Tuesday, March 08, 2016

FamilyOuting :: J-Kid Playground di Gamuda Walk Kota Kemuning


lama nau tak jumpe lu'lu...
dari umah aku renovate ritu..
cuti sekolah panjang pon aku tak bawak balik sini..
sebab umah berkecah..
dari hari ke sehari berjanji nak jumpe die..nak amik die..nak bawak jalan2..
tapi baru minggu ni bekesempatan nak gi sana..
sejak2 tina dah takde..lagi lah jarang aku ke shah Alam tu..
kalau ada pon singgah umah ayah aku..
tak sampai dah area umah abang aku ngan umah tina dulu..
rindu sangat pada die..ngadu kat abah sado hari2..
biler minggu ni kontraktor tak datang ada hal kate nya..
kiteorang terus siap2 pagi tu ke sana..
nak jumpa lu'lu.. nak zizarah abang aku..nak zarah kubur..
aku rundu kan mereka2 semua..

so..minggu baru ni memang lepak sana jer satu hari sampai ke malam..
siap sarapan kat sana..
amik lulu..terus gi umah abang aku dulu..
lepas tu baru plan bawak bebudak jalan..
bawak budak2 tu jalan dekat2 umah jer..
ada mall baru kat area Kota Kemuning tu..Gamuda Walk..
pernah baca review blogger kate ada tempat menan bebudak..
tak mo jalan jauh2.. dan nak carik tempat ekon..panas2 ni kan..
tu bawak dekat situ jer..

baru tau sebenarnya kewujudan tempat tu.. huhu..
punya lah jarang ke sana dah sekarang kan..
dekat2 jer ni ngan umah mak aku dan adik badik aku tuh..
tak ramai orang pon dalam tu.. besh jugak lah...



budak dua orang tu.. nampak jer tempat ni..
tak tentu arah dah masing2..mencicit masuk mak pak ko tak bayar lagi...huhu

Rm 31.80 sekepala untuk kanak2 jer..
mak pak penjaga tak perlu.. shaquille tak jalan lagi pon tak perlu bayar..
so bayar tuk qaleef dan lu'lu jer [Rm31.80 x 2 orang]
unlimited time...so main lah korang sampai lebam..



tak besar mana pon..even lagi kecik dari kat Pradigm [yang aku rasa kecik jugak]
tapi sebab tak ramai orang..masih baru dan bersih..
so ok lah..selesa dalam ni..
kecik macam ni pon bebudak tu kemahen liat nak balik..
jenuh bergaduh ngan aku...


dak lu'lu pakai kasut..
tapi tak pakai stokin..
dak qaleef pulak.. bawak kasut stokin..tapi tak pakai..dok dalam kereta..
die pakai sandal jer..
sudah nya.. kene beli stokin sorang sepasang..Rm 4 kot rasa nya sepasang..






kemahen seronok derang main kat tmpat bola kecik2 ni..
ni adik nya main kat tepi2 jer..derang nak angkat masuk dalam..pheewww...










aku suka dok dalam ni...sebab pasir nya sejuk...
akceli.. bukan pasir pon...aku pon tak tau apa material nya..
tapi tak melekat2 macam pasir biasa tu...


macam batu plastik...ringan..besh pegang..sejuk jer duduk dalam ni..





lu'lu suka ajak qaleef main ball kecik2 tu..
dak qaleef pulak suka main dalam ni..
tu 2 tempat yang derang dok ulang.. hahaha..kelakar tengok perangai..
main sana kejap..main sini kejap..
nak main sama2.. sorang pergi.. sorang lagi tak nak tinggal,,ngekor nak main sekali..


dari tengahri masuk sini..
abah sado tak masuk pon..die jalan2 masuk Mr Diy dekat2 situ..
aku jer dok dalam ni ngan bebudak..tapi ok jer.. sebab rilek..tak ramai orang..
lepas solat zohor kat sebelah tu jer..
abang kedua aku wassap ajak makan rumah die..
kak ipar buat laksam..slurrrppp.. sedap ooiii...
ingat nya nak bawak bebudak makan situ2 jer..makan peberet derang..
tapi dah abang aku kate masak banyak..
kiteorang balik makan tengahari kat umah derang..

seb bek lah dekat..
tu pon jnuh sangat pujuk bebudak ajak kuar..
tak puas main lagi...
melalak2 dak qaleef kene paksa gak..
last2 aku janji akan datang balik lepas makan...
baru derang ok nak kuar..pufftttt....

ayah dan adik2 aku pon datang makan umah abang aku..
walaupon ayah aku baru balik dari kenduri waktu tu..
dan ada hal lain lagi lepas tu..
tapi...kalau die tahu kiteorang ada kat situ..
dia mesti akan datang..!!
jump cucu2 konon nya die kata...heheh..
itu lah ayah aku.. 
aku saja updat dalam group family kate ada kat area situ..
laju2 die kol..soh dok lama sikit..die nak datang lepas2 tu..

