Tuesday, February 16, 2016

#CAFEhunting #MakanSEDAP :: Breakfast di GARAGE 51 Sunway



sekarang..aku dah ada list..cafe2 nak di hunting time2 free..miahahaha..
siap buat list..senang aku nak refer dan pergi biler2 masa..
tak kire lah nak breakfast ker..brunch ker..lunch ker dinner..
kalau gigih.. suffer pon aku ok jeeewww..
teringat lah jaman2 bujang dulu...sukaaaaaaa lah pergi cafe2 macam ni..
cuma tak cerite sebab jaman2 tu takde blog lagi...
lagi pon..cafe waktu aku dulu2..tak lah hipster sangat macam sekarang..
sekarang banyak pilihan..ala2 hipster dan menarik giteewww..menu western..

kali ni..lebih seronok..
sebab gi ngan soulmate dan anak2.. baru lah seronok isi masa lapang sama2 hujung minggu macam ni kan..
dari kan tak buat apa2 sangat kat rumah tu..kasi lah anak2 merasa...
mak ko jenis suka makan luar.. ate..acaner..heheh..
menurun kat qaleef...qaleef yang request nak makan tu nak makan ni..
suka nau ajak keluar...makan luar..pufftt..kecik2 dah pandai ko kan..
jagan dah remaja nanti ko melepak manjang kat luar sudeeyyyy...

macam kali ni pon... qaleef mintak makan kek lagi...
laju jer mak ko nak tunaikan...
alang2 tu.. aku gi jer terus jer ajak breakfast kat GARAGE51 ni..
kemahen jauh ko.. sampai ke Sunway tu semata nak breakfast..kuwang kuwang kuwang..
kate cafe hunting...ko ni pooooonnnn...harus lah gigih..
bab makan macam ni...aku memang suka..memang laju..
seb bek lah dapat laki redho melayan...




aku pelik betul lah menu sekarang ni tak de gambar..semata nama dan harga..
dah la nama nak pelik2 jer..
bukan cafe ni jer.. banyak cafe dah aku pergi..perasan macam tu jugak..
terkial2 lah kiteorang tengok menu baca satu2 recipe nak tau apa ke bende alah yang nak di order tu kan..
nama pelik2.. tapi tengok recipe..alaaaaa..seb bek lah ko tau sausage..scramble egg..bacon.. mozzarella..pancake..n so on tu ape mendalah nya keeeennn...
nama nak hebat jer.. heheh..






qaleef senang jer.. aku tau dah guper kek die pilih sendiri mesti macam ni lah die..
coklat manjang...
dah lah nak mintak rasa sikit punya kedekut..puffttt...
tak tau la apa rasa nya tu.. die kata sedap...coklat keeeenn..mesti manis..tu suka sangat tu..
pagi2 breakfast ni ko kan..aaiihh..



ni one of signature Garage51
ada 4 menu.. aku pilih yang nama nya THE SON..ada Nutella [based kat menu] 
haaaa..apa isi bagai tu.. aku tak ingat dah..tapi rasa coklat..sedap.. 



dak shaquille aimed bende ni nak d capai nya... pheewww...
aku ada order latte sebenarnya..
tapi sampai ke sudah tak sampai2..
malas aku nak tanya..
kiteorang minum ni jer share 3 orang cukup..tak habes pon..
sebab.. eerrr.. manis kat tekak aku..huhu..sedap..tapi tak ley nak minum banyak sangat lah..dos terlebih nih.. hahaha..
tu ada picagari tu kan.. ko kene tekan ada apa dalam nya aku tak tau..syrup lah kot..



  


MESSY GARAGE PANCAKE WITH BACON
abah sado suka memang kan pancake..


ada picagari jugak.. ko pump.. nanti kuar sauce syrup die..sedap lah..sedap sangat aku rasa pancake ni..
ada meet bacon..eskerim..strawberry manis..



ni BAKE SAUSAGE WITH Mozarella...pon sedap.. ingatkan biasa2 jer..
makan ngan roti tu.. peeerrgghh... memang kene lah ngan tekak aku cheezy2 creamy macam ni..

so far tu jer menu kiteorang..
qaleef kalau dah dapat cake die..memang tak hadap dah yang lain..
kalau makan pon suap2 lah sikit kiteorang punya ni..
portion on besar n banyak..kenyang makan sampai ke tengahari.. 




anak2 sekalian.. boleh tak bagi kerjesama mama nak posing cun2..?? arrgghh...




so far.. cafe GARAGE51 ni ok lah kat aku..
tapi tak banyak sangat menu pilihan..
menu brunch jer dari 10 pagi sampai 6ptg..
lepas tu baru ada pilihan menu lain berat sikit macam pasta atau spaghetti..
hanya selepas pukul 6 petang sampai ke malam..
tapi kalau ko nak breakfast sini..memang aku rekemen..
cuma kalau nak makan lunch tu.. aku tak pasti kalau ada menu lain..
setakat nak basahkan tekak ngan signature dierang..memang terbaik lah..
atau setakat nak makan ringan2 lepak2..borak2.. bagi aku.. nice place.. memang leypaq lah orang muda kata.. heheh..

aku share alamat sekali kat sini..
kalau tak kang..ramai lah yang tanya nanti

No 51, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway
Petaling Jaya

dekat2 jer ngan Sunway Pyramid/lagoon tu.. belakang2 tu..
tapi better ko waze jer senang..



notatanganAty :: teringat arwah mak aku.. die pon suka makan tempat2 macam ni..kalau ada lagi..mesti seronok nak bawak..[alfatihah]




4 comments:

miss eimanhikmah said...

wahhh mcm best jeee...

alin said...

cantiklah gambar² yang akak ngan husband akak snap.. :)

cik mah said...

Lama dah tgok ni..t lps pantang le r g..

nayfatimah rasyid said...

baju lawaaa