Thursday, July 23, 2015

kisah RAYA2015 :: Di ambang 5 tahun






sejujur nya..aku tak berapa nak ingat tarikh kawen kiteorang..
dalam bulan dan tahun MASIHI..
bukan tak ingat langsung..
tapi ingat2 lupa.. miahahaha..

siyes ni.. kalau aku kene isi borang ker..
contoh isi borang beranak anak baru2 ni..
terkial2 aku dok nak mengingat..terkial2 dok bukak dompet tengok kad nikah..
tak senonoh kaaaannn..!!!

nurse tanya baru ni pon.. aku dok salah2 sebut...
malu2 ai tengok balik tarikh kat buku pink..oouucchh....
kemahen perli lagi nurse tu kat aku tawww..
yer lah.. baru berapa tahun kawen.. 
baru anak dua..
tapi tarikh kawen tak ingat...

selalu nya tarikh2 istimewa ni orang pompuan jer selalu ingat..
tapi kalau aku tak mampu nak ingat..
eeeerr...apa ceeeerrrrrrr.........

tahun masihi.. tarikh kawen aku...

uurrrmmmm....


eeeerrr....


aaaaaaaa......




bulan september...

18 september rasa nya aku nikah...tahun 2010...


ahaaakkss.. sungguh ni... aku memang tak berapa nak ingat..
selalu rasa kawen bulan oktober...
tapi betul la tarikh tu....
18 september 2010..

kalau ikut plan asal kiteorang..
nak nikah-kawen pada 10 / 10 / 2010
haaaa..senang sikit kan nak ingat..
tapi tak ingat lak kenapa di awal kan..
rasanya sebab mak pak aku request kot..
ker kiteorang yang  tak sabar2 nak kawen.. hahahahahahahaha...

di awal kan..
pada bulan september tu..
dan jatuh pada 10 syawal....


iyeerrr... yang sebenar2 nya..
aku hanya ingat tarikh kawen kiteorang pada bulan dan tahun hijrah jer..

10 SYAWAL


tak tau lah kenapa.. dalam bulan hijrah jugak lah yang paling aku ingat..
tahun masihi jenuh aku ingat2 lupa tarikh..
dan memang tetiap tahun kiteorang akan  sambut..celebrate..
tak kisah lah bercuti ker..hadiah ker..makan2 ker..
keluar2 dating semepena anniversary tu ker
di buat pada bulan syawal..
kire sambutan ulangtahun tu mengikut tahun hijrah..10 syawal..
tetiap tahun sambut..
tapi aku tak pernah share pon kat sini..
hadiah apa aku pernah dapat..atau aku bagi..
percutian bagai.. makan dating2 ker..
tapi memang kebiasaan nya..wish ulang tahun pon kiteorang buat pada 10 syawal..

18 september..biler sampai tarikh..ingat gak lah..wish gak lah...
tak pernah gagal.. cer ko tengok entry2 aku yang lama2..kot gigih..
setiap tahun..entry anniversary mesti 2 kali..bulan hijrah dan  jugak masihi..
istimewa rasanya.. ngeheeeee....
tapi selalu dah buat dah bagi hadiah bagai dulu masa 10 syawal tu..
jadi 18 september tu just wish jewww..
kalau laki aku nak bagi lebih pon tak peerrr... heheh

kalau kate doa tu..
tak yah kate time2 anniversary..
hari2 setiap saat pon doa agar rumahtangga sentiasa dalam kesejahteraan..
dan jauh dari hasutan syaitan..

cume tu lah..pasal tarikh tu..
10 syawal tu kiteorang memang rasa lebih istimewa..
untuk sambutan hari ulangtahun kiteorang..

ajet ajet suci kah...

muwahahahaha..

tak lah...

memang tarikh 10 syawal tu agak menyenang kan aku..
nikah pada hari mulia bulan syawal...

alhamdulillah...

dan 10 syawal 1436h ni...genap 5 tahun usia perkahwinan atyfared...

