Wednesday, October 28, 2015

PUREbySafiyyahosman - Handcrafted High End Detox SKIN CARE



i ols dah lama tak ke spa...lamaaaaaaaaaaa sangat2...
rasa bersalah pada diri sendiri.. hahahaha..drama sangat nih..
biler cakap2 kat abah sado..
die kasi jer...soh pergi.. 
ritu kat hotel masa bercuti pon.. ada spa sauna bagai tu..
die soh aku pergi jer kalau nak..
biler aku cakap.. "takper ker..?? lama tau..."
abah sado tak kisah.. 
"takper.. anak2 orang boleh jer jaga..take ur time..."
alolololo..... kencing manis pulak suwit laki aku ni.. hahaha..


tapi ko tau  lah.. ko kalau nak ber-spa..
setakat 5-10 minit.. memang takde lah kan..
paling kejap pon setengah jam setakat massage kaki ko..
aku takut hati aku tak tenang biler tinggalkan anak lama2.. hahahaha...
qaleef tu.. ok lagi...tak risau sangat..
tapi shaquille tu....

mana pernah aku tinggalkan shaquille lama2 macam tu..

ko tengok..ko tengok... 
anak2.. baca ni.. mak ko berkorban tau...
tak pergi spa demi anak2.. hahahaha.. bekorban lah sangat..

takper2...kite spa kat rumah jer lah...tenang anak depan mata..giteewwww...






kat rumah pon boleh spa jugak...walaupon kene buat sendiri2..
tak per2.. mak2 memang macam ni.. 
nak cantik..nak wangi..nak segar...
tapi nak anak depan mata jugak.. cegini lah ghoper nya kan.. ngeeee..

nak rasa besh...aku guna kan produk yang memang sesuai sangat2 tuk ber-spa ni..
boleh ber-scrub.. menyegarkan badah dengan produk PurebySafiyyah Osman 
yang korang patut cuba jugak di rumah..!!
sebab produk ni...adalah detox produk yg 100% semulajadi, tanpa pewarna tanpa alkohol 
dan ianya adalah homemade... oleh Piya sendiri...
boleh tengok blog Piya ni :: sweetlikekisses.com
piya bukan main hentam jer tau...
siap pergi kelas berbayar tuk belajar buat produk2 ni semua..
kagum i ols...!! 
bahan2 nya.. di import dari usa dan uk..
100% selamat di gunakan...insyaa Allah..





ni adalah gambar bahan2 masa dalam proses mula2 sekali untuk setiap scrub..
[gambar ORIGINAL hak milik PUREbySafiyyahosman]

boleh tengok video cara pembuatannya di SINI





KELEBIHAN SUSA DETOX BODY SCRUB PUREbySafiyyahosman


  • Melancarkan peredaran darah
  • buang toksik dalam badan
  • mencerah dan melembutkan kulit
  • membuang sel kulit mati dengan lembut
  • menghilangkan bau badan





SUSA DETOX BODY SCRUB



FLAVOR :: Choco Honey

 mengandungi chocolate _ coconut flake dengan madu..sesuai untuk hilangkan bau badan dan memudarkan parut

HARGA :: RM 25 / 250ml





SUSA DETOX BODY SCRUB



FLAVOR :: Chamomile 

Kulit akan cerah dari biasa sebab susa detox body scrub berfungsi utk singkirkan sel kulit mati.
.
Kulit akan rasa lembab dan tak kering, sebab pure honey dan olive oil berfungsi melembabkan kulit.
sesuai untuk orang susah tidur..penat..letih dan selalu stress

HARGA :: RM 25 / 250ml




SUSA DETOX BODY SCRUB


Citrus Honey

merawat kulit yang sunburn,age spots dan juga mencerahkan warna kulit.
sempurna untuk mencegah penuaan dan kedutan,berfungsi sebagai pelembap semula jadi supaya ia terkunci air ke dalam kulit dan mengekalkan kulit yang terhidrat dan bersifat anti-bakteria. Sangat bermanfaat kepada kulit berjerawat dengan mengurangkan jerawat dibadan.

HARGA :: RM 25 / 250ml





FOOT SOAK
- Lavender
- Chamomile

Digunakan untuk detox badan kita melalui kaki. Bagus untuk legakan sakit-sakit kakidan bahagian badan yang lain. Melegakan lenguh-lenguh kaki dan hilangkan masalah kaki yang kuat berpeluh dan berbau busuk

Cuma perlu rendamkan kaki dalam basin yang dah dicampur foot soak dengan air suam selama 10-15minit sahaja

HARGA :: RM 25 / 250ml




LIP SCRUB
-Homemade Kiss Me-

Membuang permukaan sel kulit mati bibir kita. Membuatkan bibir lembut dan kissable!
Dengan permukaan bibir yang dah lembut,Ini menjadikan lipstick,lip gloss dan lip balm tahan lama. 

HARGA :: RM 15 / 45ml



LIP BALM
-Homemade Kiss Me-

untuk orang yang bermasalah bibir kering dan merekah..tanpa pewarna..70% kandungan lip balm ni adalah dari madu..sesuai tuk bibir yang sensitif

HARGA :: RM 18 / tube [5ml]



AKAN DATANG !!!

