Friday, February 26, 2016

Mat Lekat n his fes teeth

26hb.. shaquille genap 9 bulan..
nampak gaya nya..
antara 'kaki' dan 'gigi'..
gigi menang kali ni..
Shaquille dah tumbuh gigi pertama kat bawah..seawal 8 bulan..
well.. penghujung 8 bulan actually..

orang kata salah satu..
eerrr..tak boleh eh 2-2 sekali..

tamak...


qaleef dulu.. 9 bulan dah 'dapat kaki'
cepat jalan..!!
tapi gigi lambat..cakap pon lambat..

orang kate.. kalau gigi cepat kuar..
cepat cakap..

apa2 jer lah nak..
janji awak tak gigit2 mama nanti..eh..!!
seram hokeh..!! tak tipu



sapa mat lekat..??




ini lah die mat lekat..gelaran baru tuk shaquille..

aku memang panggil die mat lekat..keji kan.. hahaha..
sebab asyik nak melekattttttt jer dia..aaiihh..
lain macam sikit anak aku yang sorang ni..
tak ley mak ko nak buat keje lah...
tak gheti lah die nak  main sendiri..
tak macam qaleef..dulu2..suka buat 'kerje' senyap2..
alih2 kan dah berterabur jer..
mat lekat sorang ni..
nak main dalam bilik die pon ajak mak nya..puufftt....
aku duduk2 tengok tivi..die duduk2 kat riba..
nak lipat kain pon jenuh..

lain anak..
lain perangai nya..

muka nampak sado dah ikut apak nya..
tapi.. alahai.. manja tangkap leleh dalam hati ada taman...



gambar gigi baru takde..
susah nak amik gambar die dengan akseseri [gigi] baru die tuh..


7 comments:

Lady Shah said...

biasalah ank2 kan..ihihi

cik mah said...

Hehehe...comel je mat lekat...

Suraya said...

Anak no.2 mmg camtu aty..
Clingy.. Haha..bertabahlah ya..

Tp makin besar.. Makin ok lah..
Yg bestnyaaa.. Budak jenis ni dia sensitive sket ngan perasaan org..walaupun kecik lg..sweet gitu 😂

wani ezryl * said...

alah comelnya shaquille! mesti kalau ke toilet angkut sekali ni kan, aty :D selamat tumbuh gigi!

Nurul Aziz said...

Ayra dulu 6bulan ada gigi. 9bulan jalan. Adik dia ni 7bulan lebey baru ada gigi atas bawah. Serentak. Berjalan? Tunggu jela..

amirah said...

same ler sorang kat rumah tu,...minah lekat..maknya pegi jamban pun ikut..gasakkk..hehe

reen shazarina said...

sama lah kita k.aty.. yang no 2 ni memang manja abes.. tak boleh gerak langsung.. gerak sikit menangis.. abang dia lebih independent.. nama pun abang kan.. fitrah kot.. hehe