di hadiahkan 2 orang anak lelaki...

diambang 5 tahun ni..
masih terasa di hati akan kasih sayang yang kuat dari abah sado..
selalu rasa macam masih lagi dalam bunga2 cinta gitewww...
macamane suuuwwwiitt nya abah sado dari awal kawen dulu...
macam tu jugak die saat ni..tak berubah...
dan bertambah lagi dalam kematangan hidup berumah tangga...
alhamdulillah...
kasih sayang dari suami..tak pernah berbelah bagi..
walaupon ada anak dua..
tapi.. die sama macam fared aku kenal dulu...
sentiasa ada untuk aku..
terasa hangatnya cinta die pada aku...aaaauuuwww.......

ahaaakkss....

tapi betul... aku bersyukur..
die hadiah terhebat aku..
tanpa die..
aku tak akan merasai nikmat nya hidup menjadi isteri..
dan mama kepada 2 orang anak2 aku...

die menerima aku seadanya..
paling penting..
die membawa aku.. sama2 memimpin aku ke jalan yang di redhoi Allah..
die banyak membentuk akhlak aku...
sikap dia.. yang buat aku belajar menjadi isteri yang baik dari hari kesehari..

sejujur nya.. hanya satu ayat aku nak ucap pada abah sado 




TERIMA KASIH....



atas segala nya.....



semoga kite terus dalam perasaan cinta kerana Allah..
semoga kite jugak akan kuat melalui setiap ujian dari NYA...
sama2 bangun..berjalan..berlari melalui kehidupan kite..
paling penting semoga hubungan kite akan sentiasa berada di dalam keredhoan Nya..
insyaa Allah...

Amin....











dia suami ku..




dia sahabatku..teman ku..kekuatan ku...kelemahan ku


dia.. kegembiraan dan kebahagian aku..



dia...  tulang rusuk ku... pelengkap kekurangan aku..




Ya Allah.. Kau gembirakan lah suami ku Mohd Fared...
berikan die kebahagiaan di dunia dan di akhirat..
jadikan lah aku bidadari untuk nya di syurga Mu nanti...

jauhkan lah kami.. suami isteri dan anak2 dari kejahatan manusia
dan tipu daya syaitan...
lindungi lah kami sekeluarga...

Amin..





Lagu Sedetik Lebih 
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

-AnuarZain-


eah eaahh... aaahhh sudaaaahhh..terjiwang pulak... hahaha..



aku nak nyanyi lagu ni tuk abah sado..
tapi tak sampai lak..tinggi nau... urat banyak putus.. miahahaha..


perasan.....




AtyFared1436/2015
-di ambang 5 tahun-







12 comments:

Suffiah zee said...

so sweet...Selamat hari Ghaye gak....I pon kawin 2010....cheewah

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Comey-comey belako gambar tu Aty..
Dah lupa pulak tarikh kahwin ye..
Tapi kalau setiap tahun celebrate ..
Mungkin tak lupa kot..

Sweetmama said...

Amin.

Alhamdullillah, moga kekal bahagia selamanya..:)

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. 5 tahun sudah..

Mar Mansor said...

tarikh nikah..kat kad nikah pintar kan hado..mesti ada je dalam purse kan..
selamat hari raya buat aty sekeluarga..
cantik merah mak ngah

Allene typicalmommy said...

fefeling romantik la ni... hiihih

Fai Nardir said...

happy anniversary yang ke-5 tahun sis. pejam celik sekejap je dah 5 tahun kan. semoga ikatan perkahwinan ini berkekalan hingga ke jannah...

Nadiah Hanum Wahab said...

Happy anniversary aty...happy for you..;) semoga kebahagiaan terus menjadi milik kalian...

yana Jasni said...

Happy anniversary aty...happy for you..;) semoga kebahagiaan terus menjadi milik kalian...

Mrs Nazar said...

happy anniversary aty! satu pasukan la kita..pasukan merah raya ni...makin halus la dia...jaga 2 hero sekarang

Delimasari said...

happy anibesery