Saturday, October 03, 2015

aku suka makan nasi arab..!!





bukan aku jer..
laki aku pon sama..
qaleef pon sekali..!! 
shaquille masih belum lagi.. ngeeee...
tak tau lah tu minat nya apa tuh..
macam qaleef.. memang die suka makan nasik berperisa instead of nasi kosong..
lagi lah kalau macam beriyani ker..nasih arab ni ker..
sedap kan.. memang banyak die makan..
tu semua pembawakan masa aku mengandung lah tu.. ngeeee...

beriyani ngan nasi arab...sedap lagi nasik arab..
ada orang tak berapa suka..ada rasa pelik kata nya..tah..
kata macam masam2 sikit..
aku rasa sedap jer..tak pon pelik..masam pon idak...ngeeee...
dalam banyak2 restoran nasik arab..
paling peberet kiteorang laki bini..
nasi arab kat aroma al hijah ttdi shah Alam..
tapi ada orang kata.. satu restoran arab kat KL tu pon sedap gak..
aku tak pernah cuba lagi..jadi tak ley nak compare kan..
nanti lah kot rajin nak makan kat kl tu kan...boleh lah aku cerite...

dah lama tak pekena nasik arab..
baru ni.. kiteorang singgah makan kat aroma alhijrah tu lagi..
tak plan pon...
tapi dah abah sado singgah solat jumaat mesjid situ...
tu kiteorang terus makan lunch kat situ jer lepas tu..
lapau.. nak makan nasik...
qaleef balik sekolah...tak sempat makan..
mak ko dah hangkut bawak keluar laju2..sebab ada hal..
tu kebulur agak nya.. dok lah nyanyi nak nasi..pheewwww..sabau jer lah ko ni nak..
selagi tak dapat selagi tu lah die bunyik...





muka masing2 macam kene demam kuning jer sebab cahaya lampu situ kuning..

 ni sementara tunggu makan sampai..
aroma hijrah ni.. kedai nya selesa..bersih.. ala2 arabian gak lah deko nya..
owner nya family melayu... sejuk mata ko kalau tengok derang anak beranak.. 
kedai nya besar... ada seat meja biasa tu..ada seat duduk2 lepak macam ni..
kiteorang suka amik tempat yang boleh duduk bersila macam ni 
sebab.. boleh letak shaquille camtu jer.. heheh..ilek lah sikit kan..
qaleef pon suka.. selesa..sejuk ekon kipas semua ada..





shaquille masuk 3 bulan ritu dah boleh pusing meniarap sendiri dah..
ko kalau letak terlentang cegitu..tak mahu nya die..
nak pusing kan badan die meniarap..pastu letih kang nangis2 soh angkat.. ggrrrr...


boring abah tak kasi golek2.. die layan hisap jari..
bad habit..!! qaleef dulu tak ada... shaquille ni.. aku perasan dah lama dah..
sukaaaaa sangat hisap jari...
tapi.. asku syak gusi die gatal ar...
sebab die sekarang asyik menggigit jer time menyusu.. lagi sekali geram ngan dak tecit ni..





nasi arab apa tah nama ni..abah sado punyer ni..ngan lamb
 tu mulut senget2 aku tanya die punya nasi ada kentang sedap...



aku punya takde..!!
aku nya nasi arab mandy ngan ayam apa tak tau nama..tapi macam biasa lah..sedap..
makan share ngan qaleef ni..banyaaaaaaaaak..!! tak habes pon makan berdua ni.. 



nasi arab simple jer..makan ngan ni jer..


abah sado duka mintak kari kambing..sedap kari die nih..


lagi satu peberet... banana milk... tak kene pon kan..tapi dah suka..pon boleeeeyy..



ok..dah.. gambar makan memang tak ada..
makan jer lah senyap2..eeaahh.. ada gaduh2 ngan qaleef sikit..
sebab.. die makan berterabur..membazir hokeh..mahal nasik arab ni.. hahahaha...


ko kalau suka nasik arab.. aku rekomen kedai ni..
restoran aroma al-hijrah..
kat TTDI shah alam...malas aku nak bg direction.. tapi ko kalau waze..insyaa Allah jumpa..
try lah..sedap...






cuba cadangkan kat aku kedai nasi arab yang besh..kot2 aku boleh cuba..








5 comments:

Didie Kamila said...

Suka makan nasi arab gak..
Dulu suka pegi Al Omdah dekat Subang Jaya..
Kedai simple je tp best lepak..
Sekarang kedai tu dah tutup..
So last week ke Saba Restaurant Dataran Jelatek..
Sedap nasi arab dekat sana..
Portion pun besar..

Kalau dekat n9 pulak suka pegi Nasi Arab Damsyik..

Nadiah Hanum Wahab said...

Kitaorg suka layan nasi arab kat Saba restoren, setiawangsa..sedapppp

hanizan zamhuri said...

suka mkn nasi arab juga....byk try kedai dan paling sy n asben suka Nasi Arab Damsyik di Senawang....wlpun luar KL, kalau rasa teringin pegi juga la...nti nak try la kedai yg aty rekemen ni...

Suraya said...

Restoran Favorite Kitorang semestinya SABA, Cyberjaya.
Walaupun saya duk Johor.. Sanggup jg g ke sana..Sbb kat Johor x jumpa yg se best situ...

Sila try ya aty..
Highly recommended

Farah Aishah Abdul Aziz said...

al-rawsha..kg pandan :)...