Friday, August 14, 2015

OutfitAtyFared :: Si Bunga Biru














aku nya baju dress ke abaya..banyak yang plain jer..
macam boring sikit..
yang ni selai jer yang ada flower printed
susah aku nak jumpe baju printed yang pekenan..
kalau ada pon..cutting aku tak berapa suka..
aku suka yang loose princess cutting..
macam kebanyakan baju aku ko tengok tu..
tak suka yang straight jer..
lagi satu.. nak yang rare sikit..
ni aku tengok..pergi mana2 sama jer pulak baju nya masing2.. hahaha..
habes tu dah beli kat butik2 on9 popular kan..
lebih kurang cegitu jer lah ghoper nya...ngeeeee....

dress aku pakai ni..sebenarnya..
ni pon bukan beli purposely tuk raya..
sebelum raya lagi ni..
dah pernah pakai pon sebenarnya..
raya kedua ritu yang tema biru2 baju laki aku anak beranak tu..
aku pakai dress ni lah ni..
baju tak biru..
tapi pakai tudung biru..pon boleeeeyy...
kire ni pon dah berapa kali pakai dah..huhu..
kan aku cakap.. bukan orang tau pon kan baju raya ker idak..
okeh..sekarang ko dah tau.. fineeee... ngeheeeee...
ai is ok jewww...


orang cakap kat aku..
aku banyak baju walaupon tak keje..

mana ada banyak pon sebenarnya...
nampak banyak tu sebab aku tak keje lah..hahaha..
sebab..beli baju..lepas tu simpan tak pakai2..
tak kan lah aku duduk umah nak pakai cegini pulak kan..
jadi sesekali kuar jalan..
atau macam raya ni..
baru lah boleh pakai..
walaupon beli dah sebelum2 puasa bukan tuk raya pon..
kalau aku keje gamak nya..
mesti macamane banyak baju pon..
akan rasa tak cukup baju nya..
kan kan kan..
pompuan...tau dah tu..
baju 30 almari pon..
tetap akan rasa macam tak ada baju nak pakai..uhuukksss..
bukan aku tawww... hahahaha...

lagi satu..pasal tutorial shawl..
ya hampun ko...jangan lah mintak aku buat tutorial bagai..
ni laki aku ngambik gambar pon..
mampu setakat tak sampai 2 minit..
laju2 posing hokeh..
ko kalau nak soh aku tutorial bagai..
sapa nak ngambik gambar nya..
mahu aku kene hadap muka ketat abah sado nanti... agagagaga...

jujur nya.. aku tak rasa pon aku layak nak buat tutorial shawl bagai..
sebab aku pon dok follow acaner orang lain pakai..
ko bukak jer lah youtube tu..gugel tutorial shawl..
ramai yang buat dah...
cume biler orang cakap napa aku pakai shawl elok jer nampak labuh kat depan..
sebab shawl aku ni.. aku buat sendiri..
pakai kain bidang besar...dan panjang 2 meter..
dulu aku ada jual koleksi shawl byatyfared.. tapi sekarang malas dah..
anak kecik ni.. nak bagi komitmen susah sikit..
masih jer ada permintaan orang tanya..
tapi.. aku tak amik dah..
kalau ada pon just clearkan warna2 yang tinggal jer tak banyak pon lagi..
alaaa..lagipon..ramai dah kat IG tu jual wide shawl besar gak..
siyes..ko carik jer.. lagi2 raya ritu...pinau2 mata aku nengaok nya kemahen ramai niaga tudung..hahaha

eeaaahh korang..
kalau tau mana2 page or IG yang jual dress corak2 cun..bagitau lah aku..
aku tak nak plain dah..banyaaaakkk sangat cukup lah tu..
nak yang corak2 lain sikit..
kalau ada..ko bagitau lah eh..




10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Yana MIB said...

aku pn xkenan sgt jubah printed..mcm xkena lak kt aku yg corak² tu..blouse aku pn boleh kata sume plain..harhar boring gila taste :p

ko nk byk pilihan pi uptown aa..haha online xtauu :p

Chekgu Azrine said...

search fb colour blast...ada jubah corak bunga..macam2 cutting...ngeeee

shark said...

saya suke baju nih :)

Shakina Farhan said...

kina ade nk jual jubah corak2..nt kina up..:)..

Delimasari said...

nmpk cantik tu

ameris said...

sweet je aty pakai dress..
akk dh x mampu pakai sejak gemuk ni.. kang org ingt pregnen.

Nadiah Hanum Wahab said...

Ayu dan sopan jer...suka tgk fesyen2 aty ni..

fazian batrisyia said...

Cantik...yang penting, kemas, selesa & cover aurah

Fizah Abd Halim said...

Cantik.. Minat gak pakai dress tapi takut cam tak sesuai je.. Ngeee