Thursday, January 07, 2016

Bekas Beras SSF dan Laundry Basket untuk ruang dobi baruuuuuuuuuuuuuu.....






wah2 ko..mentang2 nak ada ruang mendobi nanti..terus beli bakul baju baru eehh.. hahaha..
ni ritu masa time SSF sales aku beli dah...terus beli 2 bijik..
aku suka sebab besar.. tebal bakul ni..kot boleh tahan lagi lama..
kebetulan pulak.. ada satu kat rumah ni dah kopak aku buangkan..
lama giler dari awal kawen beli tu..hahaha..
so no wonder kalau dah gahai kan..
sekarang tinggal 1 jer bakul kaler pink.. 
baju anak letak dalam bakul biru lembut ikea tuh..kalau ko tau lah..
tapi tak cukup setakat 2 bakul.. bakul baju kotor.. baju kering..
lepas tu baju menimbun tak berlipat..eeaahh..?? ahahaha...
tu aku beli jer 2 biji terus.. pastu menyesal pulak tak sempat nak beli lagi seketul..sales dah habes pon..uhuukkss..
beza rm 10 jugak lah kalau tak sales...

aaahhhh... tak sabar nak siap ruang mendobi tu nanti..
tak besar pon nak buat hebat2 macam umah omputeh..
tapi ada ruang tuk letak keperluan semua..ok lah tu..



beli sekali ritu ngan bekas beras..Rm 39 jer instead of rm 59 harga bukan sales..
aku beli sebab bentuk mengurus tu jimat ruang.. ada roda..
dan boleh isi sampai 12kg..
macam tak percaya pulak aku bekas kecik ni boleh isi banyak tu.. hahaha..

jujur nya.. aku nak beli bekas beras tupperware tu..tapi mahal nau.. 
3 ratus eh...kalau tak silap aku lah..
boleh jer beli..tapi berkire ko.. hahahaha...
nanti lah... kalau ada sales bekas beras tupperware tu boleh beli..
bekas beras tupperware memang aku tau bagus..konsep 1st in 1st out giteeww..
lagi pon cantik sikit lah..
nanti2 lah..kot korang jual barang tupperware... ada discount bagitau lah eh.. ngeeee..
buat masa ni..pakai SSF punye ni pon boleeeyy..
alaaa..selama ni bertahun2 pakai yang bulat penutup pusing2 tu elok jeeeerr..
ngada pulak nak tukar bekas beras.. pufftttt..
dapur baruuuuuuuuuuuuuu... lah kate kan.. miahahahaha..


cukup lah tu.. eksaited ni dapur baru naik.. hover sikit tu maap kan lah eh..








9 comments:

Juls Julie80 said...

Assalam...cantik bekas laundry dengan bekas beras tu sis..

sama la kite..nak jgk beli bekas beras brand tupperware tu..tp bila tgk rega dengan fikirkan byk lg guna duit utk pindah rumah...beli jer la bekas Tipuware...rega x sampai RM100..muat 10kg beras dlm tu kalo x silap..cukup la utk stok beras berdua 2 bulan..ekekek

azizah green line said...

berbaloi2 beli ni kak kan... bekas beras tu pun menarik je

Amy Hilmirda Daud said...

Cantiknya bakul baju tu. Berkenak jugak ngan bekas beras tupperware tu tapi mahal punya pasal pendam ajelah.

nadiah hanum said...

Series cantik bekas laundry tu..siap ada penutup..kaler putih pulak tu..memang cun lah!

~misshuny~ said...

salam kak aty..sy beli bekas beras tupperware..sy xjual pun tupperware..tp mmg suka kumpul sbb tupperware berkualiti n tahan lama..kalau akk nk murah..sy bg tips..akk pegi dekat fb tupperware.akk ckp nk bekas beras..sape bg best price,suh diorg pm..kdg2 diorg nk clear stok..pecaya x sy dpt hrga rm190 je..hehe..da setahun sy bli..next month nk pindah rumah bru nk nk guna.hehe

Yana Libra said...

cantik :)

Suraya said...

Cantikkkk bakul laundry tu...
Suka putih..

Bekas Beras Tupperware mmg org akan rs syg duit kalau nak beli sedebuk..

Sbb tu saya selalu offer org join KutuTupperware..
RM50 je sebulan...So, taklah rs berat/syg duit kan..

Siapa berminat.. Bln ni tong beras Ada free gift.. Jarang2 Ada tau..

Boleh contact saya..Kalau berminat (011-12782517)

Eh, sori aty.. Bukan sesaja nak promote..
Just nak membantu org yg suka Tupperware.. Tp nak harha mampu Milik :-)

cik hani said...

canteknya bekas baju warna putih tu...
berkenang betul..
lawa2

amirah laili said...

Hehe..meh beli bekas beras tupperware warna purple. Offer rm308 siap keahlian & free 6 biji mangkuk.

Whats app sy okay. +60176891480