Monday, March 21, 2016

#ProjekRuangTamu :: Shopping langsir murah kat Sarah Hughes GLOBE Kl



finally...!!!

aku dapat gak joint MOON PUNYER BLOG VIP SALES
setelah beberapa kali aku dapat tengok jer kak Moon update tapi tak dapat pergi....
sejak tahun2 lepas lagi...
ku tahan2 jer perasaan biler dia update ka blog..
lagi rasa nak meleleh air mata biler blogger lain pulak update kate memang murah terbaik gempak menanges tengok rega..
ok..dramatik tak.. hahaha..
saja nak cerite tragis nya aku nak sangat pergi tapi tak dapat2 pergi...
TAPI..akhir nya...
baru ni lah ada rejeki pergi minggu baru ni..
Kak Moon update jer kat blog kata ada sales tuk pembaca die..
laju2 aku amik gambar bagi kat abah sado..
"bini nak pergi.. tak kira..!!"

sebelum ni.. selalu clash masa.. tak sempat manjang..
sebab bende ni KL tu..kat jalan TAR...
ngan anak kecik sekarang kitorang memang tak gemau nau nak kesana dah..
tapi demi mu langsir...kali ni... bila Kak Moon kata nak buat sales jer lagi..
[kak Moon open invitation kat blog dia bagitau ada sales khas tuk pembaca2 blog dia..]
tekad...kene gak pergi kali ni.. heheh..
dah memang kebetulan pulak aku nak tukar langsir kan..
teruja lah i ols nak carik langsir baru..
buat nya dari hari jumaat sampai ahad semalam..
aku pergi hari sabtu..tu jer waktu kiteorang yang free..
petang dah ada jemputan.. ahad pon tak free..
gigih lah we ols ke Globe Jalan TAR tu hokeh..
gila lama tak kesana..!!!

kalau ada pon setakat g SOGO jer.. pastu balik..
tu pon sebab sogo sejuk ada ekon.. hahaha.. ngada sangat..lempang nak..??




kol 11 lebih kurang sampai.. siap sarapan semua dah..
parking kat belakang... kene menapak lah sikit..
tapi memang biasa dari aku bujang suka paking situ jer..
sampai sekarang biler datang jalan TAR..terus2 ke situ jer carik paking..
yang kawasan berbayar...
awal lagi tu..senang dapat parking lagi2 pagi..
time2 pose nak raya..parking tu laju je penuh..mahal pulak tu tetibe..
dulu2 pernah kene Rm 20 per entry...
kire mahal lah tuk kawasan macam tu ...
lain lah kalau valet paking keeennn...



masih tak ramai orang lagi..
tapi dah panas giler dah..
aku sempat lah menyinggah 2-3-4-5 kedai..eeahh..!! heheh..
dapat lah beli tudung bubble popular skarang ni kan..
try nak pakai orang kata senang..
lagi pon aku memang nak carik printed shawl..
banyak plain jer...
syiok shopping sini.. muraaaaaaahhh lah giler dari on9..hahaha..


baju hover sikit ber rimau bintang bagai sebab lepas tu aku ada majlis besday part kat shah alam..huhu..


sampai2 kene carik Kak Moon dulu..
tapi kiteorang sampai awal... Kak Moon pon tak sampai lagi..
tapi tak per.. boleh jer sebut nama kat staff situ.. so nanti derang akan kasi harga special jugak..

sementara tu.. masih tak ramai.. aku dah pilih2 kain dulu..
banyak sangat pilihan kain cantik2 giler.. dapat harga kak Moon serendah Rm 5 hengget !!!
kegilaan apa kah iniiiiiiiii...!!!
even kain yang harga nak cecah seratus ringgit semeter pon..
boleh dapat ngan harga lebih murah..gilers2 punya murah..
kain berkualiti tau..yang cantik2..i ols suka..
rambang mata terus
nanges kalau la aku balik tu tak beli.. hahahaha...

dah lah susah nak datang situ..
dah tu..mula rasa macam nak tukar satu rumah nih..aaiihh..


tangan pegang kain.. mata pandang langsir lain lagi.. pheeww...
ni dah tahap aku rambang mata lah nih...
aku pekenan kain yang aku pegang ni.. kain cantik..tebal keras..cun kalau buat jenis eyelet...
tapi kiteorang tak mo dah corak kerawang2 ke damask ker..
tak sesuai ngan tema umah we ols.. heheh.. tema lah sangat keeennnn...
jujurnya aku lebih prefer corak yang minima...



