Tuesday, December 15, 2015

Decor Items :: SSF Candle holder bling bling....







barang untuk dekorasi beli dari SSF Cheras hari tu..
tak banyak pon..dalam 8 items termasuk tudung saji plastik putih...
dah ada tudung saji yang sama dah aku beli dulu..
tapi saiz kecik..biler ramai2 orang datang..banyak makanan nya..
tak muat nak tutup semua..tu kene beli lagi seketul..yang sama aku beli..
jadi sekarang ada 2 ketul dah..
sebab takde saiz besar...dan malas aku nak gi carik tempat lain..ada lagi satu kat ssf ni jenis besi bulat besar..
kaler putih..cun..
aku pernah pakai 2 kali..
tapi berkarat..!! beli plastik jer lah senang..






selain tudung saji..ni antara lagi barang deko aku beli kat SSF baru2 ni..
ada barang2 dapur sikit..minyak wangi tuk umah dan lilin..takde dalam gambar..
yang nu lebih pada barang perhiasan kecik2 jer..
tengok..semua gold kan...n nampak lebih classy design nya..
saja jer aku tambah barang2 gold kat umah aku ni..
sebelum ni banyak putih kelabu silver atau hitam jer...
ubah citarasa pulak...tengok macamane..




tunjuk dulu candle bowl 2 size kaca ni..
tu kalau ko letak lilin pendek hidup dalam tu..cun tau..
tak pecah pon..sebab tebal kacanya..dan memang khusus pon tuk letak lilin..
ala2 romantik jer kalau ko tengok..

aku tak rasa nak letak lilin pon..
rasa macam nak letak bunga..
tapi biler biarkan kosong macam ni pon cantik jugak sebagai hiasan..



close up sikit...bling bling giteeww...



tu side table lamp tu pon beli kat SSF jugak..tapi lama dah sebelum2 ni lagi..
alang2 aku bagi tunjuk ko tengok jer terus..
cuma meja baru jer belum lagi..hahaha..ngade sangat kan nak teaser2 ni...ngeheeee..

lampu tu ala2 rustik..abah sado pilih..tapi aku suka..
die bukan kayu tau..
macam batu kot..berat..
aku asalnya nak beli kaki kaca atau cermin..
tapi..haluuuusss nau kaki nya..anak aku tersenggol sikit aku takut jatuh pecah aku yang meraung tepi sopa nanti..
ada lagi satu macam vase besar kaca..cantik jugak..
pon sama..aku takut pecah...hahaha..
gitu lah anak kecik kan..
nak lawakan rumah..tapi dalam masa sama perlu amik kire gak banyak aspek..
so far anak aku tak ngusik bende2 ni..
cume tu lah aku risau kot terlanggar ker kan..hahaha..
mahal ooii..beli pakai duit sendiri...bukan sponsored..agagaga...
so nak selamat.. beli yang macam ni..walaupon nampak lebih rustik..
tapi.. kalau pandai suai padan.. tak caca marba pon..
jangan risau keh..

aaahh..citarasa berubah....huhu..



lagi satu meja kaca cermin tu..
sebenarnya.. meja kaca ni.. aku tak nak letak hiasan lain selain dari lampu tu..
sebab meja tu jenis cermin..cantik lagi biarkan kosong tanpa hiasan sarat..
tapi takper..boleh jer ubah2 kan nanti..


okeh..tu jer..
sebab aku nak buat banyak2 entry pasal dekorasi..
jadi..aku cerite pasal bekas lilin ni jer dulu..
hiasan lain..nanti2 aku tunjuk dekorasi nya yer...
harap aku tak di marahi....lalalala









9 comments:

norlina jusoh said...

tak sabar tunggu cite psl deko2 dari aty

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

cik hani said...

cantek warna gold nye memang nampak mewah..

Rizziela said...

cantiknya

lieyalatif said...

taste aty bab deco mmg superb...elegan dan nampak mewah walopun simple tak sarat.....

nadiah hanum said...

Cantiknya lahaiiii..nak mintak aty jadi consultant dekorasi umah kite boley?? Hehee just joking..;)

eima said...

cantiknye nampak mewah

Chekgu Azrine said...

Serius cantik dan mewah...pandai btul aty main dgn deco2 kan

Grabbit Pk said...

Great work.
grabbit.com.pk
auratrends.co.uk