Tuesday, February 16, 2016

Hunting for new sofa's?? sofa lama dah terjual ker..??







gambar masa dapur baru di siap kan dan baru kemas hall ni
kesan habuk halus berapa kali lap lepas kering ada lagi..ggrrr..


orang tanya aku..mana aku simpan sofa2 aku yang gabak2 tu..
aku bawak naik atas ker..??
atau..kat mana..??

jawapan nya..
sofa2 kesayangan aku tu sekarang..
dah menjadi milik orang lain..huwaaaaaaa...!!!

yearrpp...dah selamat di jual ngan harga sangat berbaloi..
tanpa sikit pon kurang dari harga bukak..iatu rm 2k...ngehee...
[untuk sesetengah orang..harga tu agak mahal]
tapi bagi aku murah sangat dah tu..ngan kualiti macam tu..untuk 3+2+1 seater
ko tak akan dapat lah kat luar..aku series ni...
maksud aku..ngan kualiti material luar dalam saiz macam tu..
aku bagi separuh dari harga asal aku beli tau..
negotiable r not accepted hokeh..
aku series ni..
aku jual bukan sebab duit..tak de keperluan kearah tu pon..[alhamdulillah]
tak akan sampai jual perabot yang aku sayang gilers semata2 nak duit..
kalau betul aku terdesak..
aku mesti tak kisah nak jual ngan harga lebih murah..kan kan kan..
janji terjual kate ko..tak.. aku tak jual sebab tu..
bukan takde orang yang tanya sejak aku kata nak jual tu..
tapi macam aku cakap tadi lah..
negotiable r not accepted..
orang yang betul2 berminat nak beli..
perlu tau menilai kualiti sofa tu sendiri
dan bandingkan ngan harga aku jual tu..
datang..dan tengok sendiri keadaan nya..
so.. baru ko tau berbaloi atau tak..then baru ko beli..
takde unsur paksaan pon..huhu

tapi kalau ko nak tau..
beberapa kali gak aku sendiri cancel kan..
biler ada orang nak beli..datang tengok..
tetibe rasa macam.. tak jadi jual.. hahaha.. mongok sangat kan..

tapi..tu lah..antara sayang..dan sampai masa tuk move on..
then aku pilih..tuk move on..

bukan tak sayang..bukan sebab terdesak..
tapi..aku rasa..lama2..should be ok..
tak yah nak sayang2 sangat lah..
lama2 mereput jugak kan..
just ok jer tukar angin..tukar idea lebih fresh..
jual ngan sekian harga..topup duit sikit lagi..
pon masih boleh dapat sofa yang berlualiti..
yang aku mahu kan..
since aku ni jenis mudah bosan..
baik bagus macamane pon bende tu..
tetiebe rasa nak ubah angin..
aku akan buat jer..tak perlu sebab munasabah yang kukuh pon... hahaha..
dasar sangat kan perangai..

jadi.. pikir balik tuk kesan jangkamasa panjang..
since ada banyak projek deko dan interior nak di buat balik kat umah ni..
tu yang decide tuk jual terus..
dah alang2 darikan aku tukar cover ngan harga yang agak pricey jugak [sebab kualiti kain]
so aku pilih tuk tukar design terus..tukar idea..tukar bentuk..
tukar semua..!! hahaha... dasat kan...

but since aku nak jual tu pon dengan harga yang bukan rendah sangat..
walaupon separuh harga dari harga asal..
jadi..agak susah nak terjual..
tapi aku ok jer lagi..tak kisah pon..walaupon dah kate nak move on..
tapi masih lagi rasa.. tak per jer kalau takde orang nak beli pon..
pasrah.. hahaha..
pakai jer lah sampai biler2..
dah pikir.. gi jer lah tempah sarung baru kaler gelap..ngan harga rm 2k..[huhu]

tapi tepat pada masa nya..
last day sebelum iklan jualan sofa ni di delete..
ada pasangan [berbangsa singh kalau aku tak silap] baru kawen dari ipoh nak berpindah ke rumah baru kat kawasan hartamas..
berminat nak beli sofa aku tu..
datang tengok..ukur2..terus setuju nak beli..
tak terus amik pon.. lepas bayar deposit..aku rasa lebih kurang sebulan gak baru lori datang amik..

so far.. aku berpuas hati ngan mama papa baru sofa aku tu.. 
ko tengok..aku pilih pilih tuan baru yang terbaik tau tuk sofa kesayangan aku tau..hahaha..

