Tuesday, November 17, 2015

JUS MINDA CALIPH - Makanan sunnah tambahan untuk kanak2 BUKAN SEKADAR SUPPLEMENT BIASA..!!




qaleef dah 3 tahun lebih..almost 4 years..[aaahhh..cepat nyaaaaa...!!]
sebelum ni aku masih mencari2 supplement yang sesuai tuk membantu tumbesaran die..
since..qaleef ni.. macam tak cukup zat jer aku tengok nyer.. huhu..
sedia maklum..sebab die tak suka makan..!!!
siyes.. masalah makan die tak pernah berakhir dari permulaan dulu pon..sigh...
jenuh nak betul2 tengok die berselera makan..
walaupon die suka makan sayur dan buah...
tapi ada mineral2 yang diperlukan oleh budak besar tu..yang mungkin kurang dalam badan die..
aku risau..berat badan pon kurang sangat dari sepatut nya..
tapi syukurlah qaleef anak yang cergas..
cuma tu lah kan..sebagai mak..
semua tu aku perlu amik kire..perlu amik tau...amik berat..

biler refer dokter.. memang dokter pon soh aku galakkan die amik supplement tambahan..
part tu lah..aku agak risau sikit..aaiihh...
aku takut sebarang supplement/vitamin/ubat2 tuk anak aku makan..
bukan sebarangan jer boleh suap..
kene amik kire kandungan nya siap..
kalau diri sendiri dah kertu ni pon.. takut makan [supplement] macam2..
inikan pulak anak baru 3 tahun kan.. 

jadi.. aku agak berhati2 dengan setiap apa yang die perlu/akan amik..
sebagai makanan tambahan..

dalam aku memilih produk untuk makanan tambahan pada qaleef..
aku diperkenalkan dengan JUS MINDA CALIPH






dah biasa sangat dengarkan sebelum ni..popular.. 
jenama yang boleh di percayai..insyaa Allah..
tapi... bukan sebab popular tu buat aku tertarik pada awal nya...

apa yang menarik nya pada JUS MINDA CALIPH ni
adalah bahan2 kandungan nya sendiri yang berasaskan MAKANAN SUNNAH dan GRED TERBAIK..!!




Kurma
Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C serta Niasin
Madu
Mengandungi Vitamin A, B-Kompleks, C, E dan K, Kalsium, Sulphur, Fosforus, Zat Besi, Karbon, Kalium, Klorin, Kuprum, Manganase, Silica, Riboflavin, Protein, Pottasium, 10Hda, Kromium
Kismis
Mengandungi Magnesium, Zat Besi, Kalsium, Fosforus, Kalium, Vitamin C, B6, K, Folat dan Riboflavin
Buah Tin
Mengandungi Serat, Kalsium, Zat Besi, Vitamin B6 dan E, Pottasium
Delima
Mengandungi Pottasium yang sangat tinggi, Fosfor, Kalsium, Zat Besi, Sodium, Vitamin A, B1, B2, B3 dan C
Aprikot
Mengandungi Zat Besi, Pottasium, Beta Karotena, Vitamin B17 dan sangat tinggi kandungan seratnya
Omega 3 dan Omega 6
Membantu meningkatkan kesihatan otak dan meningkatkan daya ingatan





Setiap bahan yang terkandung dalam Jus Caliph memiliki kehebatan tersendiri
sumber yg tinggi dengan serat, vitamin, mineral dan nutrien yg lain. 

membantu sistem imunisasi tubuh anak anda

Dan mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda 
bukan sahaja terbukti secara saintifik malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasulullah SAW melalui hadis dan ayat-ayat suci Al-Quran

contoh nya seperti Kurma, kismis, madu, delima, buah tin merupakan makanan sunnah yang sangat digalakkan diamalkan oleh semua umat Islam termasuk kanak-kanak.

-Diriwayatkan oleh Aishah r.a yang menjelaskan..
kurma mengandungi ubat 
"jika sesiapa yang selalu makan kurma..
akan di hindari daripada terkena racun yang di makan"-


seperti yang kite tau..
bukan jer elok tuk kita.. malahan membantu anak-anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian, InsyaAllah.





