Tuesday, January 12, 2016

#MakanSedap :: NY STEAK SHACK IOI CITY MALL PUTRAJAYA...eeerrr...steak... lagi..??!!


orangeTunic from Poplook yang selesa..
ingat tak aku ada lagi sepasang tunic ni kaler biru...
sebab kan suka biru tu aku beli lagi selai kaler pastel orange ni..



bukan sengaja buat muka seksi yang tak menjadi.. hahaha



ritu aku berjalan ker IOI CITY MALL PUTRAJAYA..
untuk Misi 'ProjekKecikRenovasiDapur'..
tapi yang tu aku cerite kendian...
dah alang2 tu..niat hati nak singgah makan kat Magnums... 
tapi.. kiteorang mencarik lift sikit punya jauh tak jumpa2 kot ker aku yang tak nampak..hahaha
panas hati betul..huhu.. tak ley naik escalator sebab bawak stroller..
sudah nya.. malas aku naik floor atas tu..
makan yang ada dekat situ jer lah...yang mana nampak.. yang ada ruang kosong..
ramai orang awal2 new year eve ritu ko.. biasa lah tu kan..
dah masing2 lapar.. boleh jer lah try mana2 restaurant yang rasa menarik..
laki aku sikit punye dramatik siap kate nak pengsan dah..
sebab lapar sangat..
sedangkan pagi tu sarapan 2 keping roti canai..puufftt...
sebenarnya aku rasa sebab penat berjalan dalam tu hujung ke hujung
[Index living hall - Home Pro]
lepas tu dok tawaf berjam2 dalam 2 kedai tu..

lalu kat tengah2 area restaurant banyak2 tu..
masuk jer kedai ni.. nampak ala2 hipster gitew..
NY STEAK SHACK..kedai western jugeeekkk...







western food.. tu jer lah pon ada..tak banyak pilhan sangat..
boleh la..dah kebulur sangat masa tu..
aku baru makan steak kat Me'nate masa tu...tapi aku tengok tu jer pon menarik..
so..try rasa... harga pon murah jer..
style nya lebih kurang..pilih ikut bahagian ko suka.. dah cara masa macamana..
aku amik bahagian 'batang pinang' kata melayu nyeeee



qaleef baru bangun tido.. adik nya mengganti pulak..dalam stroller..legaaaaaaaa...senang mak ko nak makan..
tu muka qaleef selenge..takde mud..



ko tengok muka qaleef.. dah kenapa ko butang bijik mata...
ada sekeping lagi.. lain pulak gaya... huhu...macam2 lah anak aku nih..


banana milkshake chocolate 
sedap..!!


abah sado memang suka banana milk shake
kat umah asal ada pisang tak sempat habes dah buruk takde orang makan..
perabeh lah buat milk shakes ..



alhamdulillah servis cepat..
tengah2 lapar tu kan biasa sabar kurang sikit pertimbangan boleh hilang.. hahahaha


meal aku.. steak.. lagi...huhu..
saja nak try..kot besh gak kan..
side dishes amik whipped potato dan corn rice..nasik sedap..qaleef yang makan..





abah sado punya ape ke nama aku tak ingat dah...
tapi 1 plate ni ada 3 sekaligus..ayam.. ikan salmon dan daging..
abah sado kate sedap..kenyang makan.. aku rasa sikit salmon tu.. ok lah..not bad..qaleef pon suka..



kesian..nak selfie..tapi blur pulak gambar nya.. hahaha..
tak fokus kat kiteorang..


lagi sekeping try.. boley laaaaaaaa...darikan takde..heheh..


so far..Ny Steak Shack ni.. abah sado suka..
aku..?? boleeeeyy la..sebab baru je makan steak lagi sedap kan.. hahaha..
tapi portion nya besar..memang kenyang makan..
tak banyak pilihan makanan lain..desert ker..memang takde..
tapi seb bek sebab service nya cepat..so ok lah..tak lah menunggu2 jer kan..




ngam2 habes tu..shaquille bangun..
si abang kacau.. ggggrrrr...die boring sorang2...

redho jer lah adik nya tu ko tengok muka..




"eeaahh.. ape ni bah..berbulus2 ni.."



semalam dah cerite satu entry...
nanti aku story lagi cerite shopping kat Index Living Hall dan Home Pro eh..
5 jam ooiii aku dalam IOI CITY MALL PUTRAJAYA ni..
mencarik lif jer nak sejam.. hahaha..
surau nyer pon sikit punyer ceruk ke bawah bertingkek2 kat bus top area..haaaiihh..
bukan sadis aku rasa..sedih bai...
seb bek lah besar dan bersih..dan terang dan sejuk..
punyer besar tempat tu..kat situ gak ko letak surau..
tapi.. ada orang kate lagi satu surau kat tingkat atas..
aku tak perasan pulak.. 
yang kat bawah tu.. jauh dah berjalan hujung-ke hujung..
sampai terkepit2 dak qaleef tahan kencing.. huhu..seb bek lah sempat...

dah kenyang2 makan ni..
lupa pulak petang tu nak gi makan2 umah ayah aku pulak.. hahaha..
datang ngan perut penuh..
ayah aku masak macam2 pulak tu...
tak dapat makan banyak pon..
saja ayah aku ajak makan2 sempena besday anak2 die ni ha..
besday aku.. besday adik2 tiri aku ain dan Afiah sama bulan 12 ni..
tu kiteorang berkumpul adik beradik ayah masak sedap2 tuk kiteorang..
memang biasa macam tu..dari arwah mak ada..
even dari kiteorang kecik lagi pon...
biler besday anak2.. kalau die tak belanja makan luar..
mesti ayah akan masak istimewa sikit hari tu..
memang besh lah kan.. walaupon idak lah di rai kan besar2 ko nak potong kek..
tapi biler ayah kite sendiri buat macam ni..eksaited lebih sikit 
walaupon yang nak di raikan tu.. umur dah 33 tahun..mihmihmih
dengan ayah.. aku tak pernah rasa aku semakin tua..wahahahaha..

aaahhh.. aku sayang ayah aku..dunia dan akhirat..
die ayah terbaik...sentiasa nak menggembirakan anak2 nya...
semoga ayah panjang umur...sihat selalu...
eeaahh...tetibe macam hari bapak pulak.. ngeheeeee...

ok.. bai..

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy family

ayunidati said...

2 hero... comelnya

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk dia pnya gmbr pun nmpk sdp.. ok sgt dgn hrga..

alhamdulillah, untung ada ayah mcm tu kak.. moga pnjg umurnya.

lieyalatif said...

LIEYA ni aty walo dekat jek ngan ioi putrajya tu tapi jarang pi sane.....baru 3-4 kali kot...besooo sgt..lenguh kaki nak jalan haahahahaahah...tapi situ mkn2 best sebab mcm2 ade..

menarik gak aty...tapi lagi menarik yg menate tu...tgh tgu bukak kat bangi ni aty....

cik hani said...

ke IOI hari tu memang tak makan dan solat kat sana...
ramai orang,

ontheway balik singgah solat kat petronas..

eima said...

ada je la lift sayam oi .... aku rasa mcm byk juga lift nye .... cuma slow yg amat ... kecik plak tu .. hehehe

ko parked area mana abcd ?? nak senang parking kat c ..terus naik ke tesco dpn tesco ade lift ...

miss eimanhikmah said...

sedap nyeeeee

Suraya said...

Kat hujung tingkat atas Ada surau aty..

Kat sebelah daiso/kaison gitu