Tuesday, August 04, 2015

kisahRaya2015 :: minggu kedua raya





ni adik2 perempuan aku

dari kiri tu anak kedua umie Ain..anak die sorang beza sebulan jer ngan ash-shaquille
sebelah aku lagi sorang tu.. anak sulung umie..Afiah...
dah kawen jugak tapi masih belum ada rezki anak lagi [insyaa Allah satu hari nanti]
dan yang kanan sekali tu.. anak umie yang 2nd last..Kashah.. 18 tahun..
sebaya adik lelaki aku yang 2nd last tu jugak lah..
die tahfiz tawwww.. cemerlang akademik jugak..alhamdulillah..

ramai dah adik2 perempuan aku sekarang kan..

ni masa aku beraya LAGI ke rumah ayah dan umi aku..
derang buat open house tuk kawan2 n sedare..
aku datang lah makan lagi kan.. heheh..





ni raya sabtu minggu kedua tu..
ke jalan U-than Kl.. umah pakcik aku..adik bongsu ayah aku.. 
tak sangka pulak sekali ramai ada datang sepupu2 aku nih..
sepupu2 aku memang ramai perempuan..baya2 aku jer semua nih..
anak2 pon baya2 anak2 aku jer masing2..
biler jumpe cegini.. meriah lah..cakap kuat2..sebab masing2 nak bercerite takut tak dengar.. hahaha..



bergambar memang peberet kiteorang..!! yang pakai baju puple-tudung purple tu makcik aku hokeh..
anak dah 5.. yang belakang pakai tudung kuning tu anak sulung die.. 19 tahun..anak dara dah..!!
tapi gojes giler kan makcik aku tu..



ngan adik lelaki bongsu aku...tinggi nya ko dik..!!!!!
umur 17 tahun...tahun ni spm..
adik aku ni giler kasut macam pompuan..!!
heran aku laki jenis nih.. hahaha..
menurun betul perangai kakak2 nya...




ahad minggu kedua tu..raya umah pakngah kat shah alam..
sebenarnya.. makngah tu kakak pada ayah aku..
tapi makngah dah takde.. meninggal tahun sebelum mak aku meninggal..[alfatihah]
tetap jugak lah beraya macam biasa..anak2 die..sepupu aku memang dok situ..
sebelah aku tu tudung pink kakak ipar aku yang kedua..



ni shana..sepupu masa kecik2 dulu paling rapat..
banyak gambar kiteorang berdua..
tapi.. satu masa.. lama tak jumpa.. dan renggang biler masing2 dah besar..
tak tau lah kenapa..
tapi.. masih lagi berhubung..jumpe lah time2 raya..time2 kawen..
aku ada blog kan wedding die ni dulu masa aku ngah pregnan kan qaleef 5 bulan dulu..
ni die ngah pregnant lagi anak ke tiga..aku gak ketinggalan..huhu..


sebenarnya.. hari2 yang sama..ada rumah lain pergi lagi..
umah kawan lama aku kat keramat..kawan belajar..
tu 3 tahun dah tak jumper..lupa lak nak amik gambar..

ada gi umah maksu aku gak kat klang sebelum ke shah alam tu..
minggu ke dua beraya umah sedare2 ayah aku jer lah..
abang aku ada gak sekali..ayah aku jer tak de..banyak jemputan open house lain..
kiteorang jalan jer lah dulu.. bawak adik2 aku sekali..

ada lagi umah sedare rapat tak gi lagi..umah makyong aku kat puchong..
tak sempat nak pergi hari yang sama..
minggu ke tiga baru ni pulak..
aku ke johor ada kenduri mertua nak gi haji..
pastu beraya kampung aku belah mak aku kat seremban pulak..
tak beraya lagi..ritu kan jammed tak dapat nyinggah...
tak besh lak kalau tak pergi kan..tetiap tahun mesti pergi..
jumpa adik beranik atok nenek sedare belah mak..
insyaa Allah.. hunungan tetap diteruskan macam biasa..
cume kene gigih sikit lah rajin kan diri menziarah..
tak dapat selalu2 macam dulu2 time mak ada.. setahun sekali waktu raya pon ok dah..

ok lah..tu sambung kendian key..


8 comments:

Sheila Adziz said...

seronoknya sis beraya sebualan..... meriah dgn fmly besarkan...

Nurzakiah Hanum said...

meriahnyaaaaaaaaaaaaaaaa

Shela Abdrohman said...

qaleef mcm muka adik sis ! heheh !

its naddy. said...

yang tudung purple baju purple tu lecturer kan? macam kenal jekk.. huhu.. nama zaida ke?

e k i n ♥ y u s r i said...

nak raya umah akak
lame x jumpe

eima said...

wahhh meriahnye keluarga ko ..... byk juga destinasi ko minggu ke2 tu

Chekgu Azrine said...

Sakan aty beraya..sgt!!!

shark said...

uishhh mummy qaleef ni mmg gojes lah..selamat hari raya dari saya sekeluarga :)