Monday, April 04, 2016

besh lah kalau aku betul2 ada anak kembar sepasang...



gi wedding kemarin kat IPOH Perak..
kawan abah sado..
bercuti sekali kat sana.. gi tambun dan lepak hotel semalam dari hari sabtu..
pasal tu nanti aku cerite len entry..

saja nak share gambar kat lobby hotel ni..masa nak check-out
nak gi kenduri hari ahad nya..
aku bawak lu'lu sekali..memang biasa macam ni..
kalau free2... die pon tak kemana.. aku akan amik dia..
macam ni sebab kate nak bawak anak2 gi tambun theme park tu kan..
memang lagi seronok lah anak2..
awal2 dah cakap ngan abi nya nak amik hari jumaat tu lagi..
siap memonteng anak dara aku ni ha..


besh ada anak pompuan.. geng posing sekali...heheh
asyik ngan dak qaleef jer kan.. biar mama posing ngan lulu lak..
tu mat lekat tu..mana boleh pisah tu..


okeh.. biar mama ajar posing 'cara mama'.. hahahahahaha
matik lah aku kalau abi nya tau nih..





takper2...boleh dah tu...practice make perfect..
silang kaki tak pandai lagi..
biler die silang..tak stabil badan..nak jatuh.. 
qaleef teror..!! hahaha..aku tak ajar pon qaleef.. sebab die lelaki..
tak macho lah kalau posing silang kaki kan..
tapi sebab die selalu tengok mak nya buat..tu teror tak pasal..
lulu pon nanti aku ajarkan.. mihmihmih..naseb korang lah anak2 dapat mak macam ni..
kalau mummy nya masih ada.. mau aku kene jerkah..
aku tau..ayat tina nanti mesti macam ni "haaa..ikut nau lah peel mama tu suka bergambar"
sebab setiap kali lu'lu ada mengikut sikit perangai aku.. suka melawo..suka make-up
suka tukar2 baju..suka pegang handbag gurlish2..
walaupon tina tak macam tu..dan tak pernah ajar..
tu nanti tina salahkan aku "tu lah.. banyak nau minum susu mama"
hahahahaha... mama suka...biarkan...
sebab aku memang suka anak pompuan gurlish2 nih..




jarang sebenarnya lulu pakai skirt..
ni biler gi kenduri.. aku pakaikan baju skirt comel2 macam ni..
nanti.. dah cakap dah ngan abi lulu.. nak bawak lulu gi shopping raya berdua..
beli skirt banyak2.. miahahaha.. 
asyik pakai jeans jer kalau tak..yer lah.. apak nya siap kan..mana lah tau nak pakai baju gurlish2 sangat kan..
lagi senang pakai suar kata nya...
balik2.. belikan jeans..belikan suar..baby-t...
biler aku bawak shopping.. aku beli kan..legging lg gurlish..
boleh pakai ngan skirt pendek..eeahh..?? hahaha..
belikan suar sekerat..ikut hati nak jer belikan suar pendek..uhukkss..
beli blouse..
tu kasut tu.. aku belikan lama dah tu..
kalau tak..asyik pakai selipar jer...senang nak sarung.. 
tak pon..sport shoes..hurrrmm...
bukan tak mampu.. abi lulu engineer..baju2 lulu pon jenis berjenama tu..
 tapi tu lah..ghuper tu jer lah.. jeans..tshirt.. jeans..tshirt..
idaklah beropol2 anak dara tu...apak nya siapkan.. cegitu lah dia..
kalau tina dulu2 aku tengok.. macam2 jenis baju cantik2 die belikan pakaikan..
matching2.. macam2 gaya..kasut macam2 kaler...
bende2 macam ni..
nak tangan pompuan jugak yang uruskan..

sama lah abah sado tu pon..
baju siang ker malam..baju jalan ker dok umah pon tak boleh beza lagi..huhu







rambut pon..masa ni..masih tak kering..jadi aku tak ikatkan..
seronok anak pompuan.. aku shoppingkan getah rambut..sepit rambut selambak ritu
siap belikan bag make up khas..


biler jalan ngan bebudak 2 orang ni..
lulu suka pegang pimpin jer tangan aku..
lepas tu..sebelah lagi qaleef..
shaquille biasa nya apak die yang dukung..
kekadang.. derang berdua jalan pimpin tangan..macam couple2 dah gaya..

orang akan pandang jer derang berdua..
mesti akan dapat perhatian...
biasa jugak orang tanya aku "kembar ker anak2 akak ni?"
aku ha ah kan ajer..
walaupon tak iras pon..
tapi sebab lebih kurang nak sama besar dan sebaya kan..
cuma lulu bolat sikit.. qaleef menimpus sikit..
tu yang orang mungkin rasa derang kembar..kot..
cuma bile orang kalau pandang lulu..
mesti akan pandang aku..lepas tu pandang abah sado..
nak tengok iras2 sapa..aku dapat rasa...biasa macam tu..
agak nya pelik sebab takde iras.. hahaha..
bulu mata lulu panjang..hidung pon-dari tepi lebih kecik dan mancung ikut belah2 abi die..
senyuman...gigi.. ikut tina...[tak sama ngan aku pon]
kulit pon sikit gelap..-tu boleh consider ikut aku..hahaha..
tapi..memang tak de mirip ke aku atau ke abah sado pon lah..
dah tentu2 lah tu kan..
tak kose pulak aku nak story-mori panjang2 kekdah nya..huhu
lagi seronok kalau cakap kembar jer..senang..
lulu pon panggil aku mama..panggil abah sado abah..

tapi besh ar..ada anak pompuan..
lagi2 kalau ada anak sepasang laki pompuan macam ni..
macam lulu dan qaleef..
kalau betul lah aku ada kembar macam ni..memang besh giler..
aku suka..!! sangat..

tapi tu time besh lah..
tak cerite time penat biler derang beregu...pfftttt...
darah tinggi jugak lah aku di buat nya dengan derang berdua ni.. hahaha..


ok..dah.. nnt sambung..

notatanganAty :: ada anak pompuan ni.. boleh jadi kawan baik..geng gossip... seronok kalau bonding berdua ngan lulu.. sebab lulu matured.. besh borak...

tu belum lagi aku cerite setiap kali die tengok aku make up lagi...hewhew...

4 comments:

Hani said...

Assalam Aty,
1st time tinggal komen walau bertahun baca blog Aty tapi kali ni mmg nak tulis sebab tengok Lu'lu.
Pilu hati tengok Lu'lu. Sebab bila akak sakit awal tahun ni terbayang anak2 yang mungkin akan akak tingggalkan :(.
Jagalah Lu'lu baik2 ye. Sayu hati tengok muka dia.



e.t.t.y said...

lu'lu...cantiknyeeee

nayfatimah rasyid said...

dah besar dah lulu ;) comel gebu lagiii
semoga dia bahagia disamping mama & family .. memang depa 2 org cam kembar jer bila tengok ;-

Annur said...

Baiknye mama qaleef ni..yup sayu hati bila tgk lulu..bertahun follow blog aty ni 1st time komen :)