Sunday, August 28, 2016

Back from Absence


Happy sunday everyone..



we're just back from loooooonnggg staycation that i really loved..
untuk aku..even though i always prefer go somewhere yang kiteorang boleh buat aktiviti tuk anak2..
like... uurrmm.. zoo..[huhu] or theme park macam baru2 ni pergi singapore..
ooorr..waterpark...oorr... zoo... eeaahh... dah cakap kan..
tapi itu jer lah pon tempat2 yang anak suka..
tapi sebenar nya....I love going on holidays yang aku boleh rileks2 depan laut.. [tapi tak suka mandi pon]
sambil baring2 kat kerusi malas...tengok permandangan yang indah..
sambil rasa bersyukur pada Nya..dengan rasa tenang..
tak pikir banyak perkara..tak pikir kerje rumah..
tak pikir nak masak.. tak pikir rumah bersepah.. 
dan cukup sempurna..!! ni jer pon yang aku nak...dapat rileks kan diri...
dari semua kerje2 rumah..

in fact.. i really don't need to go far to get away from it all. 
Just somewhere quiet..somewhere secluded..
somewhere no one knows... eerr..tapi update kat instagram.. 
so.. orang tau jer.. heheh..
but that's enough just to clear your thoughts and relax your mind, body and soul. 
dan aku anggap ni percutian anniversary kami yang ke-6 [10 syawal] ritu








sejuk sangat mata setiap kali bangun tido.. 
dari solat subuh [dan setiap kali waktu solat] menghadap semua permandangan ni..
subhanallah..!! sejuk sangat rasa..kat mata dan hati...
walaupon dari balkoni bilik tak nampak sunrise..


tapi boleh nampak sunset petang nya..!!

permandangan dari bilik hotel kat tingkat 8
mengadap Marina Bay..
dan yang belah sana tu adalah laut...bersambung dengan awan...
[tapi tak dengar bunyik laut pon.. cuma angin laut tu besh sangat rasa nya]

dan ni lah permandangan kami setiap hari seminggu lepas...

lega dapat rileks sekejap macam ni...





but..after all....
seronok rasa nya dah balik rumah sendiri..finally...
tak sabar2 sebenarnya nak balik.. hahaha...
rasa macam lama sangat jer tak buat apa2..
walau besh mana pon tempat tu..
tapi.. rindu dan rasa lebih gembira kat rumah sendiri..
cuma kalau boleh..
nak bawak balik permandangan yang indah kat depan rumah... eh..!!?? hahaha..
kalau lah boleh..
[sebab tak nak pindah terus kat situ]

neway... insyaa Allah.. will update soon key...



notatanganAty :: nanges nak kemas luggage dan lipat/gantung baju selambak.. 





tak panas ker weeyy rumah tengah2 macam ni !!
 [antara marina bay dan laut]




6 comments:

Raihanah Kalam said...

Aslm. Aty n family, jemput ke karnival merdeka d pusat perniagaan ikhwan,padang celebration mall bandar country homes. Ade gerai2 jualan, pony ride,giant bubble juga ade show kebudayaan mlm ni. Jemput dtg ye memeriahkan.😊

Ann Ishak said...

wah vacation di PD :)

eima said...

wahhh best gila kot dok seminggu kat hotel ....

Aeen said...

hotel ni best..view dy cantik...

Chekgu Azrine said...

akk dambakan vacation yg mcm ni..tak tahula bila ada rezeki...huwaaa

reen shazarina said...

bestnya! dapat rehat cenggini sehari pun syukur alhamdulillah..

k.aty.. baju tu beli kat mana.. cun lah..