lepas tu.. ayah balik.. kiteorang gi kubur..
solat asar sekali.. 
pastu balik semula k Gamuda Walk tu tunaikan janji..
bebudak tu ingat oooii..!! tak sabar2 dok ulang ajak kate nak main..
sedangkan masing2 tak tido tngahari lagi tu..
layan kan jer lah derang main sampai nak maghrib baru aku ajak balik..
sampai puas lah main tu..
siap lu'lu cakap.. esok [ahad nya] soh bawak main lagi..
pujuk qaleef..hahaha..
mama tak janji..lu'lu yang janji..

tapi.. aku cakap ngan lu'lu seblum balik malam tu..
nanti aku amik die tim cuti sekolah next week jalan2 lagi...
insyaa Allah..

qaleef..kalau lama sangat tak jumpa..
die macam rindu..kekadang..tak semena2 sebut nama lu'lu..
tetibe nanti..nak main apa2..kate nak ajak lu'lu..
selagi tak jumpa..100 kali lah die menyebut nama orang tu..
so..aku tau lah die rindu..nak jumpa lu'lu..
nama orang lain tak pernah pulak die sebut2..
mungkin bonding tu agak kuat...anak susuan... adik beradik..

alhamdulillah..dapat luangkan masa berkualiti tuk bebudak ni..
tu yang penting..mereka 2-2 orang happy... main sampai lebam..
sampai penat..naik kereta terus lelap dak qaleef..dah siap2 mandi kat umah tina..
sebelum balik singgah jap umah abang aku makan malam..
sampai umah agak lewat..
hari yang sangat2 penat!!
tapi esok nya.. abah sado ajak kuar lagi.. huwaaaaaaa...!! nak nanges rasa..hahaha..
kuar jugak lah... tapi tu nanti aku share lain entry..




lu'lu pon dah nak 4 tahun may ni..
makin cantik... dan muka makin matured..
rambut pon dah tak kerinting sangat dah...
Lu'lu anak yang agak matang..semoga lu'lu membesar jadi anak yang cerdik..cantik..dan baik akhlaknya..
insyaa Allah..
bersama lu'lu buat aku rasa sangat dekat dengan Tina..[tapi akan buat aku bertambah rindu]

aku plan cuti sekolah ni..nak hang out berdua ngan lu'lu jer..
[agak2 qaleef kisah tak kene tinggal..hahaha]
ingat nak bawak die gi spa ker.. saloon ker...nail polish ker.. urut kaki ker..
besh nyaaaaa..!!!
aku teringin nak buat semua ni ngan anak perempuan aku..
tapi memandangkan...buat masa ni.. anak2 aku adalah lelaki..
so.. aku akan buat dengan lu'lu...
sebab tina pon pernah kata die nak buat semua tu dulu ngan lu'lu..
tunggu lu'lu besar.. 
tapi tak bekesempatan..
besh nya kalau tina masih ada..
boleh buat aktiviti 'gurls day out' giteewww... heheh..


korang tau tak mana2 tempat menarik gurlish yang sesuai tuk aktiviti kiteorang berdua ni..
spa tuk kekanak ker...
aku rasa ritu macam ada perasan kat One Utama...tapi tak tau lah betul ker tak yang aku nampak tu..
kalau ada..kot korang tau kat mana2..share kat aku yer..wassap pon takper..











10 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Rajin betul aty layan anak2..
Memang terhibur tengok keletah mereka bermain aty..

miss eimanhikmah said...

comel lu'lu
apa nama penuh dia?

shark said...

umah i situ2 jek, lenkali datang roger la leh jumpe together gether hehe :)

eima said...

cantik lulu'
aku speechless bila cerita pasal lulu' ni

tapi anak2 mmg suka klu dpt pi main kat taman mcm ni ... anak2 aku pun sama

azizah cute said...

Cantik

antalya said...

sory aty, akak touching sgt tgk gambar2 lulu'..terbayang tina. sedihnya.

ain.ya.nun. said...

Besar dah Lu'lu.
Alhamdulillah, nampak dia happy je dan sihat.

ummie karim said...

akak...sedihnya tgok muka lu'lu...nangis sy bc update ni....matang sgt dia.asal bc pasal lu'lu ht sy sayu sgt...

Unknown said...

Sedihnya...alhamdulillah Allah sebaik2 perancang..Dia rancang aty jd ibu susuan lu'lu..jd..bonding tu smkin kuat dan bila dh baligh nti xperlu pikir aurat dgn qaleef dan abahnye..tahniah aty... azwa

Unknown said...

Sedihnya...alhamdulillah Allah sebaik2 perancang..Dia rancang aty jd ibu susuan lu'lu..jd..bonding tu smkin kuat dan bila dh baligh nti xperlu pikir aurat dgn qaleef dan abahnye..tahniah aty... azwa