DETOX FACE & BODY SOAP

base on susu kambing yang bagus untuk detox badan dan buang toksin yang ada pada kulit




*100% handcrafted. Natural & organic. Free from additives,chemical preservatives,sulfates,paraben and artificial fragrances.


Detox scrub ni akan detox badan kita melalui luaran,dia akan gantikan kandungan magnesium yang dah hilang dalam badan. elok tuk melancarkan peredaran darah,berfungsi untuk relaxkan urat dan otot dan menyegarkan badan.

memang lepas guna.. akan rasa haus lebih sikit.. 

jadi.. kene minum banyak air lepas guna sebab dalam scrub ni ada SUSA DETOX BLEND [secret recipe] yang berfungsi untuk topup kandungan garam yang hilang dari badan dan menyah toksid dari badan..




Cara penggunaan :: basahkan badan/mandi..kemudian lumur seluruh badan dan kaki...
biarkan seketika... dan bilas/mandi macam biasa..
samaada nak guna sabun mandian boleh..tak guna pon tak ada..

untuk aku.. aku tak bilas pakai sabun pon lepas tu..
sebab tak nak wangian segar dari scrub ni hilang..!! segar sangat lepas tu rasa...

sekali dalam seminggu dah memadai...




3 jenis ni yang aku guna nak feeling 'ber-spa' kat rumah...

1. SUSA DETOX BODY SCRUB - FLAVOUR CHAMOMILE ME
2. SUSA DETOX BODY SCRUB - FLAVOUR CHOCO HONEY
3. LIP SCRUB 

aku dah cuba yang flavor chamomile tu.. memang betul rasa rileks jer.. tenang.. bau die sangat2 menyenangkan...
lepas pakai tu.. macam rasa sesuatu... hurrmm.. macam rasa hilang lah stress aku.. hahaha..
memang sesuatu sangat kan... ngeeee... tapi aku suka giler..suka sangat pakai yang ni..

maklum lah..dah lama tak ber spa..dah lama tak membelai kulit sendiri..
tak sempat pulak tu nak dok berjam2 dalam bilik air...
aku pakai yang ni...aku scrub badan aku...lepas tu aku tunggu kejap...kasi die menyerap kat badan.. sambil2 tu aku sembang lah ngan dak shaquille dari pintu bilik air boleh napak die..kang die boring kang bunyik pulak kang..lepas beberapa minit....aku bilas...tapi aku tak pakai sabun pon.. sebab aku suka bau chamomile ni sendiri kat badan aku..rasa segar jer...dan kulit rasa lembut sangat2..rasa lembab..besh giler..!!! siyes aku suka..

yang flavor coklat tu... aku tak cuba lagi.. lepas ni pulak.. sebab dicadangkan guna seminggu sekali jer..tapi tu pon aku dah gunakan 2 kali..[baru terima barang] sebab aku terlebih suka..hahaha..
tak sabar2 nak cuba yang coklat tu..!! bau coklat die wangi betul.. memang rasa macam nak makan mentah2 gitu jer.. siyes ni... dak qaleef ingatkan coklat..mintak2 nak makan..haaiipp... 

Lip Scrub pon ok... aku jenis ber-lipstik... kekadang mudah kering bibir..
jadi aku akan sapu lip scrub ni kat bibir..sental pelan2 kat bibir...
rasa moist bibir lepas tu...biler pakai lipstik nampak lebih cantik...
kalau nak tau Lip scrub ni 100% edible... which is boleh di makan atau di jilat..
kot lah rasa sedap kan..tak sengaja ko terjilat.. jadi tak lah merbahaya..
rasa dia masam2 manis2 sebab dalam nya ada pati delima..honey.. anggur oil..
tu yang sedap semacam jer tu.. 





testimoni pengguna2 yang berpuas hati dan sukakanya !!


korang patut cube jugak..kesmua nya..!!
 insyaa Allah korang pasti suka dan puas hati macam aku..
rasa nya yang segar.. kesan nya memang besh sangat..



pertanyaan lanjut mengenai produk boleh tengok/hubungi ::


FB Page :: purebysafiyyahosman
INSTAGRAM :: @purebysafiyyahosman
Whatsapp +60192609886


DETOX BADAN ANDA DENGAN HANDCRAFTED DETOX SCRUB!!











ada sapa2 yang berminat nak jadi agent untuk produk PUREbySafiyyahosman
boleh hubungi nombor yang tertera di atas







6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bagusnyaaaaaaaaaaaaa

Mama Kembar 3 said...

packaging simple & cantik. buat rasa nak cuba jer

eima said...

ala putrajaya dah penuh la ...

ida said...

memang best. bau pon sedap..
untuk orang Labuan, kalau nak beli boleh contact saya ya. saya Rashidah, master agent Labuan. stok bakal sampai dalam seminggu lagi.

mrs redzuan said...

Saya master agent produk purebysafiyyahosman ni utk kawasan kerteh sehingga kemaman, Terengganu. Sape nak blh la whatsapp saya 0139229831 (ig: norazeansulaiman).

fadz said...

Saya agent produk purebysafiyyahosman yang aktif. Boleh contact 0165570720 untuk pertanyaan.. COD di ipoh dan pengeposan ke seluruh negara.

FB Page :https://www.facebook.com/nfnaturalbeauty

Instgram : #purebyso.ipoh