Thursday, August 13, 2015

biler rindu kata nya...




ahad baru ni...pagi2 bangun cam biasa..
aku dok pikir takde aktiviti nak buat..
jemputan raya pon tak banyak ritu..
setakat jiran belakang umah seketul.. ngan blogger kak jaja tu jer lah..
tu pon dok pikir petang2...

lapang konon nya.. macam2 kerje rumah -yang perlukan bantuan abah sado- nak kene buat..
sekali dalam kol 8 lebih cegitu..
ayah aku wassap...
kata rindu kat cucu2....
ngajak hang out petang2 tu...
nak belanja pizza....

ok....rasa macam malas sebenarnya.. hahaha..
tapi tak sampai hati nak tolak permintaan ayah aku..
so.. ok jer lah petang tu janji nak joint..
ayah aku rindukan cucu2.. ngajak si lulu sekali..
dak qaleef.. tau ada lu'lu.. dari pagi berzikir nyebut nama orang tu..
sebenarnya..dari semalam nya lagi..
tapi tak sempat nak gi bawak jumpa..
macam ni lah sekarang..
tak macam dulu.. biler2 boleh jumpe anak dara aku tu..
sekarang.. ada masa2 jer..
tapi dah janji nanti cuit sekolah.. nak bawak lulu balik umah aku..
tak boleh pisah lama2 sangat..
aku tak nak lu'lu 'jauh' dari aku dan qaleef...




ayah ngan umie jer ada..
adik2 aku beraya.. sorang kat kolej tak balik..
so kiteorang2 jer lah..
pidaus ngan lu'lu pon tak sampai lagi masa ni..
lepak kat pizza bukit kemuning yang baru tu..besar.. tak ramai orang.. memang besh lah..
ni ngah menunggu order..




dak shaquille ni ramah..die memang sukaaaaa sangat kalau ada orang nyembang ngan die..
nanti mulut die pon riuh..
atok J lah melayan die sampai kesudah...


ok..gambar makan takde..
masa makan camera simpan.. menikmati kate nya... mihmihmih...


lepas makan bayar..kiteorang lepak kat luar ni ada taman mini..
bawah bumbung..tak panas..
memula ayah aku ngajak ke tasik kota kemuning..tempat selalu kiteorang semua suka lepak dulu2..
tapi sebab dah lewat.. amik masa nak kesana..
bebudak pon seronok lagi kat sini..so lepak sini jer lah..
ni kat tengah2 antara pizza dan kfc kat situ..ok lah bagi aku tempat nya..



yang penting anak aku seronok


aku ngan umie...


ngan anak dara aku lu'lu.. tengok macam dah kurus sikit pulak..


aku soh senyum.. cegitu lah ghoper lulu senyum nyer.. hahaha..
tapi ok lah sikit nak bergambar elok dari kan dak qaleef tu kan...


sementara ayah aku dok borak ngan pidaus..lama tak borak sakan..
ayah aku cukup sayang menantu2 lelaki die termasuk lah abah sado tu..
alhamdulillah.. adik aku tina dapat suami yang baik jugak..
harap sangat hubungan baik ni berpanjangan walaupon kot kate pidaus ada jodoh lain nanti..
aku sayangkan pidaus ni macam adik sendiri rasa nya...


anak2 aku ni kalau berjumpa memang main tak hengat lah kan masing2..
sampai kepam2 bau masing2..
anak aku bag sekolah tak ley tinggal..puuffttt.... gigih ko hangkut..


sementara aku ngan umie dok nyembang hal orang pompuan..ngeheeee...
aku suka sembang ngan umie ni...
orang nya positif...cakap perkara yang baik2...
yang bermotivasi..sentiasa memberi nasihat ngan cara yang tak menyinggung hati..
banyak gak ilmu aku terima..alhamdulillah...
so far ok lah.. aku boleh jer share ngan die banyak perkara..




anak2 abah sado yang perati.. amik gambar siap..
tak lepas pandang..laki aku tu ko tau lah kan..
kot ada anak orang buat anak2 die..
masa main tu..ada sorang anak orang tu dah besar sikit..
dok aim si lu'lu.. cari peluang nak tolak orang tu..
tah kenapa tah..abah sado lah ni cerite..
anak dara aku tu pon jenis kasar gak..
bukan qaleef jaga lulu tau..lulu yang selalu jaga qaleef.. hahahaha..
tu kot kalau ada orang buat die ker qaleef ker.. memang kene lah..
tu gamak nya budak pompuan tu dok aim lu'lu nak balas..
tapi tak dapat lah ko kan.. abah sado dok perati jer sambil buat muka ketat.. hahaha..
tu lah laki aku...


sementara dak shaquille dah tido melena..lapang lah sikit..
tu yang boleh nyembang lepak lama sikit tu..


ngam2 pukul 7 kiteorang gerak balik..
aku terus ke rawang lah..
tu tak ley lewat2.. maghrib dah tu..
amik lah gambar seketul kasi kenangan...



anak aku 2 orang tu.. time nak berpisah.. penuh drama hokeh..
masing2 tak nak pisah...kalau boleh nak naik kereta sama2..
lu'lu dah kate nak ikut balik..
qaleef dah pimpin2 tangan ngan lulu konon nak ajak balik sekali..
macam tu lah setiap kali berjumpa..
lagi2 kalau sekejap2 jer macam ni..tak puas main sama2..
sedih memang lah... tapi nak buat acaner kan..keadaan dah berubah...
lagi pon masing2 nak sekolah esok nya..
tapi tu aku janji nak amik lulu time cuti sekolah..
anak aku sampai separuh jalan dok melalak lagi nyebut nama lulu..aaiiihhh...
memang susah nak pujuk...
ko cakap lah macamane pon..
kene die baik sendiri baru senyap..

alhamdulillah..dapat spent quality time ngan family...
walaupon sekejap kan..
tapi sesekali macam ni.. seronok lah..lagi2 anak2 tu..
ni kes biler si atok rindukan cucu2....






















5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

WAH SERONOKNYA

cplud miera said...

seronok tgk family akk. :)

Yana MIB said...

bila sepupu x ramai mmg rapat camni kot..ank aku pn kemain suka klu dpt jmpe sepupu dia..dh bg lepak seharian pun x puas jugak wehh...nk tidur sama² bagai...pasghahh je lah kan...huhu~

eima said...

bila tgk lulu je aku nk nangis wei ... hmmm

muda lagi ayah ko kan ...ensem lagi .... keh keh keh


aku yg selalu buat muka ketat jg anak2..aim je budak nk buat anak aku .. hahaha sekali ngan mak die aku sound ... huhuhuhu

e.t.t.y said...

sedih lah aty. sayu pulak tengok lulu.