Thursday, February 18, 2016

Reveal our humble BAR COUNTER


chewaaahh ko tajuk..
tetibe nak omputeh..
tapi entry tulis melayu jugak.. heheh..

sebenarnya..ada yang request nak tengok bar counter aku secara details dan penuh...
eeaahh.. bukan aku dah tunjuk ke sebelum2 ni..
walaupon tak fully siap lagi masa tu..
tapi tu jer lah pon guper bar counter aku.. heheh..
tak de yang berubah sangat..

aku plan...ingat kan nak tunggu siap semua nya..
siap dapur..with KC.. siap dining area with decoration..
baru reveal sekali gus..[konon nya lah] 
tapi tak tau lah tu tah biler...
sekarang ni semua nya togel jer lagi..
takde apa2 pon aku buat..
tak tau nak start dari mana.. hahaha.. boleyyy...??
tapi takper..takper.... rajin sikit ni..
aku reveal lah bar kaunter yang tak seberapa tu..







sebenarnya.. bar stool ni.. nak letak kat bahagian sebelah lagi..area dining..
tapi.. biler ada meja makan dan kerusi tu..
ruang jadi terhad..
so sementara takde KC lagi ni..
aku letak kat bahagian dalam dalur..
tapi..sebenarnya.. biler time lepak2 laki bini..
tak duduk menyebelah pon..
duduk depan2 baru besh nyembang..


lampu memang fokus atas bar counter jer..
ni gambar siang..jadi tak nampak sangat..
kalau malam..memang cozy..besh lepak sambil minum cappuccino giteeww ko..hahaha..
tak hagak nak minum ala2 cafe katenya.. kahkahkah..



besh ruper nya ada tempat ni tuk kiteorang laki bini lepak..
lagi2 biler anak2 dah tido.. kiteorang boleh dok borak kat sini sambil makan minum dan menyembang
kiteorang memang suka borak2 berdua.. hahaha..
macam2 hal lah bende nak di gosip kan.. 
aku pon kalau siang2..sorang2..sambil masak..menggoreng..menuggu tu..
aku dok baca majalah kat sini..
abah sado kata nak letak tv kecik gantung..
sebab dah jauh dari tv depan tu..tak nampak hapa..

meja makan tu jarang guna dah sekarang..
bersih lah sikit..
betul la laki aku kata sebelum ni.. kan die yang mintak bar counter ni..
so memang bar counter ni macam satu ruang peribadi lebih intim tuk kiteorang..giteeww ko..
macam lah kalau takde bar counter ko tak borak laki bini keeeeennn..heheh..
alaaaa... kas can lah ko ni pon..
ker...sebab baru lagi.. mihmihmih..


kat hujung bar counter..takde apa pon..
aku letak bekas sabun cuci tangan jer..


bekas kaca ni aku beli dari Index Living Mall kat IOI putrajaya pergi ritu tuh..
kemahen lama beli memang khusus tuk letak sini la sebenarnya..



pokok ni dah demuk menghijau balik..alhamdulillah..
sesekali kasi jemurkan kat matahari secare minima kat tepi sinki..

so far.. tu jer..
kan aku dah cakap..takde mende sangat pon..
tak berubah..macam tu jer ghuper die..
tunggu nanti lagi sekali aku siap dekorasi semua baru aku tunjuk lain lagi..insyaa Allah..
walaupon macam bersih jer kaler putih tu..
tapi lelama..bosan jugak..hahaha..dasar sangat kan..

aiihh.. biler la nak setel aku punye plaster ceiling depan nih..
baru boleh buat bahagian2 lain sekali gus..




10 comments:

cik hani said...

So cozy...
memang best lepak kat counter bar borak2 kan..

Juls Julie80 said...

Cantikkk

currrlastttttttttttttt heheh

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

nurin khairi said...

tapi bar counter tu macam granit hitam je..ke bukan?

lagi satu, kat mana beli kerusi putih tu ek. nurin asyik carik yg mcm ni tapi x jumpa pun. rasanya kat ikea pun cam xde jumpa (atau mahal, x ingat)

Amal Salleh said...

simple n smart ! cantek !

alia farhan Said said...

Cantiknya

sumysya said...

dpt gak tgok,,sya pun tingin nak wat gini tp x jd sebab x nak sempitkan ruang yg ade.. cantek..

nurul harnani kasmari said...

Cantik dan inspirasi jadinye

Cik CT said...

cantiknya kaunter bar..sy minat sgt kaunter bar dgn sinki sekali.nk tya, piping utk sinki ni lalu bwh kc trus ke dapur ke?

Kamarul Zairi said...

Boleh tanya mana nak dapatkan lampu yang dekat jenis bar counter tu...yang warna hitam tuhh...please nak tahi sangat..mmg tgh cari tak jumpa2