Wednesday, October 28, 2015

AtyFaredOuting :: Jalan2 carik makan di Empire Damansara









Outfit :: Zara Basic / Seqoci Pant / 
ByAtyFared wideshawl / vincci wedges / Padini handbag




kesukaan aku hujung minggu...adalah..
kuar jalan2 makan kat luar ngan abah sado dan anak2..
dah 5 hari dok umah...
kalau kuar pon setakat gi amik qaleef balik sekolah jer..
shaquille pon tau boring hokeh...
ni kan pulak mak ko kan...ahaakkkss...

so..gantung kuali sehari...jom makan sedap kat luar...





dulu2... masa mengandungkan shaquille..
masa setakat anak sorang....
aku selalu tertanya2..kalau aku masih lagi gigih kuar berjalan waktu singgang ngan anak kecik..
to be exact...anak 2 orang....
tapi....
tak berubah ponnnn...!!
takde apa yang berubah...hahaha..
ko jalan lah sampai mereput...

aku rasa.. makin menjadi sekarang kot.. ngeeeee....
hujung minggu..kalau aku tak ajak..
abah sado sebok2 tanya.. "tak nak gi mana2 ker ?"
kalau aku cakap malas...die macam tak percaya... 

pulak.......

die tau perangai bini die..
sampai die pon ber-tabiat yang sama sekarang..
hobi kiteorang tetibe sama pulak... eeerrrr.....
tetibe die pon jadi kaki jalan....
dah die pulak macam tak senang biler aku kata malas nak gi mana2...hahaha...


macam tu lah setiap kali pon..

dan kesudahannya...

hujung minggu tak lekat kat rumah..
sampai jiran depan pelik kiteorang manjang tak de kat umah...
jiran sebelah pon tak tau biler2 aku ni ada ker idak kat umah...ngeeeee...

cuti lebih sehari sikit..jam2 tu siap..jam2 tu ajak bercuti...
anak baru nak masuk 5 bulan oooiii...
menggeletis nak round satu meysia... uhuukss...

ko anak 2-3-4 bahek lah....
selagi boleh..selagi mampu...selagi lapang....









mata tak akan lepas pandang qaleef....
"qaleef... tak boleh swim dalam kolam ikan tu...!!" aaaaaaaahhh....macam ni lah mak2..




tak nafikan.. memang penat nak handle 2 anak sekaligus..
lagi2 kalau jalan jauh..atau jalan lama2...
kalau jalan dekat2 macam ni..ok lah lagi..
setakat kuar makan atau shopping sikit...
tak berlama2 pon..aku yang penat...

eerrr...tapi.. duk umah pon penat gak.. hahahaha..
stress mak ko..
so..jom lah kuar amik angin seminggu sekali..
itu pon..kalau abah sado tak bizi..
kekadang..sabtu ahad pon gi site... 
paling dasat... berminggu tak de out station...

sighs....isteri pasrah jeeeww...




just found new place yang tenang tuk makan...
dan...eeerrrr..amik gambar... ngeeeeeeee....

kat Empire Damansara... tempat cantik sangat..!!!

aty fared..camera... berpisah tiada....

pantang aku lah ni kan..jumpe tempat2 cantik cegini....lalalala...






boutique madeena...kepunyaan mizz nina bini noah hujan tuuuuu....
aku follow IG gak nih..ada gak aku pekenan blouse2 die...
selalu nampak dari tepi jalan jer [kalau lalu depat ikut jalan 'dalam'] nak ke damansara..
so.. kali ni aku masuk tengok sendiri...
aku suka street style mizz nina sekarang..
dari seksi gilers.. sekarang..berubah habes...kagum mak...
memang betul2 cover habes..tapi masih stylo...!!

so kat kedai die ni..memang jual baju2 style die lah..cun..
tapi tak sesuai ngan aku....
ada aku pekenan.. kemeja labuh lutut..poket besar..tapi tak de saiz aku pulak..hurrmmm...
so keluar tangan kosong..






