Monday, September 28, 2015

FEATURED di NLKO Tv9 :: "mama masuk tv"







tu qaleef yang kata...
asal tengok balik gambar2 dalam hp aku orang hantar..
die akan cakap.."mama masuk tv.."

masa kat sana lagi.. die duduk kat waiting room ngan adik aku tu..
ada tivi dalam tu..
die dok nganga2 tengok mak nya dalam tv tak pasal..hahaha..adik aku lah cerite..
pastu cakap "mama masuk tv..mama masuk tv".. ulang2...







thanks to kak Lina jiran belakang amik kan gambar2 i ols kat tv...ngeeee..
gambar camera cun..pakai hp oppo...


aku sebenarnya.. biler nak masuk media ni..
bukan jenis bagitau orang.
aku malu nak soh orang tengok aku kat tv..
kalau boleh..tak tengok pon tak apa..hahahaha..
tapi.. tak boleh ler cegitu kan.. nak kene promote gak stesen tv yang menjemput..
atau macam jemputan ke NLKO kali ni..atas jemputan pihak EPHYRA..
tuk mempromosikan produk derang..
jadi.. awal2 mesti aku pon sama kene promote ramai2 tengok muka aku kat tv9 tu.. miahahaha..
naseh korang lah eh...ngeeee...


masa tv1 dolu2..tahun lepas..
kuarga aku pon aku tak bagitau.. tina jer tau..
kawan2 kenalan pon yang rapat2..
lepas tu tina bagitau...sebab die rakam tunjuk kat orang..
baru derang tau.. huhu...

yang kali ni pulak..
aku bagitau adik aku sebab nak mintak tolong kan..
adik aku bagitau ayah aku...
kemahen eksaited ayah aku menunggu..
siap amik gambar selambak letak kat group wassap family ngan FB die.. pheewww...
ayah aku pooonnn....
dah peramai sempat tengok aku kat tv...
sound2 aku.. kemahen lembut ko bercakap yer kak..
hahahahaha.. habes tu.. tak kan aku nak cakap gegar2 pulak kan..
terkujat orang lain nanti.. muwahahahaha...

tang lembut teratur tu... aku tak pernah perasan pon..
aku rasa..aku cakap macam biasa jer..siyes.. 
tak de pon aku saja2 lemak merdukan konon kat tv ko keeeennn...
tetibe orang kate.. masuk tivi.. suara lemah lembut..sopan santun...
hahahaha.. aku gelak pusing2... sungguh.. aku tak sengaja hokeh..

biler aku bercakap depan camera...tak kire lah interview tv ker majalah ker..
aku seboleh2 tak nak amik tau ada camera sekeliling..
aku cube menjadi diri sendiri dan bercakap dari hati...chewahhh ko aty...kemahen...
bukan dari hati.. cakap dari otak..asal apa aku teringat nak cakap..aku belasah jer..
tu huru hara...mihmihmih...
maap kan lah yer.. i ols bukan retis... ngeeeee....



ni gambar adik aku amik dari waiting room tv9 yg dak qaleef tengok tu.. 


dan satu2 nya gambar yang aku jangka...adalam gambar aku dngan lu'lu ni..!!
aku tak tau pon yg drang amik gambar dr  blog aku tuk masuk kat sini..[aku halalkan]
gambar lu'lu ni masa umur die 4 bulan.. raya tahun 2012..aku ingat...
biler aku tanya..ayah aku sendiri tak perasan gambar lulu ni...sekejap jer kot..
aku ni..kalau adik aku tak amik gambar.. memang tak tau jugak..



so far.. overall ok..
pengalaman dan kenangan baru lagi sebagai blogger...
dan mungkin sebab dah beberapa kali bekerjasama ngan media..
so..ok jer lah..nebes sgt mcm memula dulu tu..takde pon dah..
cume satu perkara..selalu risau kalau aku salah cakap..
atau salah paham kat orang lain..
kang tak pasal jadi viral kat fb..tak kose mak nak glamer2 sangat ni.. miahahaha...







ok lah... tu jer nak share pasal kerjasama aku ngan ephyra kat NLKO ni..
saja aku tulis simpan kenangan...
apa2 pon.. bagi aku.. tanpa sokongan abah sado...
aku rasa.. aku pon tak rasa pengalaman macam ni..
yer lah.. die sentiasa menemani aku.. berada kat sisi aku..
menyokong aku.. menjadi tulang belakang aku...
dari sekecik2 bende.. hingga sebesar2 perkara...
banyak sangat2 tolong aku....suami..teman dan sahabat terbaik aku..ever..!!
thanks asben...







6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

Allene typicalmommy said...

wow... tahniah aty...

Chekgu Azrine said...

tahniah aty..akk tak tengok la sayangnya terlepas

Puteri Satu said...

tak tengok la ty... keje... ada ulangan tak...utube ke..??? tingin nak tengok... hehehhe

nini said...

Ephyra tu mcm best je...tp tak mampulah..hihi

amirah said...

terbaikk... : )