Thursday, February 04, 2016

Bar Counter :: Hiasan Lampu gantung











haritu aku tunjuk berbungkus kan...
so ini lah die lampu atas bar counter aku yang tak seberapa tapi kami suka..





kalau ada biasa tengok jenis lampu ni..
die 3 beradik sebenarnya..lain2 bentuk tapi serasi bersama gitu..
memula aku beli 3 beradik tu lah..lagi satu jenis macam topi piring..
tapi..tah kenapa tetibe aku tak pekenan lah lepas2 dah beli tu.. huhu..
kali kedua aku gi kedai lampu puchong..aku gi tukar..
sebenarnya nak beli yang tengah bulat tu2 ketul macam tu..
tapi dah habes stock pulak
so tukar lah dengan yang panjang...so yang bulat dok tengah2 seketul..



 lampu jenis ni tak 'bersepah'.. maksudnya..tak terang satu dapur pon kalau ko bukak semata..
memang abah sado nak jenis macam tu..
tu aku pilih macam ni..since sekarang pon ngah trend jenis ni..
cosy jer lampu ni..suluh betul2 atas table top bar counter jer..
tenang jer aku tengok..hahaha..perasaan betul lah..
tapi kiteorang suka.. rasa warm jer kalau bukak lampu ni semata nak makan..
saja2 lah kekadang lepak makan kat bar counter tu kan...besh ooii...
tak pasal dah jarang guna meja makan tu..




pandangan dari dapur ke depan..
rasa suci sangat pulak dinding baru ni kaler putih keseluruhan sampai ke dapur..


lampu yang simple jer..
takde lagi blink blink...
tapi ada gold dalam nya tu aku suka..
tu pakai mentol LED putih kat dalam..
tapi sebab cover kaler gold.. jadi cahaya tetap kaler kuning..
sebelum ni pakai mentol kuning..
tapi cahaya macam memancau lain macam..sakit mata..
tu biler tukar mentol putih.. watt lebih rendah..
cahaya lebih sejuk...

tu je aku nak share rini..
takde mende pon.. hahaha..
ko gigih lah buat satu2 entry nak cerite..tah biler nak habes tak tau..

buat masa ni..memang aku tak pikir sebarang dekorasi..
atau perubahan kaler pada dining area..
penat nak pikir... hahaha.. boleh...
mungkin tunggu siap family hall baru aku pikir tuk 'reset' balik semua dekorasi apa yang sedia ada dalam rumah kiteorang ni..
insyaa Allah..
so mungkin amik masa sikit la..pelan2 buat balik..


7 comments:

sumysya said...

hampa..mane gambar penuh bar counter tu...baru cantik menarik tgok skali ngan lampu...hihihi

cik hani said...

Pasni boleh la start deko2

norlina jusoh said...

aa ah lah baru perasan lampu aty bukan 3 beradik yg biasa tgk tu.. tapi camni pun cun. aishhh.. aty tayang lg lampu ni.. tergugat iman. tak lena la mlm ni teringat kat lampu aty. krik..krik...krikk

- dieyana - said...

serius cantik! simple itu cantik, moden! :-))

khairiah Mohd said...

Gambar penuh please....ehehe

IMaH said...

Cantik!! Tak sabar nk tengok gmbr full dapur baru =)

ain.ya.nun. said...

Less is more aty oi.

Memang cantik mata memandang.