Thursday, November 26, 2015

setengah tahun pertama....







main bola pon salah satu permainan yang boleh meransang pergerakan anak tuk meniarap dan merangkak..
sebab bola tu bergolek..
menarik perhatian tuk anak beruasaha mengejar dan mendapatkan bola tu..
menggunakan perut..badan..lutut..kaki..tangan..jari..dan jugak minda..

try bagi sesuatu yang bergolek...









Muhammad Ash-Shaquille
genap 6 bulan hari ni [26 November 2015]
alhamdulillah..sempurna kejadian nya.. sihat.. cerdas tumbesaran nya..


dah boleh mula makan solid food.. yaaaeeeyy..!!
aku dah buat puree buah2 dah..macam biasa lah kan..
kenalkan ngan buah2an dulu...sebelum makanan pejal lain..
aku dah mulakan ngan suap kurma [blend] sikit..campur susu badan..
tu makanan terbaik..sunnah dan makan pertama die selepas lahir hari tu [tahnik]
ada kebaikan nya sendiri insyaa Allah...
esok..akan mula makan puree buah lai manis..
selama 6 hari..lepas tu mungkin pisang..betik..apple dan pear..
dan lepas tu baru boleh mula makan bubur blend..
so far.. die nampak ok dengan kurma pertama kali..
harap shaquille lebih berselera makan berbanding qaleef..
baru seronok mak ko nak bagi makan setiap kali pon..
qaleef dulu.. memula ok..
lepas tu jenuh berpaksa nak kasi makan..puufftt...
so tengok kan jer lah update nanti2...insyaa Allah..





8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

omeinyaaaaaaaaaaaaa

Baiduri said...

Wah, da bleh makan....makan bnyak2 tau shaquille :-)

eima said...

wahhh tahniah ..hebat shaquille ....

Chekgu Azrine said...

Alahai..skjp je dah besar...alhamdulillah

cik mah said...

Comelnyer....gwram tau aunty...

Mashitah Mamat said...

alhamdulillah..


btw, nak ajak semua pada 27-29 Nov 2015 ke MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR di SACC MALL SHAH ALAM, ada macam2 aktiviti untuk anak2 MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR

fatin said...

Akak... Lame dh sy perati Shaquille ni sebijik sama dgn anak kakak sy. Bentuk muka pon bulat cmni, mmg samaa. Umur pn dkt2 sama, dye lahir 1jun. Comel sgt, moge mmbesar dgn sihat yee Shaquille :)

Rizziela said...

Alahai...budak bijak ..comel