Wednesday, December 16, 2015

AtyFaredOuting ::IKEA Cheras


" The more you praise and celebrate you life,
The more there is in life to celebrate "











hai pakwe...sorang jer ker...







" n being a mother has made my life complete "


alhamdulillah..

and


Thank you Allah.. 





sampai pon aku kat Ikea cheras ni..
kalau ikutkan..idak lah aku heran nau..
dekat lagi kalau aku nak membeli kat ikea damansara tu ngan umah ni ha...
tapi dek kerana satu barang..yang hanya ada kat ikea cheras ni..
gagah jugak lah aku ngajak abah sado pergi pagi2 ahad..
sedangkan..sabtu sebelum tu kuar balik agak lewat..penat tak hilang..
pagi2 kuar balik.. sebab konon nya pergi awal..balik awal..
lagi satu..malas nak bersesak2 kalau lewat2...

demi satu barang..
dan malang nya.. dah habes..!!! huwaaaarrggghhhh....
barang tu memang murah dan tak kan restock dah kate nya..
barang promosi pembukaan..
takde rezki i ols...uhuhukkss..
penat jer jalan jauh2 sampai ke cheras ni ha..adeeyyhhh...

selalu kite boleh cek barang kat page ikea..
samaada masih ada stock ker tak..
aku dah try tengok few times gak..
tapi.. aku tak tau lah kenapa..atau mungkin sebab ni barang promotion sempena pembukaan..
takde pulak mendalah aku nak tu kat page dari awal lagi..
aku tau pon dari group jer..
tu yang gamble jer pergi..dengan harapan lah kan..
nan hado nya...









kemahen pagi pergi..kol 9.30 dah sampai.siap makan breakfast kat situ...
sebab malas nak menyinggah2...
nak cepat balik kate ko kan..huhu..
makan meatball ngan popia ikea tu jer..alas perut..
kopi ikea ni pahit giler kan.. hahaha..fes time aku rasa..







ikea cheras ni besar..!! berganda besar nya dari ikea damansara..kot lah..aku rasa..
lepas tu..lapang..luas...tersusun...baru keeeeennn...
sebab awal lagi..tak ramai sangat..tak lah sesak...
aku tak lama pon dalam tu..tak jalan2..
tu jer lah pon barang2 ikea nya..biasa dah aku hadap..hahaha..
terus ker warehouse jer..
tapi sampai2..carik..nan hado..frust..terus tak beli apa2 ajak balik..ngeheeee...

siyes ni..aku langsung tak membeli apa2..
ada lah amik battery ikea tu..memang biasa suka beli battery kat situ..
tapi semata beratur nak beli battery..memang tak kose i ols lah..
kuar kaunter..singgah beli eskerim ngan karipap ikea yang mabeles tu..



pose satu keping..

eeaahh.. mengantok mak ko yer pagi2 dah hadap ikea..miahahaha..




ok dah... jom balik..dengan tangan kosong..jimat duit mak ko..




tapi lepas tu singgah SSF Cheras tu..kopak 3 rat..puufftttt...
nyampah tau.....




10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehhe.. balik kecewa ya kak..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa

ain.ya.nun. said...

If you are grateful, I will give you more (14:7)

Haha. Nak juga post quote macam dak Aty!
=p

cik hani said...

frust nya kalau gi ikea, tapi takde item yang kita nak tu..
bukannya mudah nak ke ikea bersesak2 tu

Rizziela said...

x sempat nak cuba meatball... orang ramai sangat..malas nak beratur

Chekgu Azrine said...

Lawa kasut...heheheh

Raihanah Ahmad said...

seronok pi ikea kan

Tengku Sofia said...

Seronok dapat outing bersama keluarga :)

norasiahnasir said...

hahaha..

baca atas tu..amboi..jimat tak membeli..

last paragraph..kuang..kuang..

Yana Libra said...

bestnye..tak sampai lagi sana..