Wednesday, December 30, 2015

GoldCoastMoribInternationalResort :: Breakfast review






aku cerite pasal Gold Coast Morib ni lump-sump jer..
takde day by day pon...
sebab dok dalam ni jer aktiviti mandi2 park tu jer lah asal kan ada peluang..
so..tak yah lah nak ulang2 gambar..
saja nak cerite gak sebagai kenangan..penutup 2015...
banyak sebelum2 ni tak cerite..end up malas terus..dan takde kenangan kat blog sendiri..

so..sekarnag ni..
gigih tak gigih..rajin kan gak lah update setiap kali pon..
ni aku nak cerite pasal breakfast kiteorang kat situ..






jom lah kite sarapan...
kemahen lapau lagi pagi tu masing2..

eeaahh.. bukan kat sini pon..amik gambar jeeewww... ngeeee..

sepatut nya..yang di bagitau masa check-in...
breakfast kat kafeteria bawah bilik tu..kopitiam la macam tu..
tapi.. tak pon.. dah penuh kata nya..so derang soh pergi kat hall nama sea view
tapi.. tak de lah pon sea view nya aku tengok..hahaha
tertutup jer macam khemah pengantin..
cuma besar luas..selesa lah gak..sejuk ada ekon..ok lah..asalkan bersih...

masa tu tak sesak pon orang..
tak de lah adengan berebut makan ke hapa.. macam pernah aku baca review dulu..
so far ok2 jer lah.. tenang dan selesa..

pilihan makanan hari tu.. banyak gak..
n so far.. just ok lah kat kiteorang..
part ni pulak..tak lah teruk sangat macam pernah aku baca review orang lain sebelum2 ni..

hahaha..aku dok baca review orang sebenarnya...
macam2 cerite pasal tempat ni...ada yang ngeri gak..
tengok rejeki kot..aku punya part..
ada ok..ada tak gak..
tapi part makan pagi ni..alhamdulillah ok...




meal aku


meal qaleef...



lepas amik yang atas tu tuk qaleef.. baru perasan ada ni kat hujung..huhu..
so.. yang atas tu..mak nya lah kene perabeh kan..







salad abah sado


kopi aku


meal abah sado
sedap die punya puding..
aku nak pergi amik lagi tuk aku lepas tu..dah habes dah...sadis..



so.. aku makan pancake jer lepas tu...sobsob..

  

gigih die nak mencapai makanan atas meja tu..aaiihh..
ni budak... memang tau...


muka tak puas hati..


finally...!! aarrggghh...

tengok mak ko tak sempat nak masuk mulut kelam kabut letak sudu nak lepaskan tangan dak shaquille dah pegang mee tu...gggrrrrr...
kalau tak.. mau berterabur berderai pinggan kat lantai ko...pheeewwww...



shaquille makan buah jer dulu..

aku dah bawak kan frozen baby food tuk die kat bilik..
siap hangkut warmer sekali..senang travelling kan..tak kan ko nak  masak bubur pulak waktu tu kan..
so.. tunggu balik bilik..baru aku kasi makan..
sebelum tu.. makan buah dan minum susu jer dulu..ikut sunnah... giteeewww..





kalau tanya breakfast review kat hotel ni..bagi aku.. ok jer..
pilihan makanan ok..rasa pon takde kurang..alhamdulillah..
sebenarnya..ada banyak lagi macam nasik lemak..soto..buah2..roti bakar..pau..
 ape tah lagi tak perasan..
tapi macam banyak gak la pilihan aku tengok..
tak makan semua pon..rasa sikit2..tu pon dah kenyang dah sampai tengahari..
lepas mandi kolam..lapar balik..huhu..



ok dah.. lepas ni sambung cerite rumah pulak..
dinding dapur dah naik habes..
tu nanti aku update eh..
lepas ni nak review dekorasi bilik kat sini pulak..insyaa Allah..
jumaat cuti dah new year..
tak de plan gi mana..sebab isnin dah start sekolah kan..
alhamdulillah dah setel hal pendaftaran qaleef awal..
cuma baju jer tak dapat lagi sebab takde saiz..
anak aku tu kan comel sangat badan nya.. ahaaakkss..
kene tempah khas pulak..
sebenarnya banyak sangat nak cerite pasal anak ni..
pasal sekolah die.,, pasal iqra qaleef..
pasal kelas mandarin vs kelas takwando...
tak tercerite nok walaupon update entry hari2 pagi petang..
ni jer lah yang mampu...
lama2 cerite dah basi..langsung tak update sudah nya.. hurrrmm..

okeh..dah dah.. dari kan panjang2 kat sini..
banyak lagi bende lain nak cerite..









6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

santai2

schazaza said...

Kak, share la psl sekolah qalif. kelas mandarin, ngaji ke apa2..
sy duduk kundang, rumah mertua
so xtau sgt nk anto anak mana...
2016 dia 2tahun... igt nk anto memana tp xde yg terima 2tahun

eima said...

aku dulu burn je bfast kat sini sbb tak mampu nk menghadap ramai manusia .... hmmmm

cik hani said...

dulu masa kami family day, memang ada je hotel buat breakfast kat tempat ala-ala khemah..
sebab ramai sangat orang..
tapi makanan ok.
just kita la hadap ke tak nak bersesak kat tempat breakfast tu..

Rizziela said...

Utk relax2 dengan family.. kat sini mmg best la kan..

nadiah hanum said...

Nampak cam ok2 jer breakfast tu kan..