Monday, October 19, 2015

macamane baby boleh tau die nak alih bulan eh..??















ni kali kedua aku tanya...

dulu.. aku pernah tanya sekali masa qaleef kecik2..

sebab..sampai sekarang aku heran...dan tertanya2..
betul ker bende ni..

aku cube terime akal..
tapi... aku heran..

yer lah..setiap kali anak aku ni nak alih bulan jer..
tak kisah lah qaleef dulu2[masa baby] atau dak shaquille sekarang ni..
mesti akan buat perangai lain macam setiap kali nak alih bulan..!!!

heran nya...macamane die tau yang die nak alih bulan tu..??!!

how... howwwwwwwww.....!!





asal nya dulu2...
biler aku mengadu akan perangai lain macam budak2 ni..
mesti orang akan cakap "nak alih bulan lah tu...."

dan kebetulan nya..memang betul pulak tu..semua tu terjadi biler anak2 ni nak dekat2 hari ulangbulan kelahiran derang...
kire pada tarikh2 yang lebih kurang...beberapa hari sebelum tu..
atau pada tarikh hari yang sama tu...

persoalan nya...


betul ker...???


atau kebetulan..


atau aku nya psikologi sebagai mak jer..

tapi kan.. memang betul2 terjadi...pada anak aku dulu..qaleef..
dan pada shaquille sekarang..

setiap kali nak alih bulan..
mesti akan buat perangan yang........ hurrrrrmmm...
tak lah pelik.. tapi.. lain macam sikit..
tetibe die punya cranky lebih dari sebelum2 tu..
semua bende tak kena...
dan terjadi pada waktu2 nak tukar bulan tu jer lah..
lepas2 tu.. ok jer pulak macam biasa..
sebab dah beberapa kali terjadi tu lah buat aku tertanya2..
betul2 ker derang tau yang derang nak alih bulan...??
dan kenapa selalu terjadi..[buat perangai lain macam tu] hanya pada waktu2 tu jer..
apa kaitan nya...???


aarrgghhh....!!!


tolong sapa2 bantu aku rungkai bende ni..

misteri sangat lah bagi aku... hahahahaha...







sikit hari lagi Muhammad As-Shaquille nak masuk 5 bulan...
aku dok perati jer ni.. stand by mental.. hahahaha..
mesti nanti..ada satu hari... die akan buat perangai die..
perangai yang... aku sampai tak gheti nak buat macamane lagi..
ada pernah ritu.. tetibe die melalak bagai nak rak..
melalak giler2.. melalak jerit2 tu...tah apa kene...
tu paling dasat lah..sehari tu jer..
lain2 waktu.. die merengek serba tak kene..nak berdukung jer..atau nak melekap sepanjang hari..
taknak kat orang lain..not even abah nya...
tu memang rimas..letih badan..
satu ape kebende kerje tak boleh buat..
nak makan pon tak sempat apetah lagi nak masak..
tinggal kejap merengek...hurrrmm....

tapi tu lah.. sehari-2 time2 tu jer...
lepas2 tu okey balik..
aku cube tuk tolak... yang semua tu hanya sebab alih bulan..
aku malas nak kire bulan sebab nanti terperasan..hahahaha...boleh...
tapi..selalu macam tu... kalau tak kene ngam2 tarikh.
biasa...sehari dua awal.. atau sehari dua selepas..

kebetulan jer tu kan kan kan...

psychology ko jer tu aty... yer... manipulasi otak ko jer tuh...

tapi kalau nak kata kebetulan..kenapa selalu berlaku time2 tu jer..
pulak tu.. hampir setiap bulan..
[bukan fes time jadi..masa qaleef pon dulu macam ni]

aarrrgghhh... sungguh.. susah aku nak terima.. huhuhu...

betul ker teori alih bulan tu....???















5 comments:

Aeen said...

comey nye dia.....geram tgk...:D

Ummialyaanas said...

mmg misteri..smp anak dah besar pn xkan terungkai sume misteri nih..

acu yuhan said...

nice sharing.. done folo sis, folo me back ;)

Hajzid Cmcsb said...

Assalam sis sy selama ni sy silent reader blog sis tp kali ni terdetik nk tny sis beli baju anak kat mana...biasa utk anak perempuan byk choice tp anak laki biasa je...tp dressing anak sis mmg awesome..biasa beli baju basahan n baju jalan kat mana? Wslm

Hajzid Cmcsb said...

Assalam sis sy selama ni sy silent reader blog sis tp kali ni terdetik nk tny sis beli baju anak kat mana...biasa utk anak perempuan byk choice tp anak laki biasa je...tp dressing anak sis mmg awesome..biasa beli baju basahan n baju jalan kat mana? Wslm