Tuesday, September 08, 2015

AtyFaredOuting :: mela-gha adik beradik





hujung minggu.. jom lah kite melagha..
gi the curve je pon.. konon nya nak bawak ini budak 2 orang gi main kat kidZone kat atas tu..
sekali ko ya hampun ramai nye orang..hujung minggu kan..
tak pernah aku gi bawak anak aku main kat situ pon..
fes time.. selalu gi kat ikano yang bayar rm 50 hengget sorang tu..
tapi ni sebab dah petang2 baru nak gi jalan..
tak kose lah ko nak bayau sampai 50 hengget sorang main setakat setengah jam..
tapi tu lah.. yang ni pulak..free tapi ramai orang laga siku..
tak nak anak dara aku main..


eahh-eaahh.. tetibe terus masuk perenggan...takde intro.. hahaha..
pon boleeyy..




katik nya lah ahkak ko ni oooii..
adik2 aku ni memang tinggi benau..

aku jalan ngan anak2 dan adik2 aku ni jer..
abah sado takde masa ni..
sebenarnya.. ni pon kuar sebab nak nganto adik laki aku si ayie tu..nak balik kolej..
hujung minggu lepak umah aku.. biasa lah tu..
dah hari ahad.. kene lah balik kan..nak2 final exam ni..tak yah nak melagha sangat lah..
tapi.. saja lah nak belanja derang ni semua..
tu ajak jalan sekali tu..lulu semua pon ada..seronok lah sikit..


adik bongsu aku ni memang mesra budak..
dari dak qaleef kecik die jaga kan..
ni shaquille pon sama gak..
die ilek jer tidokan shaquille ni sendiri..kagum gak lah aku.. huhu...



masa ni dak qaleef tak nak kuar lagi.. penuh2 main dalam tu die pon sama menyelit..
tinggalkan dak lulu..
anak dara aku ni..ramai2 orang..die tak gemar..terus kuar lepak ngan acu die ni ha..



depan tu ada mothecare..saja lah aku belek baju.. 
nak belikan lulu baju sebenarnya..

tah apa aku renungkan masa ni tah...huhu..



baru aku nak membelek dalam tu.. ini 2 orang budak dah "mama..mama"
aiyaaakk... biler mak ko nak shopping nya pon adoyai...
sudah nya tak sempat masuk dalam pon..


aku ni.. kalau takde adik2 aku tu..
rasa tak mampu nak handle 2-2 orang ni sekaligus..
hilang mithali aku taawww.. hahahaha..
risau lah kan budak ni biler berdua..gembira nya lain macam..
ramai2 umat tu.. mata tangan tak ley lepas..



kan aku cakap.. stroller ni memang betul2 praktikal.. hahaha..
tu 2 orang sekali boleh masuk tolak..
kalau tak dok stroller lagi jenuh ko nak mengejar..
biar si adik mak ko dukung..korang dok dalam ni..senang..
tapi..memang lulu ker..qaleef ker.. jenis duduk dalam stroller..
tak kisah..tak de jerit2 nak kuar..senang sikit lah..




aku dok bebel2 bende alah poli ni dah melabak kat umah masing2..
lulu ada.....qaleef pon banyak macam2 saiz di beli nya..cukup lah tu..carik bende lain..

nak belanja lulu sesekali kan..
tapi ko nak membeli..mana ley beli satu jer..qaleef tu bukan tau tenung jer kawan dapat die tak dapat..
memang mengepau mak nya jer lah keje nya..gggrrrrr....



ni adik aku bukhori yang 2nd last..yang belajar kat KUIS tu..
nak ngatar die lah petang tu..
ko selpie jer lah keje nya..


selpie lagi...aaiihh...
penyakit keturunan sungguh lah adik beradik ni...huhu





lulu kata "ni adik lulu jugak "

betul lah tu... lulu kan anak susuan aku..
jadi anak2 aku..adik qaleef.. jadi adik lulu jugak lah..





singgah minum jer.. makan ringan2.. 
masing2 tak lapar pon..tapi dahaga betul masa tu..
lepak jap kat kopitiam atas tuh..


suka derang berdua masa ni..!! 


nak soh derang posing leklok memang susah..


eeaaahh.. mak ko nak gak sekeping...


ok...lagi sekeping...miahahaha...



ok.. dah..cukup lah tu.. jom balik..
aku kalau ngan adik2 aku ni..
memang penuh kamera muka derang jer...
memang masa perabeg amik gambar jer..
sedangkan nak maghrib dah tuh.. 
eerrr.. aku pon..asal kamera on jer..tetibe terus posing.. hahaha..
sama lah tu kakak ngan adik pon..


















14 comments:

Mila Hilas said...

muka baby tu setepek muka abah sado..hehe..lucu plak, mcm potostat..

eima said...

happy nya korg kan ./..... best betui .... comey je gmbr qaleef ber2 ngan lulu tu

Innanie Ariffin said...

Kadang-kadang Melagha tu yang boleh tershopping, ter itu ter ini kan? hahahaha

Seronoknyaa jalan ye budak-budak kecik tu!

safurara said...

hehehehehe bambamnya anak dara tu. kak aty mmg selamanya sekeping, bila nk gemok ni.

beat said...

wah baguih mengeratkan hubungan

MizzTina said...

fuhhh...xleh bayang kalau akak handle sensorang.. lulu semangat btl bdn dia..

Nadiah Hanum Wahab said...

Jeles aihhh tgk aty...maintain jer!

nayfatimah rasyid said...

inilah super and hot mama ;)
semua boleh handle

FadMN said...

makin berseri-seri sangat .dah la slim.pakai palazzo tu cantik jer.

fazian batrisyia said...

bby mmg muka abah sado. tgk lulu ingat tina.
hikmah anak susuan, senang dah dgn anak2 teruna aty.
suka tgk korang adik beradik...mesra...

cik chinta said...

cantik2la gambo. pki kamera apa ek. share dlm entri

Aishah Amin said...

senang bawa adik, bole babysit anak hihi
Aishah

antalya said...

cecantik semua gambar

Fifi Nadhrah said...

aty.. aty cantik la.. suka tengok aty..

dulu aty bekerjakan.. sekrang duduk rumah mesti seronokkan.. aty.. fifi pon merancang untuk ikut jejak aty.. doakan fifi ye.. terima kasih..