Friday, November 20, 2015

OutfitAtyFared ::merah di hari deepavali...











ada orang cakap kat aku..tak segan ker posing2 macam tu kat ramai2 orang..??

eerr..mana ko tau kat situ ramai2 orang..?? hahahaha...

yer lah..mungkin biler tengok aku amik gambar dalam mall ker kan..mustahil lah takde orang..

entah ek..bukan aku yang tak peduli..well... aku memang..hurrmmm..
lantak ko lah situ..
tapi sebenarnya..aku rasa...orang lain sendiri pon tak amik peduli..hahaha...
lagipon..bukan aku posing bagai nak rak macam model..
lentok2 patah riuk bagai kan..rileks2 sudah..pandai lah abah sado tu snap kan tuk aku..
nak ber-ootd sangat kan..
redho jer lah laki aku tu melayan...lalala

aku kalau jumpe tempat besh..cukup cahaya..cukup terang....
lagi tengah panas..lagi aku suka amik gambar..
sebab lagi cantik [bukan aku] tapi gambar nya..
abah sado dah paham dah tu..bertabahlah suami...
melayan isterimu yang ting tong kekdah nya..


sebenarnya..orang tak perasan pon aku ngan posing amik gambar...siyes ni..
takde orang pandang perati pon...
atau mungkin macam aku cakap tadi.. orang tak peduli pon...
kalau ada yang pandang pon..jeling sikit2..buat2 tak nampak..agagaga..
aku rasa..tu macam permandangan biasa..
aku selalu gak nampak..
eerrr..tapi kot la kalau ada yang pandang tu..sikit lah..segan..
so aku buat2 lah pegang handbag ker..tengok anak ker..
so dapatlah gambar candid.. giteewww... kahkahkah..tak comel langsung hokeh..


lagipon.. heeeyy..!! kemon..its a trend hokeh..hahahaha..no one even care..!!
memang zaman sekarang orang posing merata kat mana2 pon..
tak yah ko jadi retis ker...model jer baru merasa nak orang amik gambar ko ala2 tu..miahahaha..

n yet... ko bukan dok berjam posing siap bukak spotlite kat situ fokus kat ko keeeennnn..
carik lah port sikit.. 
aku ni..setiap kali pon.."sayang..cepat2..tak ramai orang ni" [atau takde orang]
laju2 aku soh laki kuarkan kamera amik gambar..
tak sampai seminit pon abah sado boleh amik sampai 20 keping gambar aku 
yeeaahh.. setiap kali pon..!!
hebat tak..hebat tak..kahkahakah...
aaahhh..sekarang senang..tak de lagi dslr segabak nak kene kuarkan..
tu yang betul semua orang perasan tu..mihmihmih...
so aku pon dah tukar camera nak dekat setahun ni..sakan lah aku bergambar..
abah sado tu pon..kekadang aku tak suruh pon..
die yang amik gambar kiteorang anak beranak..
tu ikut mud die lah tu...kalau rajin..
kalau tak..nan hado jugak lah...










tengok....die pon nak jugeeeeeekkkkk...#gengsilangkakimama








siapa biasa tengok orang main piano ni time weekend..tau lah kat mana tempat aku pergi ni..
atau.. ada ko kesah pulak kan.. ngeeee...

tu ko tengok.. aku buat2 macam tengok..tapi poyo ngah posing sebenarnya tu..lalala...
tapi memang aku suka pon layan sapa tah nama die ni..main piano..
banyak kali dah aku dok layan kat situ..
tengok dekat2 pulak tu..sebab aku suka tengok die petik piano tu..
laju tangan die..[kalau muzik laju lah]





dak qaleef nampak bende hello kitty ni dari jauh.. berlari ke situ..
lepas tu tanya aku "mama.. thomas ada..?? " kahkahkah..dengan harapan lah tu kan anak oooii..
tak dapat lah ko nak mengepau mak ko kali ni..
ada hello kitty ni jer booth kat situ segala perabot comel2..
seb bek lah anak aku paham konsep..die sendiri kata "ni Lulu punya".. ngeeee...







nampak BORDERS Book Store ni..aku suka..!!!
aku suka borders ni sebab tempatnya besar..dan sangat2 kemas..macam library..
tak banyak tempat ada BORDERS ni..kan besh kalau ada kat rawang ni ha..huhu..
tu aku masuk...qaleef tak tentu arah dalam ni cari buku die rambang mata ada macam2 jenis..
aku pon dapat beli organizer 2016 satu..yeaaaa !!








