Tuesday, November 03, 2015

menternak lemak di SERAI Restaurant @Paradigm



last week abah sado ajak makan kat restoran Serai kat Paradigm..
lama sangat tak ke Paradigm...
dekat jer ngan opis abah sado ni.. kat Kelana Jaya tu...
last gi situ... eeaahh.. lama sangat daaaaahhh...
masa gi Kaison.. tah tahun biler tah.. hahaha..
qaleef kecik lagi masa tu..
sekarang pon kecik lagi..maksudnya..lagi kecik.. ngeeee..
ada kot aku blog kan dulu..malas nak carik..
tapi memang lama sangat..
Paradigm ni ramai orang... tu aku malas nak pergi tu..
lagi2 time coti..
tapi ni free time weekday..memang lapang jer..
cume biler time lunch jer ramai orang..
banyak orang opis makan situ...
saja lah kiterang jalan ke sana free2 ni..carik makan besh..
abah sado nak bawak makan kat kedai makan peberet die -biler kene masuk opis-
kat Restoran Serai ni lah aku nak cerite.....






dah habes time lunch dah ni.. kol 2 lebih...
tak de orang sangat dah...
soh abah sado amik gambar laju2.. hahahaha..
kalau tak kat pintu tu ada orang bukak kan pintu sebenarnya..
tapi masa nak kuar ni..takde dah..
eaaahh.. haaa.. ni gambar dah setel makan sebenar nya.. lalalala...






dak shaquille dok aim sudu garpu tu jer nak capai... aaiihh..
cepat dak ni tau tangan nya..
kang berdeting jer bunyi tetibe... di jatuhkan nya...biasa macam tu lah...




suka main lidah..air liur sekarang ni.. gatal gusi pon macam yer gak nih..




abah sado punye air.. Serai Iced Tea
masam hokeh.. rasa serai.. tu ko tengok sebatang srai die letak..huhu..
tapi abah sado suka...




aku punya just pineapple juice jer..



meal abah sado...-Serai Platter-
nasi serai.. ayam..daging rendang ngan sotong goreng..
sotong tu aku sukaaaa sangat.. rasa manis2..sedap..!!
aku yang dok kerja kan.. huhu




ni peberet abah sado sebenarnya..
Middle Eastern Medley - Lamb..besar giler..!!
memang kenyang sampai muak aku makan.. hahaha..
kenyang aku makan ni sampai ke malam...

texture nya..rasa die.. sedap.. lagi2 aku memang suka kan lamb..





ini dak kecik..sebab sekarang tangan pantas sungguh..
tak boleh dah nak makan beriba..habes semua bende depan mata die nak capai..
jadi..while mak apak nya makan..duduk lah kat baby chair..

so far.. sedap dan mengenyangkan makan ni..
portion nya pon agak banyak tuk aku sorang..
maklumlah.. tanki perut aku kancil 750 jeeww.. heheheh...
isi sikit kenyang dah..
tapi.. lepas tu cepat lapar balik..

tapi since aku perabehkan satu pinggan tu sorang jer..
tu kate kenyang sampai ke malam tu.. laki aku pelik... hahaha..
yer lah..makan tengahari boleh tahan sampai ke malam kan..

ikutkan..masa masuk tu aku ada nampak pavlova...red velvet..
melting aku tengok..
nak order.. tapi lepas makan tu terus aku kenyang..
sampai abah sado nak tapaukan pon aku tak nak..
lepas tu balik..menyesal.. hahaha..biasa dah macam tu..
teringat2 lak ni..aaiihh...

balik tu jalan2 kejap dalam pradigm mall..
tapi tak de apa pon di beli.. boring...
terus ker kota dem..nak gi kedai ustaz.. laki aku dok heboh kedai ni..
aku hengatkan kedai apa..
kedai akseseri hp ngan gadget rupernya..
popular..sebab memang murah..!!
aku yang hover nya membeli sudah nya..
eeaahh..kedai tu memang nama kedai ustaz tau..
bukan sesaja panggil tu...
takde pulak gambar kat situ..
tengok lain kali kot datang aku share pasal kedai tu eh..insyaa Allah..







eeaahh-eeaahh.. tetibe..hahaha..
saja nak tayang kasut baru kitewwww...
Velvet Pink Pump..comel ker idak....lalalala.....






9 comments:

Afidah Azmi said...

akan simpan dlm kaledar next month ..nak pergi serbu dgn husband

Nurzakiah Hanum said...

syoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nadiah hanum said...

okehhh...kasut tu sangat comel!

cik hani said...

Middle Eastern Medley - Lamb nampak best...
Boleh la nak ajak suami saya ke sini nanti. Dua suka lamb

Chekgu Azrine said...

Blm pernah makan kat serai..nti blh cuba la kot

tiga lalat said...

wahh chomeyy kasut pink bling2 tuuu., ;p

fazian batrisyia said...

Nampak mmg sedap tu...suka lamb jugak.

wani ezryl * said...

serai ni memang tempat makan fave family kitorang dr time kecik2 lg. tp yg kat paradigm tak pernah jejak lagi hihi. apapun makanan dia memang semua sedap ikut selera kitorang :D

eima said...

cantik kasut .....
mana qaleef...hehe