tu