Sunday, December 13, 2015

minggu yang bizi...




dah berapa hari aku tak update blog...
tak perasan semua schedule entry dah habes... huhu..
tak sempat nak update blog dah seminggu..!!! huwaarrrggghh..
tau2 .. eeaahh.. dah takde schedule entry...
pastu tak sempat pulak nak ngadap lappy apetah lagi blog lama2..
setakat cek2 payment.. update sikit2..tu jer..

lately.. aku bizi ngan family..
kerje aku pon lintang pukang..
rumah pon samaaaaa..!!!

anak2 buah aku ritu..abang sulung aku minggu ni..
datang umah aku..cuti sekolah kan..
while apak nya ada urusan kat kl nih..
tu ngantar anak2 die kat umah aku..
kebetulan pulak.. dari sabtu lepas..
aku ngambik lu'lu...dah janji nak amik die dok umah aku lama sikit masa cuti sekolah..
ko bayangkan lah huru hara umah aku macam nursery.. hahahaha..
siyes ni...riuh rendah..meriah..tapi..eerr..penat gak lah..
terus tetibe terbayang kalau aku ada anak lima-enam..
cancel lah macam ni..kwang kwang kwang...

walaupon anak2 buah aku [anak abang sulung aku tu] dah besar2 darjah 1-2
ada masa boleh di harap..
ada masa.. derang pon sama 'naik'...
dah riuh rendah kat umah kejap kang yang ni menanges..kejap kang tu melalak..
aku ngajak semua gi makan luar lah..gi tengok wayang lah...
mengangkut lah sendiri semua ngan sikecik bolat tu sekali..
dari duk umah masing2 punye perangai aku tak ley nak control..
jom lah kite buat aktiviti luar..mihmihmih..
teringat bawak gi wayang cite katon dinasor tu..
berderet2 bebudak tu..mengekor aku..hahahaha...
budak tiket wayang tu tanya aku..anak2 ker semua kak..??
aku tak jawap..senyum jer...malas aku nak jawap..
yang ni anak buah..yang ni anak..yang ni anak susuan..
dah semua2 nya pon panggil aku mama kan...
anak buah pon panggil aku mama jugak...

tu belum lagi biler time aku nak mengepos barang.. 
sekali penuh2 kereta dan barang hangkut bebudak tu..
nak di tinggal tak berani pulak aku..
walaupon mak apak nya ilek jer soh tinggal while aku keluar ada urusan ke kan..
aaaiihh..memang tak lah..risau apa2 jadi..
aku pulak di persalahkan...
tak per lah hangkut semua..
setakat pos barang boleh lagi...
tapi biler kerje2 lagi.. payah sikit lah..
tu terus semua kerje aku terbantut..
nak jumpa orang..nak bincang..meeting..semua aku cancel...
jadi.. mana kan pulak banyak masa nya aku nak ngapdet blog lagi kan..
penat ooii..
malam2.. aku paksa budak2 tu tido awal..
sekali ngan aku pon tido sama...agagagaga..

berangan ko aty ooii nak beranak ramai ritu..
berapa ko nak..6..?? 7..???

gelakkan diri sendiri... huwahuwahuwa...







qaleef ada gang...beregu ngan dak lu'lu..
kemahen menjadi2 perangai die.. nanges mak ko nak ooii..
tetibe abah sado jadi hulk...
sereemmmss dak lu'lu tengok..
biasa lah bebudak ni kan..
biler ada orang lain..ada kawan..ada geng..
tah apa2 perangai die buat..die lah ketua time tu..
ko hengat mak ko ni lemah lembut sangat ke nak ooii...
bertabah jer nak biarkan...
haaaa... baru tau mak ko sawan macamane kan...agagaga...

kemarin baru sempat daftar kan qaleef sekolah..
sambung sekolah ritu..sekolah tu bagus gak aku rasa..
4 tahun.. dah belajar bebtul lah..
sebelum ni lebih pada aktiviti.. pre-skul kan..
perkembangan qaleef pon agak baik sejak sekolah tu..alhamdulillah..
berkira2 nak amik kan die kelas mandarin atau tek-kwando..
dua-dua pon bagus..
tapi tu lah.. tak ley nak amik serentak..slow2 bagi pendedahan pada die..
tapi hati berat pada kelas mandarin...
nanti2 lah aku share akan hal ni..

banyak sangat bende nak share ngan korang..
pasal rumah yang lintang pukang ni..hahahaha..bertabah lah....
bulan ni..bulan yang sangat2 bizi kat aku..
setiap minggu pack ngan aktiviti dan jemputan...
hampir setiap minggu gak kot aku lepak ngan family aku...
sarapan lah..makan lunch lah..kenduri..layan movie...
tak rumah aku..rumah abang aku..kejap kang..umah firdaus..
kalau tak..makan luar ramai2..

ok lah ok lah.. aku pon nak sambung mengemas ni..
aku baru make over satu ruang... nanti aku share eh..
alaaa..biasa2 jeewww...
tapi.. dari kan takde.. boleh lah aku share kat sini..insyaa ALlah...



ok..jumpe next entry..



kalau rajin...






2 comments:

Mila Hilas said...

hehe..adik mls nak layan abg ke tu..mst sll kne cium ni

Qaseh Suhaida said...

Mmg meriah ada anak ramai....masa kecik2 ni lah byk karenah sikit nnt dah besar masing2 bawa haluan masing2 masa tu lah kita rindu masa diaorg kecik2