Adakah Jus Caliph mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?


Ya. Jus Caliph - Sunnah Supplement For Kids tidak mendapat pengiktirafan sebagai 'PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR' kerana ianya hanyalah makanan tambahan (food supplement) berasaskan buah-buahan Gred Terbaik.

Walaubagaimanapun, anda boleh semak status Jus Caliph di KKM menggunakan Nombor Rujukan 020215/01/249 dan hubungi 03-78835400 (Unit Pengkelasan KKM)



qaleef sukakan nya..!! dah lebih kurang seminggu qaleef amik..
so far alhamdulillah..nampak die lebih bersemangat..lebih cergas..
pagi2.. senang nak kejut gi sekolah..tak de banyak drama dah..
[qaleef suka pergi sekolah..tapi liat betul nak bangun pagi..!!]
tapi dengan JUS MINDA CALIPH ni.. alhamdulillah..
memang ketara lah boleh nampak biler bagun pagi tu.. 
die lebih bersemangat setiap pagi..syukur mak ko nak...huhu...
ada lagi satu.. aku perasan.. die lebih fokus lately..
dan lebih cepat menghafaz sesuatu..
tak kire lah apa2 pon..die senang ingat..
since ko tau lah kan anak lelaki ni banyak main jer dan cepat hilang fokus..
seronok bila ajar die iqra' lama sikit sekarang..
kalau tak.. nak cepat habes jer...hurrmm..

alhadulillah..kalau kosisten mungkin akan nampak lebih lagi kesan nya insyaa Allah..
aku harap jugak.. makanan2 sunnah yang di amalkan ni..akan bagi kesan berganda baik nya pada qaleef sendiri...
tu yang aku mahukan..





 kanak-kanak seawal setahun ke atas di galakkan amik JUS MINDA CALIPH ni
Hanya perlu minum 2x sehari
Kesan seawal 1-2 minggu pengambilan , InsyaAllah.
macam qaleef.. 3 tahun sesudu sekali pagi dan malam [2 kali]

JUS MINDA CALIPH ni dihasilkan dalam bentuk cecair yang memudahkan pengambilan. Rasa macam Mix Berry yang masam-masam manis yang sedap memang akan jadi kegemaran anak2..







memang amalan pemakanan yang sangat2 baik..insyaa Allah...
korang patut/digalakkan jugak beri makanan sunnah ni sebagai supplement terbaik pada anak korang..


korang boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai produk atau hubungi terus



WHATS APP/SMS :: 019-333 3989 [Puan Zaida]

UTK HARGA PROMOSI & FREEGIFT 



FB : Eda Ibrahim  
IG : zaidah_ibrahim







PENGUMUMAM

Sambil bagi anak makanan berkhasiat..
jom joint PERADUAN MINUM & MENANG IPAD MINI
 BERMULA 1 Okt 15 -31 Dis 15
mana lah tau rezki boleh menang IPAD MINI kan..
[segala maklumat mengenai peraduan terdapat pada kotak JUS MINDA CALIPH]



so..... tunggu apa lagi.. jom la ramai2 kite bagi anak makanan berkhasiat..
sekarang..!!





5 comments:

Dkna Abza said...

DKna pernah survey gak jus calips ni.. tunggu vitamin yang lama habis, nak cuba bagi anak yang ni pulak..

eima said...

anak sy pun amik caliph selain dari mealshakes shaklee ....
nak dapat harga menarik dan besh boleh hubungi sy .... 0129220376 eima

Hijabi Doll said...

sy pun bg anak sy makan jus caliph ni. sebelum ni dia susah sgt nak makan. semua benda sy masak dia reject. lepas start makan ni mmg berselera betul. alhamdulillah.

DYatie ABakar said...

Yatie pun plan nak bagi littl3 caliphs ni juga.. skrg consume vita c shaklee je..

nisa nass said...

Assamualaikum..baru plan nak bg k.aty review caliph ni.dh ada ejen perkenalkan..hehe
Byk feedback positif..alhamdulillah
~ejen caliph kl/selangor.