Wednesday, March 30, 2016

#DiningArea :: dah siap cat













progress mengecat sekarang dah setel bahagian Dining...
kan aku dah bagitau..
semua ruang...kat hall bawah ni..
kecuali..dapur..
memula nak cat gak dapur tu kaler hitam..
tapi.. stress pulak mak ni ha tengok sampai kedapur kaler gelap..
lagi pon.. nanti dah letak KC..membazir jer..penat mengecat lagi..
so..biarkan kaler asal tu..putih..
cuma yang bahagian wall bersambung dengan dining jer kiteorang cat kan sekali..
kalau tak jadi separuh2..tak semenggah jer mata nak pandang sementara takde KC lagi ni kan..

Untuk Dining Area ni...
takde buat apa2 lagi..dekorasi...
setakat cat..hitam..tapi kosong..
nampak tak menarik...
so..setel cat ni..aku fokus pada ID..
pikir nak hias macamane..

laki aku cakap..macam masuk dalam gua..hahaha..
tapi die suka..aku lagi sukaaaaa...
memang ruang ni nampak sangat gelap..
tapi sangat cozy jugak..
tu gambar2 tak bukak lampu..memamg sengaja...
kalau bukak lampu..memang terang benderang ruang ni semua..
ko tengok lah pulak lampu banyak mana kan..huhu..

kat dining area tu..aku plan nak letak cermin besar...
kasi lebih luas..

lagi satu..dah lama sangat rasa nak tukar meja makan baru..
nak pakai meja 8 kerusi..
family aku rajin datang..
even umah aku tu pon..selalu orang datang..
rasa macam tak muat jer setiap kali penuh2 atas meja..
tu..teringin nak beli besar sikit..insyaa Allah..

yang meja ni pon..lama dah aku beli.. sebelum kiteorang kawen lagi....
lebih kurang 6 tahun gak lah..
murah jer beli dulu..sangat...
meja ok lagi..tahan..tapi tempered glass tu susah betul nak jaga..huhu
tu yang rasa nak beli meja lain jer tuh.. ngeheee...
kerusi pulak tu semua dah goyang2..

ada rezki tukar meja..aku nak beli jenis kayu....
bukan jati... tapi yang trend skrang ni..
sebelum ni ada aku kate nak pakai marble kan..
tapi tu tengok lah dulu.. time nak beli nanti baru aku pikir..hahaha..
teringin gak nak beli kerusi besar2 macam sopa tu..kot muat..
tu berangan jer dulu..
korang jangan cakap ngan aku "tak sabar nak tengok meja makan baru sis"
uhuukksss... setiap kali pon macam tu lah korang kan..
asal aku update..semua lah kate..tak sabar nak tunggu..
nebes aku baca hokeh.. 
aku cakap sekarang.. buat beli nya tah tahun depan gamak nya.. hahaha..
biasa tu..biasaaaaa...

lagi satu..teringin nau nak letak lampu chadeliar bling2 gantung...
tu aku dah cerite dah sebelum ni..
tapi.. tak kot..since masih pakai kipas tuh..
kalau tak.. ruang ni akan lebih cantik...
tak per lah..mak redho.. heheh

neway..
dah habes 10 liter buat masa ni...
ada lagi satu ruang..wajib cat..
wall kat bahagian tangga-bawah sampai keatas..
tu aku rasa.. 5 ltr lagi gak tu..
tak tau biler nak buat..
abah sado bizi sekarang ni..
weekend pon sibuk siapkan report..tido lewat malam..
kekadang masuk opis time hujung minggu..
memang aku pon tak nak ganggu kerje die..
jangan dia kata dia dating ngan Mia Ahmad sudah lah..eeahh..?? hahaha..

okeh..tak kelakar...

sambung cerite cat ruang tangga tu...
ruang tangga ni pulak..tingggggiiiiii...
jenuh gak nak hadap kat ruang sempit macam tu..
memang kene harapkan abah sado jugak yang hadap..
so..redho lah aku menanti...
tak per lah..since tempat lain dah ok..
tak kisah sangat..
just harap sebelum puasa ni lah setel..heheh..
kalau tak..lagi penat..
dah tu kang..takut tak terbuat2 jer nanti...
macam sebelum ni....
pon biasa jugak tu..puuffttt....


kat ruang depan pon...ruang tamu..
aku macam blur tak tau nak buat macamane..
lepas sofa sampai kemarin cerite..
kiteorang decided nak letak ruang menonton bersingan..
kat ruang tengah...
tapi susun atur masih lagi tak di tetapkan..
aku macam...'stuck'.. huhu...takde idea...
so..buat masa ni..aku just biarkan jer macam tu...asalkan berkemas...tu jer

korang jangan lah mengharap sangat..seram aku tau..hahaha..
sebab..idea aku tak lah gempak mana pon..
biasa2 jer nanti jadi nya..
in fact..masih takde idea pon lagi..!! huwaaaaa....





terjumpa gambar ni masa gugel idea tv area...
tak pasti sesuai ker tak..huhu..
sebab ni lebih pada scandustrial concept
sesuai kalau dekorasi lite..modern..n simple...ngah trend sangat sekarang ni..
aku punya umah pulak..
lebih pada.. glam deko.. hahaha..glam lah sangat..ketuk kepala sendiri..
teringin nak buat gaya rizalman..tapi mak tak mampu...[nanges slow2]



tengok lah acaner..
masih mencarik2 idea ni.. thousand times dok bukak majalah ulang2 tengok mana sesuai..

ok..dah..tu jer aku nak cerite...

bai...







BUKAN RM 180..!!

TAPI LEBIH MURAH !! 



PACK PREMIUM / TRIAL PACK 
SKIN BAR EPHYRA 
INTEEMOR
SKIN NANO SERUM


ORIGINAL
dengan harga kasih sayang dan terbaik..!!



HANYA DI SINI..

WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089


[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call/pertanyaan berbentuk peribadi tidak akan dilayan sama sekali]





EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com

LIKE FACBOOK :: EPHYRA-PINK GARAGE BEAUTY CARE


UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI


5 comments:

Chekgu Azrine said...

memang ahkak tak sabar dik..
ahak nak jadikan rumah sis sumber inspirasi nih..
hahahaha...

yaya shari said...

nampak elegent kaler hitam ni

fafatintin said...

nampak exclusive jer sis! percubaan yg berani... good2 :)

Lina Affendi said...

nak tengok dapur siap.
org yg terer deco je berani main dengan warna hitam.

Panjang Azhari said...

aku ingat kalau cat hitam x lawa.....tapi lawa wei....cantik