Thursday, December 17, 2015

Decor Items :: ssf gold frame gambar baru



decor items yang ke-dua aku beli kat SSF baru2 ni..
adalah frame gambar...
aku nak beli sebab kaler gold..
saja nak tambah dekorasi atas meja konsol cermin tu..
sebelum ni dull ngan kaler silver..
so.. kasi seri sikit selit 1-2 items kaler gold..

dekorasi meja konsol tu macam boring.. 
mungkin idea lama tu tak berubah2 kan...
dah lah meja tu macam titik tumpu..setiap kali pon..
memang tuk yang akan nampak dulu..
tak kire kat sudut mana ko duduk..
letak nya kat hall-way..terus dari pintu masuk utama..
tu biler pandang bende sama.. jemu... hahaha..ngada sangat ni..
yer lah...dari awal beli.. alih2.. cume barang jer beralih..sikit2..
takde barang baru pon..
ingat nak letak dekorasi bunga sikit..
tu nanti lah...
sekarang nak share dekorasi frame baru ni jer..
sebelum ni..berbulan2 lepas shaquille beranak..
takde pon gambar die..sian anak aku...huhu..
tu..aku beli frame baru nak letak gambar derang..
ingat nanti nak carik lagi 2 ketul..kecik sikit tuk letak gambar sorang satu anak2 aku tu...
tapi dah tak ley nak beli yang gold frame..
banyak sangat..jadi tak cantik..
kene pikir idea lain..







2 frame jer dulu..letak gambar mak pak..
ngan gambar anak2
2-2 frame ni jenis berat..tak tau ape material nak bagitau korang eh..huhu..


saja mengundang nostalgia letak gambar nikah.. ngeheeee...
baru nampak romantik semenggah sikit muka laki aku..
kalau tak.. gambar berdua..takde yang elok pon..
romantik ape tah lagi..kuwang kuwang kuwang..
carik2 gambar baru laki binik..
baru perasan.. tak banyak gambar kiteorang betul2 berdua..well.. yang elok lah..
dan lagi baru perasan.. kalau ada pon.. 
tak romantik..!! sebatu jarak nya laki bini..aaahh...
baru 6 tahun kawen oooii..!!
ni nak marah laki aku ni..hahaha..
yer lah.. die tak nak peluk2 amik gambar ngan binik die lagi...gggrrr...




biler tunjuk gambar ni kat qaleef..
tak sangka pulak qaleef tanya "qaleef mana..??"

eeaarrr... hahahaha.. mak ko tak ready ngan sebarang jawapan lagi..
baru fes time die tanya..dalam banyak2 gambar..gambar time makpak nya nikah pulak die tanya..
dah tentu lah tak proses lagi kan..kahkahkah..




derang banyak gambar berdua..gambar posing cantik..
tapi aku paling suka gambar ni...!! aku rasa comel..ngan muka tak redho shaquille..hahaha..
setiap kali aku pandang..mesti aku akan senyum...
teringat derang berdua..




sebelum ni aku dah tayang dah jam ni..ada orang tanya aku..
besar mana..die dok bayangkan besar giler letak kat lantai..hahaha..
kecik jer sebenarnya..kecik sangat...
sesuai tuk dekorasi meja jer...
tu pon tak berapa nak nampak sangat jam nya..
orang kate..sekadar perhiasan jeewwww..lalalala...

jam ni macam pewter.. berat..ni baling kene kepala mahu berlobang gak..
nampak macam buruk jer kan..haha..
tapi aku suka sangat la.. aku suka yang memang macam ni..
kalau tukar kaler lain..mesti tak cantik sangat kot..agak nya la...heheh..




lepas ni.. nak amik gambar ber-empat satu family..yang proper sikit kan..
kat studio ker..
takde gambar yang elok sangat..
kalau ada pon.. gambar camera hp..gambar selfie..
tak ley nak cuci besarkan..noise berterabur ko..hahaha..
tak lawo...
tunggu shaquille besar sikit beberapa bulan..
dah boleh jalan ker..
baru nak amik gambar kat studio..
elok sikit nanti..insyaa Allah..

okey.. tu jer..

nanti share pasal decor items lain pulak..
ada lagi....

lepas tu.. nak share pasal meja kerje/soho aku yang dah berubah wajah..
eerrr..sikit jer...

dan paling besh..
tak sabar nak tunggu dapur baru tambah siap..!!! weeeaaaa...

insyaa Allah.. kalau rajin..aku share sikit2 key..











6 comments:

sumysya said...

hahaha..sama la suami kite,,,masa gambar wedding dulu punya la pura² sporting meloncat bagai amik gambar,,da kawin ni lari² x mo amik gambar inikan nak amik gambar romantik bagai jgn arap ler...

amirah said...

suka gambar dorang,...hahaha...comellll

eima said...

cantiknye .... adui la .... mcm na aku nk jd cam ko ni rajin mendeco tak reti la wei .... tak de ideas nk mula dr mana

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Untung ler ada pix wedding yg menutup aurat. Mcm Kak Mirror ni kawin di "zmn jahiliyah".. nak bubuh frame wedding pun terpaksa sorok dlm bilik.. Aty.

e.t.t.y said...

samalah mcm umar aty oi..nangis nangis cakap mama pegi org kawin tak bawak dia. padahal mama yg kawin lol.

nadiah hanum said...

Tak sabar nak tgk soho aty berubah wajah..ambik mood nak masuk thn baru kan..