Wednesday, February 17, 2016

Glamorous Decoration [DEKO GLAM]






Gaya Dekorasi Eropah Glamour [ID by RizalmanIbrahim]

















saja2 aku nak share ngan korang..idea dekorasi deko glam ni..
lawa nak arwah aku cakap ko...fuuhh...
meleleh aku tengok idea dekorasi Rizalman ni..
aku pernah tunjuk kat satu kedai interior [Chinese] gambar2 atas ni..
orang tu terus cakap.. "ni rumah oversea jer buat.."
excuse me... ko tak tau kah.. ni rumah kat Malaysia hokeh..pemilik orang melayu.. dan Interior designer nya pon melayu hokeh..
tak lah aku cakap macam tu walaupon rasa nak jawap macam tu jer.. hahaha..
aku cakap sikit jer.."ini ID melayu yang buat..kat meysia" 

tak yah dah nak sebut sangat la dari luar negara tu..
sekarang.. kat Malaysia pon advanced.. 
ramai interior melayu ngan idea sangat2 hebat...aku kagum..
sangat idealistik..futuristic..kreatif..inovatif.. semua yang tif tif lah.. haha 

ok.. berbalik pada gaya dekorasi glam ni..
aku pon tak pasti macamane nak class kan dekorasi jenis glamor ni..
mungkin dari segi perabotnya..pemilihan fabrik..warna dinding.. bentuk dan warna perabot..pencahayaan nya  atau dekorasi nya..
kalau ko tengok..tak lah satu family warna pon..
ada warna2 'pop' yang kontra...
tapi cantik jugak biler di sinambungan kan bersama..giteewww
yang pasti.. biler ko tengok..
ko akan cakap..waaoowww... glam nyer deko.. blink blink..
nampak gah...
dan ada class nya tersendiri..

cume yang aku perasan..biler cakap pasal deko glam ni..
lebih pada perincian..
dan gaya eropah modern..
gaya dan details nya lebih mewah...lebih klasik jugak..
tak menunjukkan ciri minimalis..
tak simple kosong macam dekorasi moden kontemporari yang biasanya berpotongan lurus dan ringkas..

akceli.. aku agak suka gaya deko glam modern ni..
mungkin tuk dekorasi terbaru rumah aku akan datang...hurrrmm..
ngah pikir2 kan..
sebab aku rasa..banyak perkare kena amik kire..details..
tapi kalau dah kate suka tu.. mungkin boleh di usahakan..pelan2 lah tapi nya.. 
since aku akan mula lagi sekali..macam orang baru pindah..
perabot macam sofa pon kene beli semula jugak..
meja makan yang dah nak mereput pon sama..nak tukar ke 8 kerusi..[insyaa Allah]
giler kalau aku boleh buat semua macam ni.. hahahaha.. 




old Hollywood Glamour 










eeaaahh...aku series ni nak cat rumah aku kaler hitam...semua..
atau apa2 kaler yang lebih gelap..

doa lah semoga menjadi yer...mihmihmih..









[ TOMMY HILFIGER PENTHOUSE ]





8 comments:

cik hani said...

InsyaAllah atie..
Semoga tercapai impian atie nak deko rumah macam deko glam ni...
Amin

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya deco

Chekgu Azrine said...

taste hubs akk ni aty...

Farida Badaruddin said...

Hai jom singgah tgk baby booties yang cute and trendy disini. Tgh promo ni..

http://faridaredbellas.blogspot.my/2016/02/pika-lula-handmade-baby-booties.html?m=1

eima said...

MMG GLAM ...CUN ....

cik mah said...

Cantik...tp perlukan usaha n kreativiti

amirah said...

moga menjadik...chaiyok....

alia farhan Said said...

Cantik...
Kita pun suka