ok.. yang ni aku betul2 suka sebenarnya..
material dan corak nya... rumah ala morocan boleh pakai corak ni..
tapi.. kaler nya tak in sangat ngan umah kiteorang..
takde pulak kaler lain..
yang ni semeter Rm 25 jer tau..dari harga asal puluh2 nak keratus gak semeter...kire murah tuk kualiti kain tu..









meronda carik yang kiteorang nak..
3-4 kali pusing gak lah..



qaleef dah sibuk nak langsir gak.. tu die pilih tuk bilik dia...



nampak langsir kaler merah ni..
aku tanya abah sado.."biler kite nak cuba pakai kaler merah pulak sayang..?"

abah sado kata.. "tengok la raya tahun depan pulak"

eerrr... uhuukkss...
teringin gak nak pakai.. nanti lah.. boleh cuba lain kali pulak..
buat masa ni.. kiteorang lebih pada.. nak dapatkan ruang yang lebih bold.. bukan berahi.. ngeee...






dah siap pilih potong kain.. nak bayar... terjumpa kak Moon baru sampai..
rezeki lah dapat aku berkenalan..selama ni baca blog jer..
ramah dan manis kak Moon ni..suka lah...
eerr..tapi aku yang hover menyembang nya...


sebelum kuar nak balik.. menyembang lagi.. sampai ke lift..!!
pon macam tah habes nak bercakap.. heheh..
masa tu masih tak ramai sangat orang... awal pagi lagi..
so kak moon pon boleh nak layan aku menyembang dan bergambar..



alhamdulillah..dapat kenal lagi ngan orang baik2..
dan mekasih pada kak moon buat sagment tuk pembaca blog die macam ni kan..
dapat lah aku beli langsir baru...weeeaaaa....

pasal langsir nanti aku up cerite lain..
tak hadap lagi pon..
kuar plastik pon tak dari beli ritu.. hahaha...

tunggu kegigihan nak potong dan jahit langsir..
part membeli tu aku memang tak kisah..
tapi part nak menjahit tu... astaghfirullahalazim sikit...

abah sado pulak request nak aku jahit jenis eyelet...
ok.. baik lah...kene tolong azan kan sikit kat telinga bini nya dulu..
bagi mud mendatang..huh..

haaaa sambung sikit...


sempat lah singgah tingkat 2 globe tu bahagian kekanak..
tengok2 baju melayu tuk shaquille konon nya..
tapi saiz paling kecik pon..sangat besar kat anak aku tuh..
tu lah..sapa soh badan kecik nau..
gamak nya tahun ni pakai jumpsuits lagi lah kot.. huhu..
teringin nak tengok die pakai baju melayu.. kompem comel.. hahaha..
mak payung lebih nampak nya.. 
dah takde.. nampak songkok.. beli lah tuk dak qaleef..
songkok qaleef lama dah kecik.. boleh turun kat adik rasa nya tahun ni..
kepala adik bolat...muat lah tu...-kot die nak pakai-
ni dak qaleef pakai saiz 20 tak silap..
harga Rm 15 kot.. ok lah tu.. nnti tak yah beli dah..
senang keje..time2 pose mak ko malas nak kuar2 mencarik itu ini..



kuar dari Globe tu.. ingat kan nak jalan ke belakang tu..
Pasar Jalan TAR..
tapi panas ya hampun ko...
ngan dak shaquille dah peluh2...mengantuk tak dapat tido..
anak aku sorang tu tak tahan panas..ngada sangat tau..
ikut sapa tu.. ?? 
sudah nya plan nak jalan pasar belakang..tak kesampaian..
terus kan jer balik umah ayah kat shah alam..
sebelum gi majlis besday party member kat shah alam tu..
haaiihh..kempunan we ols...
tah biler lagi nak ke sana...
aaahhh... aku ada plan nak tempah romans blind ngan globe ni lagi..
tunggu Kak moon bukak lagi invitation tuk pembaca blog die..heheh..
kata nya nak buat lagi sebelum raya.. howyeaaa..!!

korang kalau nak tau.. sila lah terjah blog Kak Moon n yer...





4 comments:

eima said...

tahniah ... murah rezeki ....

nadiah hanum said...

Untung la Aty terer jahit langsir sendiri..tapi murah giler yer harga kain kat situ!

Yana MIB said...

aku dr dulu berangan nk beli langsir ikut tema rmh bagai...tp smpi skrg masih lg angan²..blom jd kenyataan lagi..bahahaha >_<
aku bli baju melayu ank aku kt bangi gateway..butik rona-rona..ada saiz kecik...meh dtg bangi meh :p

Chekgu Azrine said...

Suka sgt langsir yg simple2...tp xpandai jugak nak pilih...ingat kalau dh duduk rumah sndiri nti trs tempah dkt nilai 3 je kot..hehehehe...