Monday, January 11, 2016

Jalan2 Window Shopping kat INDEX LIVING MALL -Part 1



ada part by part...?? huhu..

sebab ada banyak sangat gambar..
dan aku nak share semua ngan korang kat sini...


aku pergi  INDEX LIVING MALL kat IOI CITY MALL PUTRAJAYA ni minggu lepas.. 
masa cuti New year Eve..
pergi hari sabtu..
niat nya nak pergi HomePro nak tengok sinki..pipe.. dan keperluan dapur..
tapi naik2 escalator jumpa ni dulu..
so masuk singgah sini tengok kot ada apa2 yang pekenan...
orang kata..lebih kurang IKEA jer...
harga pon lebih kurang jugak..
aku suka masuk tempat2 macam ni...


kat  INDEX LIVING MALL ni tak ramai orang sangat..
tak macam IKEA tu.. hahaha..nak pulek ko bandingkan..
bagi aku.. hampir serupa lah..tapi tak sama..
IKEA lagi banyak barang..

tapi kat sini pon.. not bad gak lah barang2 die..
ada lah pilihan2 lain sikit kan..
dari kan itu jer balik2...

tak mo borak panjang..
aku nak share gambar...




bahagian stool..





besh ker qaleef..??

qaleef cakap.."besh mama.. beli.."
wah wah ko.. asal besh jer nak beli yer...ahaakkss..




carpet pon ada



ini katil makan ruang...


bahagian katil
tu ko tengok rega.. tilam jer rm 8k...pitam aku tengok..
ni kalau beli.. terbabas solat subuh mahu aku sembelih jer masing2.. hahaha..
tapi memang empuk giler ko...
mahu nya dak.. nanges tengok rm 8k untuk tilam jer..

kiteorang aim nak beli divine bed king size tuk bilik kiteorang macam ni..
tu dok survey2 harga sekali



side & coffee table area


area tv cabinet


kiteorang ngah mencarik cermin besar tuk bilik..
tapi nak yang lekat terus kat dinding..
baru ni balik kampung johor.. singgah air hitam..
jumpe cermin besar yang kat abah sado tu.. rm 200 jer hokeh..
kat sini rm 800 plus tak silap..
tapi kat johor tu..kedai biasa2..tak de penghantaran jauh2 ni jah oooii..
jenuh pulak pikir nak bawak balik sampai selangor ni ha...




aku dok pekenan tong sampah aku pegang tu..
lagi satu yang besar atas tu..
tapi aku ritu..tengah tahun lepas baru tukar tong sampah dapur yang stainless steel gak kaler hitam..
harga mahal pulak tu yang aku beli tu.. hahaha... mahu lah abah sado nak kasi ko beli lagi yang ni pulak..




aku ada satu tabiat tau..dulu2 aku suka beli bende2 ni tuk bilik air..
ada yang cun jer aku beli.. setiap kali pon..
sedangkan.. tak la betul2 guna..!! 
kat umah ni pon sama gak..
suka lah nak membeli..lepa tu sudah nya perabeh lah aku bagi orang kalau tak jual balik..
kali ni.. aku pandang jer lah...
cantik2 macam2 kaler aku tengok..



cantik pulak para dinding untuk bilik air ni..
tah kenapa aku suka nau nak cantik kan bilik air...
hari tu dah nak beli seketul..pas tu abah sado tanya.."nak buat apa?"
aku tak de jawapan.. so tak dapek lah aku nak membeli sudah nya..gggrrr...



kemahen bawak trolley macam nak shopping banyak nau.. 
tapi pusing2.. ada lah setakat 4-5 ketul barang jer aku amik..
tu pon kecik2..
eerr.. pon barang tuk bilik air dan bekas2 make-up aku...ngehehe..
boleh lah..dari kan takde dah jauh2 jalan ni kan..

sebenarnya.. ada bende kiteorang pekenan nak beli..
tapi besar..tak muat masuk kereta..
barang sini bukan macam ikea punya..sini datang seketul macam tu..tak siap bukak..
pulak tu nak hantar rumah.. yang free tuk penghantaran lagi sebulan...
takper lah.. tunggu INDEX LIVING MALL bukak kat shah Alam bulan 3 nanti..
dekat sikit.. senang nak hangkut..


ok lah.. nanti aku sambung lagi window2 shopping kat sini lain entry part 2 keh..






8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Qaseh Suhaida said...

Mcm best aje

Raihanah Ahmad said...

banyak betul barang, memang rambang mata jadinya

cik hani said...

kami pun ke sana survey barang tapi pergi last week la..
gi cedok2 idea..hehehe

Orange Juice said...

berkenan dgn tools bathroom tu..

Shakina Farhan said...

bestnyaa..berkenan jugak tong sampah stainless steel..smart..

Rizziela said...

mmg ralitla kalau dok tempat2 mcm ni kan

Norhazlin Wahid said...

utk perabot kalau kena diy pasang sendiri...rasanya sgt tak digalakkan beli. sebab hari tu beli shoe cabinet je tapi ya ampun hazab nak pasangnya. manual ada tapi instruction pon tak betul. so far ikea ttp the best part packaging & diy ni.

utk curi idea dekor & beli barang kecik2 ok la kot. takpon terus beli perabot besar mintak diorang pasangkan sekali hihihi