jom lah kite makan...
banyak kedai makan santai kat sini...
aku suka..tenang jer..tak ramai orang..
lalu depan boat noodles... ramai orang..beratur..!! tak yah lah...lapau aku menunggu..
ngan anak kecik ni...
lain kali jer lah datang lagi time2 weekdays...kot free...



eeaahh..tempat apa ni..?? -abah sado

qaleef :: abah... jom tengok fish..!!







orang pernah tanya aku...
memang tetiap kali cuti pon keluar ker...shopping ker... berjalan jer ker...makan luar semedang ker..??

hahaha..concern nau ko yer...


hurrrmmm... 


tengok gak lah...tengok mud..dan tengok masa lapang abah sado..
kalau kate sabtu ahad tu..free.. 
so..kuar lah samaada sabtu tu ker..atau ahad ker..
tak lah kuar berturut2 2 hari tu..melain kan ada hal..kenduri ker...
tapi dalam sebulan tu..meamng 3 atau 4 kali akan kuar jalan2 atau makan2 kat luar..
kekadang lebih...kekadang kurang..
tu aku cakap..bergantung masa lapang...
aku memang kalau bab2 jalan..memang akan carik jer masa lapang.. hahaha..
tak lapang pon.. cube buat2 lapang...
tapi abah sado lah..
kalau jalan dekat2 sekejap2.. ok jer...
aku pon nak kasi die rehat gak dah penat2 keje tu kan..
alaaaa..kekadang.. aku tak ajak..die yang ngajak nyer...eheemm...

tapi...sebenar nya.. biler abah sado ada umah..
aku suka jer dok lepak umah jugak..kalau tak de tujuan..
which is..tak tau nak gi mana...
better duk umah jer...
aku suka sama2 buat keje umah..
suka sama2 masak..kekadang abah sado yang masak..
atau...sama2 mengemas umah...
sama2 layan dan uruskan anak...
pastu main ngan anak...qaleef sukaaaaaaa sangat yang ni..
die suka kalau kiteorang anak beranak belonggok2 ngadap die...
tak kasi mak atau apak nya bangun gi tempat lain..heheh..
aku suka tu...
paling kiteorang suka... free2..layan movie sama2 jugak...
kekadang... bukak movie yang qaleef request nak tengok..
sambil2 borak pasal movie..sambil2 makan kerepek sama2...
quality time tuk kiteorang..

paling tak pon.. petang2.. naik motor ronda2 sekali ngan anak2..
pergi taman tasik...
atau setakat ronda2 amik angin...
shaquille suka lah tuh...berangin jer die..
tapi sekarang jerebu..dah jarang dah....

jadi..tak semesti nya kiteorang dok mengukur mall jer semedang...huhu..
cuma...biasanya..aku akan buat plan..
kalau sabtu kuar..ahad duduk umah..
atau kalau isnin cuti...boleh lah berjalan lebih sikit...
bawak anak2 berjalan..
contoh nya..macam bawak qaleef gi tengok menatang ker...hahaha...
spend lah 3-4 jam tuk aktiviti anak setiap minggu..
macam tu lah kiteorang habeskan masa sama2..
selebih nya..abah sado bizi.. atau kalau tak die out station...
dari berdua.. sampai lah anak dah 2 dah ni...
tunggu lah sikit masa lagi shaquille dah tau seronok berjalan ni..
haaaa...memang makin jauh lah nak gi....
sekarang.. ko nak bawak bercuti sangat pon..
dok pikirkan die jer...penat lebih tu pon satu hal..
tunggu lah.. tunggu...


insyaa Allah..




notatanganAty :: bukan cerite hunjung minggu ni.........





6 comments:

Chekgu Azrine said...

akk skang kalau keluar minum dengan abah aish je sis..aish mmg mcm alahai..pitam ahkak nk bwk jalan...uhuk

eima said...

anak lagi suka klu kite dok bergumpal dgn die ... suka sgt diorg

Rizziela said...

cantik tudungnya...berkenan

Afidah Azmi said...

Cantik baju akak..

cik hani said...

Weekend kami kat rumah. Nak keluar pun malas

Ain Rahman said...

Cantik baju