Friday, August 07, 2015

bantuan derma untuk Muhammad Adam Rayyan Bin Muhamad Nasir-Kanser Neuroblastoma,Stage 4 Diusia 4Tahun.



COPY PASTE DARI BLOG PIYA [SAFFIYAH OSMAN]


sama2 kite membantu pada mereka yang sangat2 memerlukan..
kesian pada anak kecil ni..

pengalaman adik sendiri yang ada kanser buat aku tau betapa banyak nya kewangan yang diperlukan untuk tujuan perubatan..
insyaa Allah.. moga bantuan ikhlas kite walaupon mungkin kecil..
tapi dapat meringan kan beban keluarga mereka...



penceritaan dan maklumat dari Saffiyah Osman sendiri [yang merupakan makcik pada  Muhammad Adam Rayyan


Gambar latest Adam.


Rasanya dah lama betul aku xupdate apa-apa pasal Adam..bukan sebab xsempat..tapi xsanggup. Hati dan perasaan aku dah macam xboleh terima dah..tengok Adam depan mata sangat la melukakan hati aku.


Adam start sakit awal tahun lepas. Masa tu kakak aku(mama Adam) stay dekat Bukit Besi,Terengganu.

Adam demam on off sampai la dia mengadu sakit kaki xboleh jalan. Time tu berat badan dia drop gila-gila. Macam-macam andaian doktor..kencing tikus..kurang zat besi..akhirnya confirm kanser stage 4 diusia 3tahun.

Mama papa bawa Adam main belon dekat Pantai Merdeka.


Tahun 2015 ni dah masuk setahun Adam sakit. Macamana payahnya family aku terima berita ni..bila tengok Adam makin ok dan kuat..kami sekeluarga pun jadi kuat.

Keluarga kecik Adam.
Adam disahkan kanser masa mama Adam dalam pantang lahirkan adik Sarah.
Betapa kuatnya mama n papa Adam.
Adik Sarah pun macam dah faham sekarang..adik Sarah sangat berdikari.


Tak pernah aku sangka kakak aku,anak menakan aku akan lalui benda mcmni..apa dosa Adam..

Sekarang,lepas dah beberapa kali kimo,doktor sahkan saraf telinga adam rosak teruk..disebabkan saraf telinga rosak Adam xboleh nak bercakap dengan clear..Adam still cakap pelat n Adam pekak.

Masa hari Adam test alat pendengaran tu,mama Adam kemain seronok sebab Adam boleh cakap dengan jelas dan dengar dengan jelas.
Berkobar-kobar dia balik cerita ke aunty piyah,acu,nanny dgn paklong.


So sekarang ni, mama Adam n papa Adam memerlukan Rm6800 untuk buat dedua alat pendengaran untuk telinga Adam.

Doktor cakap peluang untuk sembuh tipis. Sedihnyaaaaaaaaaaa...

Duit simpanan mama n papa Adam pun makin surut..sekarang ni papa Adam ja keja..mama Adam dah kena buang keja..so memang depa terasa la susah..

Raya tahun ni lebih indah berbanding raya tahun lepas..
Seronok tengok Adam dah kuat berbanding tahun lepas.


Adam selang sehari kena ke hospital. Kalau dulu hari-hari kena ulang alik ke hospital untuk cek darah dengan cucuk nipogen.

Tapi sekarang mama Adam dengan papa Adam dah boleh cucuk nipogen tu sendiri ke Adam,so selang sehari kena p hosptal utk cek darah ja.

Papa Adam keja JPJ,depa dah submit borang untuk minta bantuan..tapi itu la..3bulan tu terlalu lama..kesian ke Adam.

So sekarang,nak try minta bantuan dari yayasan kanser laksamana Johor.

Siapa boleh tolong,macamana nak dapatkan contact yayasan ni?..
Help me pls...


Sedikit sebanyak cerita pasal Adam.



Adam..
Masa ni dah keluar hospital,tapi doktor still xtau apa sakit dia..

Tahun lepas..bulan puasa.
Masa ni kalau tengok adam depan-depan,memang tumpah air mata..

Aunty piyah harap Adam kuat sampai bebila.
Kami semua sayang Adam dan akan cuba gembirakan hati Adam.

~~~~~~

Akhir kata,pada siapa yang boleh bantu untuk dapatkan bantuan dari mana-mana yayasan atau persendirian..mohon bantu Adam.

Kalau ada yang tau mana-mana sumber yang boleh kami sekeluarga dapatkan bantuan alat pendengaran tu,

Boleh direct email aku safiyyahosman@gmail.com

Atau 
Whatsapp +60192609886 (safiyyah)

Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi bantu.

~~~
Edit: oleh kerana ramai y nak no acc utk derma duit kepada adam,sila refer detail dibawah.

Pada yang ingin menderma sedikit duit ringgit,boleh masukkan ke acc dibawah :

Ni no acc :- Bank : Maybank
    A/c No : 512370401004
    A/c holder name : Nur Safiyyah Binti Osman

Tolong tulis dekat recipient reference : Derma Adam.

P/s : aku satu-satunya ahli keluarga y ada current account,so bank xakan block kalau ramai y transfer/bankin duit.

Segala derma kepada adam,aku akan direct bagi ke mama Adam.

Terima kasih atas budi baik kalian.




Dari facebook mama Adam.
Afiqah osman.











notatanganAty :: Ya Allah.. Kau sembuhkan lah adik Adam.. Kau ringan kan lah beban yang ditanggung nya... berilah die kekuatan untuk die melalui semua ini....Amin Ya RabbalAlamin











4 comments:

Pn Qema said...

Adik Adam Rayyan dipermudahkan segala urusan. Nama sama dengan nama anak akak. Sulung Adam Second Rayyan.

Semoga adam kuat yer.

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

bb_nona said...

sayunye hatii, sobs ! smg dia mendapat bantuan secukupnya ,
amin !

nayfatimah rasyid said...

semoga dipermudahkan