menan macam ni memang 'makanan' qaleef lah ni..
ngadap ni jer die leka dah kenyang..huhu..
qaleef memang suka lah bende2 remeh macam ni tau..
pastu dok merengek nak beli..
dah ada kat umah yang besar2..die dah boring..tak mencabar gamak nya..
100 kali mintak lego kat aku..
aku bukan apa.. bende2 kecik macam ni menyampah nanti aku tengok biler berterabur..nak mengutip nya satu2..
walaupon die yang kene kemas sendiri..
tapi kekadang jadi keje aku jugak tuh..ggrrrr..
kang ada jer terselit2 kat celah kusyen..bawah kerusi
mesti ada punye lah seketul dua.....



ingat nak masuk kan qaleef aktiviti lego kat situ..
kire macam contest lebih kurang..tak tau lak nak panggil apa..
tapi tak de pemenang bagai pon..
just sapa dapat pasang apa yang derang kasi tu..
boleh terus bawak balik secara percuma..!! 
lego ni mahal rega nya.. boleh cecah ratusan ringgit gak...pitam aku..lego jer pon..huhu...
tu kalau dapat free syiok sikit kan..lalala..

bende nya complicated gak aku tengok..
tapi saja nak qalef cuba..
unfortunately.. hanya tuk 5 tahun ke atas sahaja..
puas lah aku pujuk kata anak aku boleh cuba..
tapi tu lah..tak ley sebab die tengok mykid anak..
so tunggu lah ko lagi 2 tahun...

aku suka die main bende2 macam ni jugak sebenarnya sebab melatih dan meransang kretiviti otak die..
dan meningkatkan daya fokus die..
kalau kat umah tu..macam2 lah die buat ngan blok yang ada kat umah tu..
buat mesjid lah..pastu nanti die buat parking..dan mula lah die susun kereta kecik2 die tu banyak..
pastu cakap.. orang nak gi solat..
kekadang tu.. buat zoo...
die buat train sendiri pakai block2 wooden toys die tu..
macam2 lah die buat..lagi2 yang berkait ngan menan sedia ada die yang lain..
kekadang aku sendiri impress dan tak sangka die boleh buat..
boleh nampak lah kretiviti dan imiginasi die waktu tu..


kat lego ni kan..ada theme2 die..macam pirate..zoo..kene bina sendiri lah..
kat pelabuhan bagai tu..buat kapal lengkap lah semua..
tu yang qaleef dok merengek nak lego nak lego....
seronok kalau dapat layan buat semua tu..
tapi tu lah..sebab part2 nya terlampau kecik..

nanti lah..insyaa Allah..sampai masa sesuai aku rasa tuk die..
baru kiteorang akan belikan..
tengok pada keadaan die sendiri..
die memang la..tau naaaaakk jer kan...haaaiiihh..







ok..dah balik...gambar shaquille tak banyak..
sebab die banyak tido jer dalam stroller tu...
bangun kejap masa dah hujung2 nak balik tu abah sado dukung jer..
senang ini budak tau...si bolat ni....

sebenarnya.. ni kiteorang kuar jalan time cuti deepavali ritu..
macam biasa lah makan luar sedap sikit..
jalan2 lah sekali...sekejap jer ni pon..
yang lama nyer kat lego qaleef tu jer..
ko nak ajak die balik memang drama kat situ..jenuh..!!
petang2 dah hujan sekarang..musim kan..
tu sebelum hujan elok balik terus..
nanti susah nak masuk umah ngan anak kecik tempias2 hujan ni kan..
tak pasal jer..lagi2 dak qaleef tu..sensitip..

cakap pasal hujan..
sekarang dah mula naik air...
hujan kejap dah banjir kilat..
kat tempat2 macam pantai timur tu.. 
sama2 kite doakan semoga kali ni tak de lebih buruk dari sebelum ni jadi..
insyaa Allah...
risau aku biler pikir..
abang kedua aku dah balik kampung mertua die kat kelantan dah awal2 ni..
nak menolong buat persiapan..
tak kire lah kat mana2 pon..
selatan timur utara barat..
moga semua nya akan baik2 jer.. amin insyaa Allah..





5 comments:

Jueliza Jamani said...

perghh baper inci heel tu kak.. kalo jue heel g keje jer.. g mall dgn anak2 pkai crocs jer.. sebab senang berlari nak kejar anak.. kekekek

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa

Kak Jah said...

aty, boleh review tak camera yg aty pakai ni. macam besh je..

nUR_rOsALiNdA said...

Kat The Garden eh?

cik mah said...

Cantiknyer...