dramatik sangat kan..well.. its so me...

masa tengok sofa aku di angkut masuk dalam lori..
aku rasa nak menanges..!!
sungguh ni..aku tak tipu....

sob sob sob..

walaupon semangat nak membeli sofa baru..tapi tetap sedih jugak..

even dah 4 tahun..tapi sofa masih cantik..takde rosak..
takde cacat cela..dan tetibe aku kate nak jual..
aaaiihh... bukan keputusan yang mudah sebenarnya...

but.. yeaahhh.. i have to move on...

n now...

we r hunting for new baby...new members untuk rumah ni..weeeeeeeaaaa..!!

terus teruja chuolls... 





yang n jenis Chesterfield low back sofa
material velvet..memang mengancam kat mata aku..
biler yang fes2 tunjuk kat kiteorang kaler hitam ni..
laki aku terus.. wooww.. ok.. jadi.. hahaha..
macam tu sekali abah sado taw... 






untuk bende baru-perubahan baru jugak..
aku decided tuk beli wing chair..custome made..
aku memang dah lama mengidam nak beli wings chair..
tu yang beriye sangat tu jual sofa yang ada.. hahaha..
sebab sofa tu kan 3+2+1
besar lak tu..
tak de tempat ley letak..kalau kate nak pakai wings chair macam ni..
sudah nya..kite kasi jual semua..
yang macam ni aku beli 2 ketul terus..



lambat lagi nak sampai..
aku soh simpan dulu sementara aku nak siapkan plaster ceiling..
lagi 3-4 minggu lah kot..lagi pon.. memang kalau dah order..
nak tunggu siap pon..dalam 2 minggu jugak..
warna pon aku masih tak decide lagi kat derang..
tapi dah bayar dah.. hahaha..eksaited macam hapa..
tunggu aku pikir2 kaler apa sesuai ngan dekorasi umah aku ni nanti..
tema dekorasi adalah :: glam decor..wahwah... rizalman sangat ni.. hahaha..
tengok kan jer lah jadi ke idok.. mihmihmih..

kot korang ada cadangan warna..sila lah bagi yer..

13 comments:

Rizziela said...

Cantik sofa tu

eima said...

WAHHHH TAK SABAR TGU RUMAH BARU DIE ....

cik hani said...

Nampak mewah kalau guna sofa hitam tu kann....
Khelassss gitu...
Kena pulak dengan wing chair..
Memang comel sangat

dorsett pink said...

aty. cantik sofa tu.. beli kat mana ye? murah tak harga die?

namsy said...

Chesterfield!! Impian saya dari dulu, hehe. Boleh share kedai kedai mana yang sis survey & beli? Thanks

amirah said...

wow..tak sabar nak tengok..!!

alin said...

cepat update nanti tau kak.. hihihihihihihih..

Wizana Arbain said...

Tp kaler gold tu srope la kaler cerah cam sofa lama u aty, x risau anak2 u kotorkan ke? Kan u jual sofa lama tu sbb nak avoid mende2 mcm ni..better stick to dark shades la kot

reen shazarina said...

kaler gold tu cun.. sesuai dengan tema glam deko tu.. hehehe

Rahana Razlan said...

Kaler gold agree sgt..meletop kebaboo umh u nanti aty..

wani ezryl * said...

kereta sy warna hitam! haha. jadi memang tau tahap visibility habuk tu macam mana :P husband pulak apa2 dia prefer silver sebab tak nampak habuk katanya. utk kes sofa ko ni, betul lah idea tak nak ambik hitam/putih tu. awal2 beli memang lawa tapi nak maintain tu payah. kaler gold tu cantik dah. kata glam kan, kena la gold. ahaha. take care, bye! :)

Ros Anis Rusli said...

aty, aku pun skg mata kenan sofa "mcm aising kek" aku pgl..haha.. dkt opis aku ada kaler merah..aku cukup kenan sofa kaler merah atau fuchsia pink! aku tgh sudu sofa aku patah je.. pastu aku nk beli sofa mampu beli design gini..kenan sgt! hrp2 ada la rezeki aku..hehe..dh lama gila weh aku xleh bc blog ko..opis aku blok blogspot!cehh sgt..

shazaila shaparudin said...

Assalamualaikum..
Cantik sgt sofa baru tu..boleh share kt mana u custom made sofa tu?