Tuesday, November 24, 2015

warna-warni Hindustani



pengalaman pertama kami pergi ke majlis graduasi anak..
sangat2 x1000kali teruja..!!!
aku..?? pasal anak... apa yang tak teruja kan...bahahaha..
orang lain bertahun dah merasa...
yeeaaahh.. pertama kali tuk aku kan..tuk fared gak..
mestilah teruja tu lain macam..

eerrr..qaleef baru 3 tahun..
takde pon anugerah bagai tuk die..
cume sangat teruja biler nak tengok qaleef buat persembahan...
for the fes time..!!

i was like... boleh ker anak aku tu..??!!!!!
hahahaha..sori gais..bukan pandang rendah kat anak.. 
tak lah.. 
i am just.. hurrrmm.. yeaaaahh.... fes time kan..
nak buat persembahan depan orang lain..
ragu2 tapi tetap berharap die mampu lakukakan..
terpikir..boleh ker die ingat step by step tu kan.. hahaha...

qaleef akan menari lagu hindustan...tak tau tajuk..
tapi lagu popular cerita kabhi kushi kabhi gam.."booleyy churiyaaaa..boley kang gena..haimey hogaiiii..teri sajena...teri ben........."aku hapal hokeh..!!! 
ni kalau ko soh nyanyi sampai habes ni kang ada yang terguleng2 joget pulak kang..

krik krik krik...


bahahahaha....

okeh okeh..

sambung..

so.. nak share pengalaman pertama kiteorang..
dan gambar2 kenangan hari graduasi qaleef pada 15hb November 2015 hari tu..
hari ahad..pagi2 pukul 9 sampai kol 12..
buat kat dewan sekolah rendah depan tadika die tu..





gambar makpak nye interframe dulu..
masa ni majlis belum mula..
qaleef dah masuk belakang nak bersiap2..
shaquille tido dalam stroller..
awal pagi lagi ni..belum kol 9 pon masa ni..







memula reramai berkumpul siap nyanyi lagu sekolah..
dan lagu negara ku...aaahhh..aku tak ingat kali terakhir aku nyanyi lagi negara ku tu..!!!

ni semua umur dari 3 hingga 6 tahun..
paling kecik 3 tahun lah..kelas anak aku.. nama Toddle Little Ones
ada 6 ketul orang jer budak..







di sebalik tabir

sebelum persembahan..kat belakang dewan..
ni lah kawan2 kelas qaleef...


Humairah.. manja...


qaleef dan humairah..


Awatif dan Maryam 


sebelah qaleef tu..qaseh


qaleef dan ziqrie..2 orang jer lelaki..
lagi 4 orang perempuan..


tak ramai..6 orang jer gang die..
tapi baru2 ni jer aku ingat nama2 derang..hahaha..
qaleef pon selalu menyebut nya tak betul..!!
rapat budak2 ni kate cikgu die..cikgu sheena..
yer lah..budak2 kan..
cume qaleef sorang jer yang aku amik kol 11.30 pagi [waktu persekolahan]
yang lain.. semua makpak kerje amik petang..
ada taska kat belakang [banggunan rumah lain]





 tarian hindustan pembukaan majlis oleh anak 3 tahun..




shaquille dah bangun masa ni..tapi boring duduk jer kat situ agak nya..
jadi tak tentu arah die..tak duduk diam..


lepas dari tu..si qaleef pon sama.. tak ley duduk2 jer kat kerusi tu..
aku nak biar2kan pon risau gak..
cikgu2 semua bizi uruskan majlis..kene lah cegini gaya nya..

nak kene tunggu sampai keakhir sebab ada saguhati hadiah tuk budak2 ni..
ada lagi persembahan2 menarik budak2 kelas lain..
ada makan2 jugak [bungkus bawak balik]


ni masa ngah menanti nak amik cenderahati..
dapat sekali gambar kelas masa ni..

tu cikgu kelas qaleef..cikgu sheena..muda lagi..ramah..suka menyembang ngan die..




ada yang kurang ni..ada 6 orang kan..

lebih kurang kol 12..majlis tamat..
so far ok lah..
walaupon ada sikit kecewa biler qaleef tak nak menari sangat..
sedangkan die ketua..!! dan cikgu2 macam harapkan die sangat.
selama ni die paling hover [selalu tengok video derang berlatih cikgu die hantar]
tapi tak per lah..
pertama kali kan..panik agak nya tengok ramai2 orang ngadap die..
kire ok lah lagi die macam kayu..ada kawan2 die tu melalak terus atas stage..hahaha..
comel masing..dah pakai baju sari kurta siap..
tapi hapa pon tak jadi..cikgu die lah paling frust...
dah penat2 ajar selama nak sebulan aku rasa..
dah hapal step masing2..
budak 3 tahun..what do you expect..ngeeeee...
so far.. ok jer lah semua2 pon..
end of the day..masing2 happy..tu yang penting kat anak2..


insyaa Allah..tahun depan akan sambung lagi kat sini..
nanti aku akan share lagi pasal sekolah ni yer..
pasal qaleef dan perkembangan2 menarik serta positif..
dan qaleef sangat2..sangat2..suka pergi sekolah..!!
kalau cuti tu..menyebutlah die soh aku ngantar gi sekolah..
sebut2 nama kawan2 die sorang2.. 
maknenya..die gembira lah pergi sekolah..
walaupon bukan lah belajar secara formal..
tapi lebih pada aktiviti2..dan bermain..
since qaleef ramah dan suka berkawan..
so..bagi aku..ok lah biler die ada aktiviti2 macam ni ngan kawan2 die kan..
macam aku cakap tadi la..
apa yang penting..die gembira..alhamdulillah..
walaupon hanya 3 jam sehari..!!! [untuk 3 tahun]









4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
meriahnya

Sheila Adziz said...

comel-comel anak2 syurga ni... Qaleef seronok x...:)

nadiah hanum said...

comelnyeee diaorang berbolywood! Hehee..biasala tu Aty, budak 3 tahun kan..ngadap ramai penonton harus la panic seketika..:) next year mesti dah boleh perform meletopss..

eima said...

anak aku ni pun dah besar2 puna ku xcited lagi tau ..jn katekan ko wei .... encemnye qaleef...