Monday, July 27, 2015

OutfitRAYA2015 warna warni baju raya kami



eeaahh..tetibe masuk outfit raya.. hahaha..


raya pertama merah mak hangah...
kaler ni kiteorang decide masa gi beli kat JAKEL sehari sebelum aku beranak ritu..
aku ok jer lah..asalkan bukan hijau lagi di raya pertama.. mihmihmih...

tapi pernah dah kaler lebih kurang cegini..
tak silap aku raya tahun ketiga kiteorang.. masa dah ada qaleef dah..
tapi maroon..lebih gelap sikit lah..
ada lagi baju melayu dak qaleef masa umur die 4 bulan aku simpan..
ingat nak pakaikan kat dak shaquille..
tapi besar lak.. 
shaquille masa raya ni umur baru 51 hari..2 bulan pon tak sampai..
berat baru cecah 4 kilo..
besar baju si abang..
tengok lah kot raya haji boleh pakai..





budak pocoyo.. pakai romper beli kat PKNS sekali ngan baju melayu abang nya



raya kedua 
gambar wefie kami masa onthe way dari melaka nak balik johor kiteorang pakai royal blue

baju melayu abah sado dan qaleef..baju raya tahun lepas..
cantik lagi sebab jarang pakai..

berenti kat RnR Pagoh.. beli pau muar kegemaran..anak2 pon bangun sekali..
meh lah kite bergamabr satu family...

ash-shaquille pakai baju romper jer.. tapi nak gak pakaikan sama2 kaler biru putih tu..
tak kose mak ko nak beli kan baju pocoyo tu banyak2 mahal giler pakai nya kejap jer..
kang sebulan dua lagi tak ley sarung dah tu...membazir..huhu... 

aku pakai dress... 
dress bukan kaler biru pon..tapi ada print bunga2 biru tu..
so matching2 pakai tudung royal blue..
Gambar...nanti2 leerr...



raya ke-3 kat johor lagi
makpak pakai hijau..
aku pakai dress dari Fiska boutique..
tak de gambar penuh..nanti2 lah aku posing cam biasa.. miahaha..
anak2 pakai baju kaler biru lembut matching 2 beradik..




ni masa on the way balik dari johor raya ke 3 petang tu..
gambar wefie makpak jer sebab anak2 dah tidur letih beraya.. pheewww..legaaaaaa... hahaha..

ingat kan nak singgah beraya kampung mak aku seremban..
tapi jammed gile ko ya hampun...berjam2 dalam kereta..stress hokeh..
abah sado stress ngadap jammed..
aku stress ngadap anak2..ko tau lah kan kalau budak dah letih ni acaner die punyer perangai... mencabar sabar hokeh...huhu...

sudah nya tak singgah pon seremban tu...
terus jer direct balik ke rawang..
pon sampai lepas maghrib singgah makan siap..
penat hooii tak reti aku nak cakap..
baru terasa penat yang beraya dari raya pertama tu tak cukup rehat..
raya ke empat baru dapat ilek2 depan tivi..
tu pon kalau ikutkan nak kuar gak tu beraya lagi..tapi si qaleef demam pulak..
jadi sambung beraya hari kelima.. sebelum abah sado start keje gi out station balik...

























5 comments:

♥TheOnlyFarah♥ said...

segak bergaya..sedondon satu family..=D

Lynn Hamzah said...

kami satu family pun gemar sedondon macam nie...hihihihi...tapi dpt amek gambar raya pertama jer hari tu...

Haslinda VitaLynd said...

Kami lupa nak bergambar raya.. punca anak dah 3 ke????

Chekgu Azrine said...

Meriah dan warna warni...tahun ni akk tgk ramai yg pakai green..kan?

eima said...

cun...cun...baju raya ko aty .....