Tuesday, May 10, 2016

tabi'at dak shaquille..



akhir bulan ni..shaquille dah masuk setahun..!!
Ya Allah..cepat nya masa,,,
kali ni rasa nak shaquille jadi baby lama2 sikit..
tak macam abang nya yang hari2 harap die cepat besar..
tapi biler die dah besar..aku rindu dia masa baby2 dulu..
jadi.. ngan shaquille..seboleh nya aku nak menikmati waktu ni sehabes mungkin..
waktu die baby..sekali ni jer...
biarlah die merengek meragam nak berdukung setiap kali pon..
macam baby..
tak apa.. mama kendong selagi boleh..
nanti dah besar..mama akan rindu akan semua ni..

ooh my.. sooooo typical mama.. hahaha..






ni kesukaan dak shaquille..
time orang nak solat..
die akan datang..dan terus golek jer kat sejadah tu...
setiap kali pon..!!
dan bayangkan kalau time2 tengah solat..
elok jer tergolek telentang buat muka comel ngadap mak nya yang ngan struggle nak khusyuk..
mau batal solat aku sebab terbalas senyuman die..hahaha...

lagi satu.. time nak sujud tu lah..
selalu aku kene mengalah yang sudah nya solat kat luar sejadah-kat carpet atau lantai-

jadi tu...dah paham..dah tau..
setiap kali solat..aku akan bentang lagi satu sejadah khas tuk die semata..
tuk die golek2 baring2 sengeh2...
supaya aku nak solat..nak sujud pon senang..
dan tak terganggu solat aku..

tu ko tengok..tenang jer die tido..
masa ni pagi..memang time die tido..lepas mandi..
tunggu mak nya selesai solat..
aku tengok die dah melena...
memang kekadang macam tu..
tak habes solat lagi..die menunggu..terus tertido..
besh selesa agak nya atas tu..gebus...sejuk..
aku biarkan jer..kemahen lama die tido masa ni..
tenang...

sengaja aku letak bahagian sejadah tuk dia ke depan sikit..
sebab..lelaki kan fitrah nya memang duduk di depan..sebagai imam..
mana lah tau..rezki aku satu hari nanti..
anak2 boleh mengimamkan solat kat mak nya..dan jemaah lain...#amin
insyaa Allah...





tapi aku syak..die suka kan sejadah hijau ni jer lah... 




8 comments:

sumysya said...

ai geram nak cium..insyaallah...suka tgok baby comey tido kan..

lieyalatif said...

ya Allah ...how time flies kan aty.....dah nak setahun hah dak shaquille....beb, ko kene cube dptkan gegurl plak tauuu....nak tgk bb gegurl versi aty junior ekekekeekekeke

Nurzakiah Hanum said...

ala comelnya dia

Lynn Hamzah said...

comeynya dia...

Chekgu Azrine said...

comel dak syaquile...
semoga membesar sebagai anak yg soleh ye

Nurul Nadila said...

aamiin...
samela macam anak dilla. nama danish.
pun suke sgt mengendeng time orng nak solat. sudahnya kita solat atas lantai :)

amirah said...

aaminnn...insyaAllah nanti shaquille akan jd anak yg soleh..

e.t.t.y said...

setahun dah...cepatnyeeeee....